Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 515)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naprostej masakr. Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký horor takhle vtáhl do děje, abych se bál. REC je asi nejlepší a nejoriginálnější zombiárnou, jakou jsem kdy viděl, v rámci autentičnosti je myslím ze všech těch "ruční kamerou natočených" filmů dokonce nejdál. Narozdíl od Blair Witch ani chvilku nenudí (opravdu, od začátku až do konce film "šlape" a nemá ani jedno hluché místo), postavám jejich strach, vyděšení a nevědomost bez problémů věříte, jejich chování je logické a uvěřitelné (naopak od Cloverfieldu). Ten starý dům a fakt, že nebezpečí může číhat za každými dveřmi, dávají snímku neskutečnou atmosféru, kterou je třeba si pořádně užít sledováním o samotě a v úplné tmě. Jsem nucen upravit svůj žebříček nejoblíbenějších hororů. Rozhodně doporučuju ke zhlédnutí. Horror movie of the year ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Srdce hrozí vyskočením z perikardu, místnost sytí pach potu, děsem ztuhlá bledá tvář není schopna vypustit žádné zaklení, jež se dere na jazyk, instinktivně si zakrývám krk, čekaje zrádný útok stokilové stařeny a v duchu odpočítávám vteřiny zbývající do definitivního psychického kolapsu. Tak fajn, přiznávám, že malinko přeháním, ale pravdou je, že takhle výživné pocuchání nervů jsem si dlouho nevychutnal a má vyklepanost (fakt vyklepanost!) po skončení mě jenom utvrdila v rozumnosti rozhodnutí být pouze svátečním divákem horrorů. Apendix: Scénu na půdě tvůrcům neodpustím! 85% (více) Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Bluntman, HateBreeder, castor, petero, lakikaki ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch je stísňující hned od počátku, tohle začne být opravdu zajímavé až po dvou třetinách filmu. Reportérka občas příšerná (ale ne autenticky příšerná jako třeba právě ta holčina z Blair) a pár dementních berliček, kdy se postavy chovají tak, že si ten kousanec zaslouží. Tomuhle druhu filmů zběsilost a nepřehledné scény v pohybu moc nesluší. Autentičnosti Blairské čaroděnice se tohle zdaleka neblíží a nejspíš už nikdy nic nebude. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kvalitní horor ve kterém jsem našel vše co jsem očekával od Cloverfieldu, který souboj s Rec rapidně prohrál. Je zde napětí, hrůza, mrazivé a nechutně lekavé scény a pochmurný barák ve všech směrech. I když některé lekačky byly dosti předvídatelné, tak i přesto jsem se dosti vylekal a o stupňující gradaci ani nemluvím. Čím více se film blíží konci, tím rapidněji režiséři tlačí na pilu a nelze jinak než si tenhle film vychutnat. Ale přes všechnu pozitivu film nabízí svá negativa místy směšnými dialogy, nudnými záběry, ale přes to všechno tento horor působí dost klaustrofobicky a předvádí všechny nedostatky Cloverfieldu. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jaume Balagueró, Luis Berdejo, Paco Plaza .. Zalekl jsem se jednou, při pohledu do podkroví, ale jinak je [REC] táhlá módní roztřesená nuda bez atmosféry, kdy jsem během projekce několikrát kontroloval čas, jak jsem blízko do konce (a to má děj jen 70 minut!). Pár úseků má spád, ale jinak jde o celkem chaotickou snahu způsobit divákům epilepsii vyklepanou ruční kamerou, kterou protentokrát drží v ruce profesionální (televizní) kameraman a partou běhajících pobožných zombíků. Právě pozice kameramana je nejproblémovější, jelikož on, v situacích, které zažívají (někdy trochu přihlouplé) postavy, nedotváří dojem smrtelného ohrožení. ___ Viděno bez sluníčka, bez protíkajícího hajzlíku, přesto mám pocit, že je něco špatně. Zvláště, když vidím, že má [REC] vyšší hodnocení (nyní 83%) než mnohem lepší Blair Witch nebo Cloverfield. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Na začátku po vstupu do budovy je uvedeno, že nefungují rádia ani televize. V bytě správce domu však televize fungovala. (LEGACY)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama