Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak bal jsem se aby nam pan Stone prilis nevymekl protoze uz WTC nebyl zrovna hit ale nastesti neco jeste ze staryho Olivera Stona zbylo takze zatim co u WTC to byly slabsi 3* tak tady to jsou urcite silnejsi 3* dal bych i ctyri ale je fakt ze ta delka je na podobny film prehnana a ke konci uz sem se zacinal lehce nudit jinak toho typicky lehce provokativniho podani na jake jsme u tohoto rezisera zvykli se tu dockame ale je fakt ze je ten film ukecanej az moc takze ve finale urcite lepsi prumer ale zase nic z ceho bych se posadil na prdel ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem plesal - Starý dobrý Oliver Stone je zpátky! Savages - Takoví normální hašišáci. Ano, Stone je zpátky, zpátky v devadesátkách. Ale ouha. Kdysi pravý vzor muže, voják a veterán z Vietnamu, nositel Purpurového srdce, symbol politické nekorektnosti, padl do osidel gender studies. Jasně, Stone byl známý liberál a demokrat, teď ale zjevně čeří vody v oblasti genderové tématiky a snaží se na filmovém plátně realizovat rovné příležitosti pro ženy i muže. Jak jinak si totiž vysvětlit, že hlavou drogového kartelu je žena, další žena je vypravěčka a svorník dvou nemastných neslaných hrdinů, dohromady trochu neuvěřitelného trojúhelníku, charismatického hrdinu abys pohledal, ženy se tu svěřují jedna druhé, nejlépe v rozpoložení večera v ložnici na lůžku, jedna totiž ztratila děti a druhá rodiče, obě si prošly těžkým obdobím a o tom se prostě MUSÍ mluvit. Uf. Ještě že tu byl starý dobrý Benicio Del Toro, jinak nebylo komu fandit (a mezi námi - on byl jediný, kdo táhl ten film, což je při nesoudné dvou a půl hodinové stopáži úloha celkem sisyfovská). A to nebyl jediný problém - také se nám sem zatoulaly scény z jiných filmů - detektiv americká DEA brečí u postele své na rakovinu umírající manželky...a prý ,,divoši". Stone vyměkl... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne od Stona niečo nadprimerné, aj keď veľmi tesne. Už potreboval zabodovať ako za starých časov...Zhulený a jebací úvod ma trochu otravoval, ale akonáhle dôjde k únosu, film začína byť podstatne zaujímavejší . Najväčší podiel na tom má Stonovo eso a je ním Benicio Del Toro. Jeho "Lado" je riadne slizký hajzel a práve zvedavosť ako tento parchant skončí, drží diváka v napätí. Lúpež troch miliónov bola dobrá akčná scéna, ale mnoho ich tu nebude. Nasral ma naťahovaný, dvojitý záver, ktorý mi pripadal absolútne zbytočný. Stone chcel byť na staré kolená asi veľmi "cool", ale akurát dosiahol to, že ním zkazil všetko dobré, čo dovtedy divák videl. Benicio Del Toro je napriek tomu tak silný dôvod, aby som film doporučil, že mu preto niečo musím odpustiť. Slabé štyri. 70%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Filmové sklamanie a utvrdenie v tom, že keď fanboy na CSFD.cz proste chce, tak bez okolkov nadhodnotí. Veď pohoda, nikomu to neberiem, ani ho za to neobviňujem, sám si občas prihodím čosi naviac a statočne si to obhájim, len v prípade novinky O.S. sa musím zdržať prehnaného velebenia a skôr oznámiť polovičnú nespokojnosť. Toľko spochybňované hrátky s filtrami, ostrosťou, obmieňajúcou sa formou záberovania sú podľa mňa na mieste a majú svoje odôvodnenie ktorým je nostalgický navrát do frenetických 90's kedy sa to na plátno rúbalo ako sa komu zachcelo. K tomu ten vztyčený prostredník aka "i don't give a shit about your opinion" z ktorého jasne vyplýva, že Stone nebral na zreteľ žiadne riziká či hrozby a jednoducho si chcel natočiť niečo...ako od Tonyho Scotta. Takáto odhodlanosť skrížená s drzosťou mi imponuje. Že je to v konečnom dôsledku špatne zahraný (česť výnimkám = del Toro), chatrne vyrozprávaný (chvíľami to nemalo ďaleko k natvrdlému "Shoot'em up" + náhle popretie zvoleného naratívneho konceptu) scénaristický karambol (no comment) mi už však potechu nerobí a ceľkovo ma pri pomyslení na onu kreačnú zmätenosť viacmenej rozhodí. "Savages" = adreanalínový produkt pre všetkých a zároveň pre nikoho ktorý nenudí, ale za ten plytký entertainment si do neba vyzdvihovať nezaslúži. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příííííliš dlouhý film - dvojitý konec byl vrcholem zdržování. Poslední pořádně atmosférická scéna přišla na řadu někdy po hodině od začátku (napínavá jízda s policejním autem v patách), od té doby až do konce se Divoši (s výjimkou přepadení vozu s penězi) stali nudnou podívanou, která mě v závěru málem překvapila. Málem (viz poznámka o dvojitém konci). V hlavních mužských rolích jsem viděl dva obyčejné panáky bez výrazu, a proto mě mnohem více zajímaly postavy Salmy Hayek a Benicia Del Tora. Divíte se mi snad? Pokoukání to nebylo zlé, ale od Olivera Stonea jsem čekal něco lepšího. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Herec Jake McLaughlin byl při filmování součástí incidentu jednoho z transportérů. Vozidlo při cestě z kopce ztratilo kontrolu nad řízením a skončilo ve strži na střeše. (Roman.Ticka)
  • Postava Eleny (Salma Hayek) je voľne založená na Mireya Moreno Carreone, prvej známej mexickej šéfke kartelu. (Astonko)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama