Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akce je málo, ale pokud ji film zobrazuje, vypadá vše hodně dobře. Problémy nastávají v kostele, jenže v něm se odehrává asi 80 příběhu. Postavy jsou nesympatické a ty ženské navíc hrozně ječí. Měl jsem obavy co čínská propaganda udělá se svým Američanem, ale nakonec jsem mohl zůstat klidný. Z opilce se postupně vyprofiluje na zachránce. Nebýt posledních 20 minut, mé hodnocení by bylo zcela určitě nižší. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tož takové čínské Lidice, akorát asi milionkrát dražší a mnohem lépe natočené. Teď teda trochu kecám, protože kdybych sem začal vypisovat podobnosti mezi těmito dvěma snímky, byly by spíš nahodilé než příznakové, nicméně faktem je, že mě oba prudily úplně stejně. Vizuálně pěkná ždímačka umělých emocí s vynikajícím Balem, toť vše. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Úžasné scény hrdinství jaké jen čínská historie a čínský film mohou nabídnout. Režijní génius Zhang Yimou rozpoutává obrazce vlastenectví, obětování a zůčtování s nepřáteli i minulostí své země. Film kombinuje geniální válečnou akci s poněkud vlekoucí se kostelní zápletkou a tušeným vyústěním. Technicko-umělecká stránka je jako vždy u mistra dokonalá. Epičnost a důraz na obětování a hrdinství vojáků jdoucích v řadě proti tanku mi způsobilo viditelné emoce. Záběry skrze kostelní barevné portály duhově obarvující temnotu rozbořeného Nankingu, válečný styl kamery a rytmika střihu, radost pohledět. Špičkový zvuk, díky kterému zde divák prožije tohle drama více "na tělo" a skvělá hudba posouvající slzy ven z kanálků při střeleckých scénách s majorem Li proti japonské přesile i jako zachránci ztraceného střevíčku. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Silný, naturalistický, ale příliš natahovaný příběh. Pokud se mu dá věřit, tak jsou japonští vojáci pěkný kurvy (ale co já vím, třeba ostatní nejsou lepší). Zajímavé jsou proměny 1) Christiana Balea a 2) vztahů studentek s prostitutkami. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 8 | hudba 5 | humor 0 | akce 3 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

3,5. Christianovi to zase žeriem, ale toho pátosu je priveľa. Pri mojom rozhodovaní sa bijú pôsobivo nakrútené scény ako útek z bordelu na 1 záťah v štýle Children of Men s patetickým sebaobetovaním vojačikov v rade za sebou. Silná látka, sentiment a emócie fungujú, pôsobivosť to má, ale na vyššie hodnotenie by to chcelo väčšiu vyrovnanosť filmu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo celkem 164 dní. Každý den pak herci strávili před kamerami až 18 hodin. (oje)
  • Snímek byl v Číně promítán několik dní po 74. výročí masakru v Nankingu. (chelseaman22)
  • Čtyřicet procent filmu je namluveno v angličtině, zbylých šedesát procent je v mandarínštině, konkrétně v dialektu Nanjing. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama