Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se stopáží se nešetřilo a asi se to o pár procent projevilo na hodnocení. Scény na začátku se v klidu mohly přeskočit a kdyby nás režisér hodil přímo do vyšetřování, asi bysme se nezlobili. Jinak průběh téměř bez výtek a závěr nás svou tenmostí samozřejmě nezklamal. Nedávno jsem dosledoval Boardwalk Empire a nechutná skotština z úst Kelly Macdonald mi vůbec nechyběla. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jste tam cítili ten feeling Akt X? Super znepokojivý nápad a velmi aktuální téma sociálních sítí jako semeniště zloby (ale to platí u každého Black Mirror, které je nerelevantních témat tradičně prosté). Za speciální vyzdvihnutí zde stojí hudba, nebo alespoň ten hlavní hudební motiv, který, když se rozezní, vyvolává až apokalyptickou atmosféru. Plusko taky za občasný humor ("Vy jste Batman" :D). Bohužel se mi nezdál úplně uspokojivý závěr, místo patřičné gradace epizoda tak nějak vyšuměla, přestože vzhledem k událostem, ke kterým v ní na konci dojde, mohlo být zaděláno na extrémně silné ukončení série. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nielen vzhľadom na britské kulisy mi to trochu pripomenulo Sherlocka. Lenže tu ani celý tím vyšetrovateľov nedisponuje rovnakým dedukčným potenciálom, takže zločinec je stále poriadny kus pred prenasledovateľmi. Či je na vine technológia, alebo ľudský faktor, je myslím zrejmé, v tomto smere to trochu, ale iba trochu, pripomenie Ja robot. No a má to určitý snowdenovský nádych, ale rozvinutý iným smerom. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz dobrý námet, čo sa týka gadgetu. Rád by som ho videl v hororovom spracovaní v ktorom by sa robotické včely zbláznili a začali zabíjať ľudí. Bohužiaľ pre mňa je to pojaté ako klasická trojpísmenková nekonečná seriálová detektívka, ktoré ja tak strašne nemusím a robotické včely neužíva na zabíjanie nejaký maník s podobným motívom ako bol v úplne prvom diely Black Mirror. Takže až na ten gadget sa nič nového nedočkáme a aj keď je vyústenie znova odvážne a temné tak to nie je zďaleka tak šokujúce ako u spomínaného prvého dielu. A bohužiaľ to nie je ani tak vtipné a tempo je vzhľadom na 1,5 hodinovú stopáž dosť pomalé. Takže celkovo je to zase len mierny nadpriemer. 6/10. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální 90 minutová epizoda a co začíná jako detektivní pátrání se změní na trochu apokalypsu, kterou ale s nižším rozpočtem zkrátka muselitrochu skokově střihnout, i tak ale to připomíná, že u Black Mirror prostě šťastné konce nečekejte. Zde mne hřálo vědomí, že bych přežil, jelikož "#" zásadně nepoužívám :-D 8/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Epizoda Zkušební verze (2016) je zmíněna skrze novinkovou lištu na televizi, která informuje, že Shou Saito (Ken Jamamura) oznamuje spuštění nového herního systému, který byl v epizodě testován. Znovu se pak v liště objevuje zmínka této postavy ve spojitosti s vypuštěním hry s názvem „Harlech Shadow VI“. Tato hra je pak i mezi hashtagovými trendy na Twitteru. (hansel97)
  • V této epizodě je opět zmíněna postava premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) z epizody Národní hymna (2011). Jeho jméno je v hashtagových trendech na Twitteru. (hansel97)
  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victorie Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody Lovná zvěř (2013). Zmíněn je i Victoriin snoubenec a komplic Iain Rannoch (Nick Ofield), kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije. Mezi hashtagovými trendy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE. (hansel97)

Reklama

Reklama