Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 2

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Na muj vkus je to prilis zhulene. Potencial tam je, protoze 70's atmosfera a hudba funguji, spousta hercu i ten scenar neni uplne blbej, ale zbytecne se to snazi byt wannabe sokujici a vtipne, kdyby se k celemu projektu pristoupilo seriozneji, mohlo z toho byt kvalitni retro. Je to nekde mezi 2 a 3*, ale jdu na 2, protoze kdyz se to vezme kolem a kolem, je to vlastne pomerne dost velka nuda. 4/10 ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Extrémně zašmodrchaný případ, kdy drogově závislý soukromý detektiv vyšetřuje na počátku 70. let v Los Angeles zmizení několika osob, je ironickou kritikou hnutí hippies. Hra s diváckou pozorností spočívá v tom, že máme dojem, že se hlavní hrdina nemůže v ničem orientovat a musí skončit špatně, zatímco on, přesto, že je většinou pod obraz, dovede být ve správnou chvíli v obraze. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a to strašně moc. A teď jsem zklamanej - strašně moc. O čem to vlastně je? Nedokážu pořádně říct, Inherent Vice má skvělé obsazení a vypadá i pěkně (to má PTA vždy povedené), horší je to s příběhem.. možná lépe řečeno jeho konstrukcí. Příběh plyne celkem slušně ale nijak Vás nevzruší nebo nevyvede z míry, najednou zjistíte že uběhly dvě hodiny a něco málo se začíná dít, ale moc nechápete, proč to trvalo dvě hodiny se k tomu dostat. KRITIKA? Je to neskutečně ukecané.. z toho vyplývá, že je to někdy i nudné. Velké množství postav vytváří i plno dějových linií, které mě vrací k prvnímu bodu kritiky - je to toho až moc a nudí to. POCHVALA? nedokážu pořádně říct.. z míry mě snad vyvedla akorát reakce Phoenixe na fotku dítěte kojeného matkou co fetovala herák. To byl záblesk možná až geniality.. který ale oslnil asi jen tak na pikomakohero-sekundu.. ()

cinefob 

všechny recenze uživatele

PTA má Pynchonove knihy rád (do jednej scény z Majstra sa mu už podarilo prepašovať pasáž z V.), ja tiež, v názore na zmysel ich sfilmovania by sme sa však nezhodli. 95% z toho, čo je v románe, vo filme chýba a je doňho v zásade neprenositeľné. Niečo sa tam dostane cez voiceovery, ktoré sú ale len čítaním z knihy. Zmätené reakcie mnohých komentujúcich naznačujú, že to zásadne nepomohlo. Základná kostra príbehu a pokus o prevod niekoľkých pamätnejších epizód z knihy do filmovej reči je málo a zároveň asi maximum možného. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Opět neodolatelně svůj PTA v další krajně netradiční romantické lovestory. Lomeno drama, lomeno thriller. Aneb co všechno je chlap ochotnej udělat pro ženskou? Kdyby s divákem podobně 140 minut "vyjebával" jakýkoliv jiný režisér, tuším, že bychom se tu dívali na černou číslici. Tohle je ale magie - opojná kulturní odysea pro všechny filmové feťáky se zálibou v experimentování. Okamžitě začínám hulit! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama