Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V politickém thrilleru Národní hymna řeší fiktivní předseda britské vlády Michael Callow obrovské dilema. Princezna Susannah, největší miláček z královské rodiny, byla unesena! Aby se mohla bezpečně vrátit domů, musí si to předseda vlády rozdat s prasetem před kamerou národní televizní stanice. Callow tento požadavek samozřejmě okamžitě odmítne a snaží se únosce chytit na vlastní pěst. Nakonec požádá, aby perverzní video nebylo zveřejněno, ovšem nakonec se vše dostane na YouTube a přesto, že bylo k dispozici pouhých devět minut, vidělo ho nepředstavitelné množství lidí. Britská média se rozhodnou, že příběh nebudou zveřejňovat, ovšem pikantní zpráva mezitím prosákne do zahraničí a zanedlouho o únosu a podivné formě výkupného ví celý svět... (HBO Europe)

(více)

Recenze (150)

MT_Y 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler : Za mě asi takto... Unesená princezna, strašný požadavek a přemýšlení jak se mu vyhnout. Tato věta vlastně asi tak řekla vše co se tam děje. Podle mě, ale to je pěkný díl, není nějak extra jako WOW, ale dobrý... A teď spoiler.... Ano je diskutabilní zda by princezna zemřela, nebo zda by měl typek udělat to co má udělat. Ačkoliv si o tom myslím své. Co mě opravdu zarazilo a můžu nazvat vytocilo doběla, byla ta jeho žena. On NĚKOMU zachrání život, sám z toho twl propadá do depky, asi jakože celoživotní trauma a ona se pak k němu chová jak p*** a ani oho pořádně není oporou za mě je to odsuzovatelný!!  Díl ale 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl nezapomenutelný zážitek, něco tak bizarního a zároveň tak dokonalého se hned tak nevidí. Mohl jsem se dobře bavit nad výborným příběhem a zároveň přemýšlet nad tím, proč tolik lidí souhlasí se zrušením trestu smrti. Je to jasně kvůli internetu, díky němuž už nemusí pokládat plátno pod popraviště, ale mohou si svou porci hnusu užít u monitoru. ()

Reklama

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosti drsný příběh, který není pouze o terorismu, ale také o síle internetu, popularity a lidské stupidity. Každý terorista, který by unesl Britskou princeznu by nakonec skončil na Kanárech nebo Haiti, protože by mu Briti dali cokoliv a nikdo by proti tomu neřekl ani ň. Ale když má premiér opíchat prase, tak se najednou jedná o obrovský problém. Svět ovládaný médii v celé své síle. Největší sílu tohoto příběhu ovšem vidím v zakončení. Během únosu princezny se Británie prakticky zastavila jen aby sledovala vývin událostí a o rok později, na samotné výročí onoho dne, se nad tím nikdo ani nepozastavil, nikoho nezajímalo, že premiér měl sex s prasetem a zachránil tak princeznu. Celkem děsivé, hlavně když vezmu v potaz, že takhle skutečně funguje vztah politici-veřejnost. Ti mediálně zruční vítězí na plné čáře, a nezáleží na tom, jestli jsou to naprostí idioti nebo géniové. Jde jen a pouze o sympatie. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v prvním díle mohlo být jasné, k jakým bezpohlavním pointám povedou jednotlivé epizody. Závěr v posledních minutách zničen laciným vysvětlením o ničem, pointa povrchní a závěr bez myšlenky. Přitom námět slušný, ale potenciál nedomyšlený a neuchopený se vzdrucujícím poznání pravdy. A tak je to vlastně bohužel s většinou epizod. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedala som si, že skúsim ten ospevovaný seriál a hneď pilot "navalí" takú tému, že najskôr som si myslela, že ide o nejaký žart! Ďalej so SPOILERMI. Myslím si, že keby naozaj došlo k takejto situácii, požiadavke by sa nevyhovelo a princezná by ostala napospas vlastnému osudu, minimálne by to tak dopadlo, keby som ja bola na jeho mieste! Tiež verím tomu, že ak by predsa k takému niečomu NEPREDSTAVITEĽNÉMU došlo, väčšina ľudstva (!!!) by sa na TO naozaj pozerala s pohárom piva v ruke a zabávala sa na tom - to UVEDOMENIE si tohto faktu, ozajstný "čierny" zrkadlový odraz ľudskej spoločnosti, to je na tejto epizóde to najsmutnejšie. Nehovoriac o tom, že ešte aj ich vzťah s manželkou už potom nikdy nebol ako predtým. Na zamyslenie...70%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Táto epizóda sa stala predmetom diskusie, keď v septembri 2015 vtedajší predseda vlády David Cameron údajne vložil svoj penis do tlamy mŕtveho prasaťa v rámci univerzitného iniciačného rituálu. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že pri rozhodovaní, s akým zvieraťom Callow (Rory Kinnear) bude mať sex, bola celá škála možností, ktorá nakoniec neprešla. Najprv sa uvažovalo len o bloku syra. Do úvahy prichádzala aj kačica, kura (boli odmietnuté, pretože pre ich malú veľkosť by situácia bola príliš absurdná), kôň alebo somár (boli odmietnutí, pretože sa považovalo za ťažké s nimi natáčať). Nakoniec bolo vybrané prasa, pretože sa považovalo za niečo, čo je „na hranici medzi komickým a strašným“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama