Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vidět to v BLUray verzi, asi by to byl zcela odlišnej zážitek kvůli těm scénám soubojů se vzteklýma zombíkama, ale i tak jsem přesvědčenej, že bych nehodnotil výš ... Režisér se veze na přeceňovaném úspěchu prvního dílu a místo na atmosféru, souboje se zombies, budování nejistoty a aspoň nějaké bližší souznění s hrdiny filmu, se soustředí na dialogy ... Samozřejmě nejen kokot RedAK ovládá španělštinu, na rozdíl od něj se tím tady nepotřebuju infantilně chlubit. Koukal sem na čas stopáže a skutečných 45 minut se na lacině působící lodi nestalo nic, jen se kecalo a kecalo, ale naprosto o ničem!! Těch 45 min, kdybyste si vystřihli, tak to na filmu vůbec nic nezmění ... Takže nuda. Pak se rozjede sice docela slušný peklo, kdy se začně posádka lodi řezat se zombíkama, ale na nějaký GORE scény zapomeňte ... Jsou zde asi dva záběry prokousnutí krku, jakási strunová sekačka jednou v akci, protože podruhý ji asi kvůli malýmu rozpočtu už prostě nedokážou nahodit, a to je všechno... Pokud už někdo upadne do spárů běsnících nakažených, kamera jde bokem, nebo se raději úplně vypne a raději sleduje další nezáživný dialog naprosto nedůležitých postav ... Co je špičkově provedeno, tak masky zombíků a jejich xichty, to je fakt na jedničku s hvězdičkou. Ale to je tak všechno. Prvnímu dílu jsem udělil krásné 3 ***, byl tajemný, byl nový, byl to "FOUND FOOTAGE" <-- což tohle není !!!! (další obrovská chyba, ta loď k tomu vyloženě vybízela ... ), měl atmosféru, kterou budoval, byl temný a tajemný. Zde práce s temnotou, stíny, klaustrofobií atd. naprosto chybí ... Vlastně zde chybí cokoliv, co by zde mohlo být a nebylo... a protože nebylo, tak se mi to nelíbilo a hlavně mne to nudilo. Celá série jde evidentně do kopru postupně co díl to další díl ... Neoblíbená "trojka" je proti tomuto skvost!! Film jsem shlídl spíš z pohnutek osobní povinnosti, abych předehnal v komentáři a hodnocení "sofistikovanýho" kokota J*A*S*M*A a utvrdil se v tom, že přece jen do toho stáda oveček, čekající na tohle rok jako etiopani na déšť z nebes, skutečně nepatřím ... 2/5 a to ještě z milosti ... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Plaza a Balagueró rozdělili, je po celé sérii REC. První dva díly v režii obou pánů byly super a měly pořádnou šťávu, zatímco trojka v rukou Plazy byla strašná blbovina, poslední Balagueův díl působí ultra laciným céčkovým dojmem, kdy se celý děj odehrává na palubě lodi na mořské hladině. Napětí pryč, atmosféra nikde, pouze suché dialogy a nuda. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Za prvé: nuda k uzoufání, tady už potřeboval jen někdo zaplatit složenky. Za druhé: dějové rozvedení prakticky nejhorší možné. Člověk by čekal alespoň trošku originality a ne další věcněvetřelecký klon. Za třetí: je to nudné k uzoufání. Za čtvrté: návrat Angely potěšil, ale vlastně nic nezachraňuje. Jen se na to dalo trochu koukat a nebylo to úplně nesnesitelné (tak jako Rec 2), i když to, za páté: byla strašná nuda k uzoufání. Za šesté: doufám, že tímhle to všechno skončilo. Za sedmé: pokud někdy rec repete, tak je liché díly, protože za osmé: dvojka je otřesná a čtyřka k uzoufání nudná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SITUACE JE KOMPLIKOVANĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍTE. UŽ SI NEMŮŽEME DOVOLIT VÍC CHYB.…“ /// Po povinný rekapitulaci z činžáku – páč si fakt hovno pamatuju, se ocitnem na lodi. Plovoucí laboratoř, na který je nakonec víc osazenstva, než bych čekal. Virus si furt mele tu svoji, takže o zábavu bude postaráno a není moc důležitý, kdo všechno zařve. Inteligenci a originalitu nechali na souši, ale nějaký krve se při honičkách mezi zdravejma a nemocnejma dočkáme. Situace se stává zoufalou a navíc to komplikuje časovej odpočet. Takže drama jako prase. Co vám budu vykládat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při francouzáku mi strčil(a) jazyk až do žaludku. 2.) Před virem zdrhám parníkem. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vlastně neurážející žánrovka, která splní svůj účel a konečně nám snad uzavírá až zbytečně natahovanou story. Jenže s prvními dvěma díly se to prostě nemůže srovnávat a docela mě mrzí, že po těchto found footage peckách se musíme spokojit jen s hororovým průměrem. Ale oproti trojce je to klenot, to zase jo. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)

Reklama

Reklama