Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi zdalo, že najromantickejšie rande filmu bude také, ktoré sa nikdy neuskutoční, a zostane iba pri snívaní. A oni ten film nakoniec tak pokazili. Tých nedostatkov bolo viac, ako uťahané tempo alebo umelo vykreslené vzťahy, takže sú to čisté tri hviezdy. Najlepši vzťah filmu bol vzťah otca a syna, ktovie, či to tak aj nezamýšľali. –––– Viem, nie je to spravodlivé. Keby sme mali myslieť na to, prečo sa to stalo, zbláznili by sme sa. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Opravdová romantika, co chytí za srdce. V tom si Američané s nikým nezadají. Místy jakoby vytržené z reality, ale zřejmě pouze při srovnání s naší mentalitou a vyznávanými hodnotami. Mladý vdovec splňoval veškeré atributy, aby se na něj ženy lepily jak obtížný hmyz. Díky malému synovi si nestačil odtruchlit ztrátu své milované. Setkání na druhém konci země bylo osudové. Sam a Annie se dali dohromady. Hanks s Ryan jsou sázkou na jistotu. Vždyť i v Lásce přes internet se jim skvěle dařilo. B. Pullman, byť ve vedlejší roli, odvedl kus dobré práce. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte cez Vianoce bezsenné noci, niet lepšieho lieku ako tento filmík. Pokiaľ ste žena. Oproti druhému spoločnému filmu s Tomom a Meg sa tu jedná o čistú romantiku, bez vzájomného špičkovania sa, čo robilo z Internetu zábavnú záležitosť aj pre nás mužov. Ephron sa podarilo vytvoriť celkom pôsobivú atmosféru a dokázať urobiť ždímajúcu citovku aj z filmu, kde sa hlavní aktéri stretnú až na konci. Prikláňam sa k trom hviezdam, pretože mi nesadol soundtrack. A aby som nezabudol, Meg dá prednosť Hanksovi pred oveľa lepšie vyzerajúcim Pullmanom. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy to u mňa nemajú vôbec ľahké. A ak to ešte navyše majú byť komédie, tak ešte ťažšie. U týchto filmov som chorobne citlivý na každý náznak gýču, falše, klišé a podobných zlozvykov, ktoré sa práve u nich vyskytujú v hojnom počte. A ak na ne naďabím potom mi je jedno, čo si o nich myslí kritika, užívatelia ČSFD i moji známi. Preto sa zhodnem s minimálnym množstvom divákov na hodnotení takých úspešných filmov, akými boli napr. Láska nebeská, Duch, Notting Hill a samozrejme aj tento o Samovi zo Seattlu, o ktorého úspešnosti neviem nič. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání příjemná romantická limonáda. Potěší sympatický (ač celými Státy rozdělený) ústřední pár i snaha definovat, co dojímá ženy a co zas muže. Ač k tomu má veškeré predispozice, Samotář není hloupým hollywoodským prefabrikátem. Věřím, že inteligentní scénář (odkazy na jiné filmy vždy potěší) má šanci dojmout stejnou měrou zástupce obou pohlaví. Pokud se vám Láska nebeská jeví příliš vyumělkovaná a zatím jste neobjevili kouzlo jihokorejských dojáků, může být právě tohle vaše valentinská klasika. 80% Zajímavé komentáře: bullshitski, JohnFarst ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)
  • Scéna, ve které Hanks a Victor Garber brečí u filmu "The Dirty Dozen" byla kompletně improvizovaná. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama