Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní hra s divákem v střídání realit! Snad jen škoda, že hlavního hrdinu hraje takový blb. Nemám toho herce rád a vadí mi zatím ve všem, co jsem viděl. Tady mi ani tak nevadil, když šlo do tuhého, tam se o všechno staral zbytek příběhu, ale jak je v pohodě, nebo dokonce sám na scéně, tak má tendenci si hodně hrát na otravného všudybyla, přitom on tu krásně lidskou stránku má (viz. vztah s mámou a úvod s tou holkou). Úplně nemusím, když Vám film jasně ukáže cestu, kterou jde, ale přitom jste si nevšimli, že jste před nějakou dobou stáli na pomyslném rozcestí a jasně Vám ukázali, že je možné jít na vícero stran. Nevím, jestli je tohle přirovnání úplně ideální, ale zpětně si říkám, jak dokonale přesné je. Nutno říct, že ono porovnání s Počátkem je dokonale trefné! Jenže se neubráním dojmu, že ta inspirace je až do očí bijící, těch společných bodů lze najít opravdu hodně. V svých nejlepších momentech se daří dokonale dávkovat hororové prvky, že to sice není třeba tolik strašidelné, ale atmosférický to je a spolu třeba s pavoukem i patřičně nepříjemné. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem doslova protrpěl. A mohlo za to obsazení ještě horší, než v epizodě White Bear. Protože ten TÝPEČEK musel každý třetí SLOVO z nějakýho DŮVODU zařvat. Z epizody si skoro pamatuju jenom jeho hůůůů, hoooooúúúúúúúúúúúúú a naprosto idiotský hláškování. Ani jsem pořádně nevnímal tu finální pointu, jak jsem z toho byl víc a víc vytočenej. Opravdová noční můra. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strach. Pocit, který je v člověku odnepaměti. Dnes už je dokonce pocit, který s chutí (ale v pohodlí domova) vyhledáváme. A na těch lidech z druhé strany je, aby ho v nás vyvolali. A to je v době modernějších a modernějších technologií těžší a těžší. Tato epizoda nás v to ještě utvrdí a sama se o to pokusí s originálními nápady, které už tento seriál definují. Filmovější vizuál a skvělý hlavní herec je výhodou. 9/10 ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Skvělý rozjezd, kdy Waytt Russell utíká z domu a vydává se na cestu kolem světa a slibný hororový potenciál druhé části mi zkazil přeplácaný závěr s hned třemi twisty. Závěrečná pointa sice stála za to - ze všeho nejvíce se vlastně bál zavolat vlastní mámě! Ovšem díky tomuto zvratu taky epizoda přišla o hodně a celý dobře rozestavený příběh se tak najednou z části zbortil a přetvořil se v béčkový závěr (to musí vážně každý americký turista utíkající před traumaty nakonec skončit mrtvý???). Příběhová linie nakonec díky závěru dostala pořádné pumelice, že se pak spíše podobala cedníku. Proč mu sakra hned nesebrali mobil? To by vážně někdo povolil zabíjení lidí kvůli nějak počítačové hře? Svět budoucna v Black Mirrror je vždy ujetý, tohle mi ale připadá už trochu moc vylízané. Nebylo by mimo jiné lepší uzavřít příběh již tehdy, když přiletí domů za matkou a ta ho nepoznává? Tenhle konec by byl přece daleko více cool a byť by byl otevřený a dost nejasný, v mých očích by rozhodně epizodu o řád vylepšil! Mimochodem: „Jak je to velké?“ - Všimli jste si taky, jak byl Cooper (čtěte přízvukem Sonji „Khhhhphhha“) při svojí cestě odevzdaný a netečný? Bylo vidět, jak zoufale utíká před svými vlastními duchy, kteří ho nikdy neopustili. A na konec použení na závěr: Zvedejte telefon své mámě! ()

Jilda15 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl libovka. Představ si neuronovou síť, která se dokáže naučit tvoje nejtemnější strachy, implantovanou přímo do mozku (vůbec, ty Black Mirrory si vychutnávají průzkum morální špinavosti technologie, nebezpečí ztracení se ve svojí hlavě (epizoda USS Calister to vyobrazila krásně) a problematiku VR/AR. Jeden z mála seriálů, který dobře rozumí IT hrozbám budoucnosti). Jakmile se tahle neuronka naučí tvoje nejhlubší strachy, manifestuje je do tvojí reality. Ale neboj, jde jenom o AR/VR hru... až na to, že nemá otestované všechny use-casy a opravené všechny bugy. Nečekaně hororová epizoda, ze které mrazí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • V kolekcii videohier Sonji (Hannah John-Kamen) je možné vidieť videohru "Dark Souls II" (2014), v ktorej Hannah John-Kamen poskytla hlas postave Sweet Shalquoir. (Arsenal83)

Reklama

Reklama