Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách dělali překlady vážně diletanti, teda alespoň v některých případech jako je tenhle. Film jsem viděl kdysi dávno jako kid, nedávno jako větší kid a když jsem si k tomu pustil originál, tak vážně větu "You're trippin" přeložili jako "Do vole prdele". Fantazie. Jinak je to příjemná pohádka o špatný třídě, která vlastně díky supr učitelce není vůbec špatná. Klišé, ale Míša Fajfrová byla v týhle době na vrcholu a filmový soundtrack je trojnásobně platinový. A na Apple music store furt není k nalezení. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že chceme umřít? My chceme, abyste Vy umřela."  Jsem pozitivní člověk, takže přeju všem budoucím členům pouličních gangů, aby zemřeli s vědomím, že umí psát, počítat a přečíst si Vergilia v originále. Nicméně jsem tak trochu realista, takže bych s těmito "akademiky" neztrácel čas. Lou Anne se však rozhodla pro trnitou cestu k Nobelově ceně za mír a já jsem jí za to fandil. Její zarputilost se mi totiž líbila a ona vlastně docela taky. Jen toho mariňáka jsem jí tak úplně nevěřil. Jinak samozřejmě souhlasím s panem ředitelem, že klepání na dveře je důležitější než život. To dá rozum. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Čo postráda dej na uveriteľnosti (aj keď sa pýši nálepkou "podľa skutočných udalostí"), to plne vynahradzuje na sile a naliehavosti výslednej myšlienky - vzdelanosť nado všetko, alebo ako by povedal jeden postarší mŕtvy pán: "Učiť sa, učiť sa, učiť sa!" Pfeiffeorvá je opäť skvelá, uveríte jej každé gesto, každý pohľad, a spolu so zvyškom triedy robí polovicu filmu. Ostatok tvorí slušný scenár a réžia, ktorá očividne chápe, čo je to ghetto. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Taky jsem učila. Nebyla to pomocná škola, mí studenti měli maturitu a jednotný barevný odstín, ale stejně to byl záhul. Nemohla jsem tedy než Lou Anne obdivovat za její sílu a nezdolnost, díky nimž získá respekt a nakonec i náklonnost té zdivočelé kakaové bandy. Ale dost bylo chvály. Ostatně koho zajímá nějaký titul. Hlavní je dostatek vražd. :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)
  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)

Reklama

Reklama