Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

První REC je excelentní, druhý výborný a třetí průměrný. Balagueró ve třetím díle velmi chyběl, jeho přidaná ruka do díla by přidala velkou dávku napětí a sofistikovaného parametru. Bez Balagueróa to nefunguje. I když nemáte rádi první dva díly, zkuste GÉNESIS - obsahuje kouzlo lásky a krvelačného splatteru, bez slitování. Závěr je působivý, ale předvídatelný. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že Paco to sám nezvládne tak dobre (kto má napozeranú filmografiu na predošlích snímkoch spolupracujúcich pánov vie čoho je kto schopný) a len zamrzí, že najočakávanejšiu scénku (nevesta s motorovou pílou) ešte aj poriadne skurvý. Po zaujímavom svadobnom úvode, tvorca odhadzuje kameru (a Belaguero ju nemieni ani v najmenšom zdvihnúť) čo mi nevadí ako tie odľahčené situácie, ktoré vôbec nie sú funny (brnenie a už zmienená píla) aby to vylepšil nekompromisný záver ako sa patrí. I tak ostáva nemastný neslaný pocit a la Prometheus (adohráva sa to v tom istom vesmíre ale nakoniec z toho nie je ani to ani ono), no našťastie chuť na ďalšie pokračovanie nezahnal. Ako by aj mohol keď na ňom bude pracovať moj obľúbenec, hahá. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už druhý diel zbytočne všetko vysvetľoval a tak odbúraval desivú atmosféru originálu. Tretie pokračovanie si ide vlastnou cestou, udalosti sa odohrávajú v tom istom čase ako originál, len na inom mieste. Zabehnutý štýl roztrasenej ručnej kamery sa opustí po úvodných 20 minútach a ukazuje filmovejšiu verziu nákazy. Opúšťa sa tým však aj atmosféra (strach z neznámeho tak príjemný v prvom diely) a miesto strachu sa pridáva na dynamike. Celý film ubehne rýchlo, ale človek sa nezbaví pocitu, že je to už len zanedbateľný prídavok do veľkého množstva zombie hororov, ktorý okrem krvavej svadby neukazuje nič zaujímavé. Chcelo to rozhodne viac humoru alebo viac hororu. Ostalo to niekde v strede a nič nie je poriadne. Tak trochu zbytočný film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že u takhle rozjeté série se Plaza rozhodl zatáhnout za ruční brzdu. A není to jen odhozenou kamerou, po které se film v 21. minutě přepne na klasickou formu. Stísněnou atmosféru uvnitř tmavého činžáku totiž vyměnil za slunečný den na malebném zámku, jenž se zvrhne v typický masakr plný řevu a kousanců. Hodně se hysterčí, utíká, a tuhle jaksi ohranou písničku zvelebí až motorová pila zařezávající se do ksichtů nakažených. Bohužel hodně krátce. Jinak bez napětí, atmosféry a snahy se někam posunout. Není ale všem dnům konec... uvidíme, jak to zafinišuje Balagueró. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Teď už chápu, proč jsou fanoušci této série tak rozezleni. Předchozí dva díly se mi sice nijak zvlášť nelíbily, ale nedá se říct, že by šlo o nepovedené filmy. Tady selhává vše. Nejdříve se na svět díváme očima několika kamer z rukou hostů, což je přinejmenším zajímavé. Pak ale přijde první WTF a najednou je film snímán klasickou kamerou, která se s ruční kamerou střídá, což naprosto láme děj a logiku. Celý film je pak výsměchem zombie žánru, trapným lekačkám a rádoby srdcervoucím scénám. Až ke konci mi docvaklo, že režisér a scénárista se nejspíše snaží brnkat na humornou notu ve stylu Jacksonova Braindead. To ale pánové nepochopili, že s nadhledem měl být film podán od začátku. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama