Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahuje přesně tři poselství: 1) přátelství mezi muži a ženami neexistuje, 2) přátelství mezi ženami neexistuje, 3) když se John Maybury rozhodne natočit film o básníkovi, ani hvězdné obsazení mu nedokáže zabránit, aby spáchal naprostý blábol. Láska prokletá připomínala nevolnost po zkažených halucinogenech a Na hraně lásky je divná pseudoromance o bezpáteřním poetovi, který od svých múz očekává full service a hledáním inspirace je schopen zdůvodnit jakoukoli chlívárnu. Cillian Murphy vypadá jako vycpaný a film tak drží nad vodou jen Keira Knightley a Sienna Miller. Jejich postavy jsou sice také pořádně uhnuté, ale holky se alespoň opravdu snaží. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sharman Macdonald .. 70% zaokrouhlených nahoru především za Keiru a válečnou Anglii ;-)) ___ Příliš vlažný, pomalý rozjezd, kde zaujme tak akorát zpívající Keira Knightley, ale jinak je roztahaný, bez silnějších momentů. Takže mimo kupených stylizovaných obrázků, perfektních kostýmů a všudypřítomného cigaretového kouře se zde okrajově zaplétá milostný čtyřúhelník. Silnější momenty a hustější atmosféra snímku přichází až později, jak v rovině obsahové, tak herecké. Ty obstarává samozřejmě opět výtečná Keira, která bezpečně vládne tomuto snímku a zaostávají za ní nejenom zbylý herečtí partneři, ale většinou i režisér samotný. ___ (Come back to me) Atonement je však o něčem jiném a především působivěji udělané. ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale Na hraně lásky mi příliš nesedlo. Ucházející Keira Knightley v roli Very, která neví co nebo koho vlastně chce a dělá jedno prapodivné rozhodnutí za druhým...no nejen ona, všichni se chovají nějak zvláštně, krom Williama (Cillian Murphy), jehož pohnutky plně chápu. Mizerný děj se vzpamatuje z kómatu někdy 30 minut před koncem a zachraňuje tu více než hodinu trvající nudu předtím. No jo no, další zmršený námět obalený pozlátkem zvučných jmen a výborné výpravy. Určitě zklamání. 40% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá ďaleko od dokonalosti. Maybury držal v ruke neskutočne pôsobivý scenár, ktorý bol priam dokonalý. Pri sledovaný filmu jednoducho cítite, že každý prenesený dialóg, každý úsmev a slza sú opodstatnené, preto som nadmieru spokojný s výsledkom. Štvorica hlavných predstaviteľov sa zhostili svojich úloh fantasticky. Knightley opäť dokazuje aká všestranná a dokonalá herečka je. Ona a Murphy zatieňujú inak skvelo napísané postavy Millerovej a Rhysa. Film je zvláštne chronologický a to nie je na škodu. Obišiel sa bez zbytočne dlhých scén a servíruje nám scénu za scénou bez toho aby nás ochudobnil o emotívny alebo opisný rozmer. Je síce pravda, že koniec bol veľmi naťahovaní a možno práve preto pôsobil nezvyčajne oproti celku, ale keď ho opomenieme dostaneme skvelú charakterovú drámu, ktorá okrem spôsobu spracovania, môže zdokonaliť zážitok básničkami, počas vypätých alebo katarzních scén. U mňa veľká spokojnosť - plus spev Keiry Knightley - wow. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nak teda nevim, co timhle chtel reziser rict, film je totiz tak trochu (trochu vic) o nicem. A pritom tu potencial byl. Pribeh je zasazenej do druhy svetovy a zacatek je celkem fajn. Vetsinou zabery na nocni (asi) Londyn, do toho sem tam bombardovani a pribeh o vztahu basnika s jeho manzelkou a zpevacky s vojakem. Jenze kdyz byl nakej kus filmu za mnou a furt se nic nedelo, teda krome trochu ty romantiky, tak jsem lehce znejistel. Kdyz Cillian odejde do valky, tak sem doufal, ze uz to konecne zacne, jenze tady je vsehovsudy jedna malinka valecna scena. No a jakmile se dej z potemnelyho mesta presune na venkov, kde vubec neni poznat, ze nejaka valka je, tak uz to de do kopru. Aspon, ze ke konci film drobet nabyde na zajimavosti, kdyz se Cillian rozsrackovanej vrati z valky. Ale v momente, kdy je konecne zadelano na dobry drama, tak film skonci. No ale zachranujou to dve veci. Jednak je film pekne natocenej, obzvlast kamera je fakt perfektni. A pak herci. Matthew Rhys je sice lehce otravnej a nesympatickej, s tim jak se furt zajima hlavne o svy dobro a predcita nejaky debilni basnicky a Miller oproti Keire pusobi tak nak chude a nezajimave. Jenze pak tu je prave Keira, ktera je tady tak strasne krasna, jako uz dlouho ne a pri uvodnim zaberu na ni skoro az zari. A ani po herecky strance to neni spatny. No a pak tu je Murphy, kterej poradnej prostor dostane az ke konci filmu, ale je paradni. Takze celkove pribehove nic zajimavyho, ale herecky fajn a dobre natocenej film, kerej ale vic nez na 3* neni. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama