Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

New York, 1941. Neurotický scenárista Barton Fink (John Turturro) právě prorazil na Broadwayi. Začínají se o něj zajímat producenti. Když se ozývá Hollywood, aby napsal scénář filmu o wrestlingu, Barton mění městský smog za filmovou slávu. L.A. vítá Bartona Finka s otevřenou náručí. Barton Fink se potýká se scenáristickým blokem. Na pomoc si najímá šikovnou asistentku Audrey (Judy Davis) a také díky přívětivému sousedovi Charlie Meadowsovi (John Goodman) Fink zjišťuje, že inspirace z opravdového života, kterou tolik hledá, pochází pouze z těch nejzlověstnějších zdrojů. Geniální filmaři bratři Coenové (Fargo, Tahle země není pro starý) uvádějí jednomyslně nadšeně přijatý film Barton Fink. Vtipný a neobvyklý komediální příběh o hollywoodském žalu, anonymních filmových magnátech a bezhlavých mrtvolách. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo je v krabici? Kto je v skutočnosti, ale vážne v skutočnosti, postava Johna Goodmana? Kto je žena na pláži? Prečo padol do mora mŕtvy vták? Tu si myslím, že ide o náraz do horného rámu obrazu. Vráti sa Barton na Broadway? No a takto by sme mohli pokračovať a jedinou správnou odpoveďou by bola možno tá, že ide asi o najťažšie zrozumiteľný film bratov Coenovcov. Ono nie je od veci si všímať ani všetko okolo (prostredie a doba) hlavnej zápletky a otázky, či Barton napíše svoj tuctový scenár o zápasníkovi. Mali niekedy aj Coenovci podobný tvorivý blok? Ale to sa zase iba pýtam... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl fakt natesenej, posledni film od Coenu, co mi zbejval skouknout a Coeni me ani tentokrat nezklamali. Hlavni tema filmu, ze spisovatel ma blok a nemuze vymyslet pribeh, sice neni nic originalniho, ale zpusobem vypraveni Coenu a ty veci okolo z toho opet, jak uz je u nich zvykem, delaj vysoce originalni filmecek. Prvni pulka filmu je sice takova vlaznejsi, ale pak se to slusne rozjede a dojde i na sceny, ktery do komedii dvakrat nepatri, vcetne brutalniho zaveru s uchvatnym Goodmanem. Samotnej Turturro vypada jak silenej uchyl, ale je v roli naprosto perfektni. A jeste musim zminit Shalhouba, to byl taky spravnej magor. Akorat me nastval konec, ze jsem se to nedozvedel. Nebudu rikat co, kdo videl, pochopi. Sice to neni na cistejch 5*, i kdyz me film nezklamal, ale Coeni maj zkratka lepsi filmy. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Kedze si na tento film z detstva pamätam, ako na neuveritelne nudny mysteriozny film, ktory som pretrpel v kine, ale hodnotenia su vsade prilis vysoke, urcite si ho niekedy rad zopakujem. Vlastne moje prve zoznamenie tymto filmom s bratmi Coenovcami nedopadlo zrovna najlepsie a az pri ich neskorsich filmoch som si uvedomil, ze su to fakt dobri reziseri a scenaristi... 02.09.2010 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za nesmysl? Kdybych si tu nepřečet obsah, tak bych ani pořádně nevěděl, o čem to vůbec bylo. Když Coeni psali scénář, tak snad museli bejt totálně sjetý. Holt asi nemam pro "divný" filmy pochopení, když tak koukám na komentáře a hodnocení ostatních. Pro mě to byl jednoznačně nejblbější film od Coenů a věřim, že nic horšího snad už nenatočej. Hvězdičku si zaslouží akorát John Goodman s brokárnou. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Barton Fink je velice působivý film, který mě rychle vtáhnul do děje, za co může především klasická coenovská atmosféra a především výborné a magické hotelové interiéry. Dále pak jak je u Coenů zvykem černý humor a absurdní dialogy plus k tomu přičteme skvělého a věčně zpoceného Johna Goodmana tak mě vychází určitě nadprůměrný zážitek. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (25)

  • V závěru filmu, kdy se Barton Fink (John Turturro) a Jack Lipnick (Michael Lerner) – převlečený za plukovníka – baví o scénáři k filmu, tak se v průběhu scény mění postavení stužek na uniformě Lipnicka. V jednu chvíli jsou stužky srovnané, o chvíli později jedna z nich visí dolů a pak zase naopak. (VelkejViktor)
  • Ve filmu je několik odkazů poukazujících na to, že hotel Earle je ve skutečnosti peklo: Když se recepční hraný Buscemim poprvé objeví ve filmu, vychází odkudsi ze sklepa a otvírá přitom poklop, jakoby se vracel z podzemí. Během Bartonovy cesty výtahem můžeme slyšet slovo "6" celkem třikrát. (MrCreosote)
  • John Turturro, hrající Bartona Finka, představoval v předchozím snímku bratří Coenů postavu, která potkala muže v domě s názvem "The Barton Arms." (MrCreosote)

Reklama

Reklama