Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (282)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Bournem a Bondem není zas tak od věci na rozdíl od zdejšího hodnocení! November Man rozhodně patří do červených čísel a osobně se těším na druhý díl a pokud mi nabídne to, co jednička, budu si přát další pokračování, z nichž by se nakonec mohla konstituovat série, jež by kontrovala těm se svrchu uvedenými hrdiny. Pierce Brosnan hraje přesně to, co mu nejvíce svědčí, tedy elegantního a perfektního agenta, který se ze sympatického muže ve vteřině změní ve vraždící nástroj. Zaujalo mě drsnější pojetí snímku, kdy není nouze o krev, ale také o pěkné souboje, z nichž je cítit určitá syrovina. Olga Kurylenko, další odpadlík z bondovské série, předvádí to, co se od ní čeká, ucházející herectví a své tělo modelky. Příběh je takový politický, což není zrovna můj šálek kávy, ale forma, kterou je servírován, mi chutná, tudíž dávám i tu pátou hvězdičku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Toužíš po nějakém vztahu? Pořiď si psa.“ The November Man je maximálně rutinní špionážní akčňák se všemi zákonitostmi, které jeho žánry obvykle nabízí. Řemeslně kvalitní, co do příběhu nenudící, místy i úsměvný (snaha o odlehčení), ovšem dost předvídatelný s postavami někdy nezničitelnými, jindy zas až příliš nemohoucími. Hlavní hrdina je elegantní (naproti tomu jeho ženská partnerka v černých šatech zase brutálně sexy), hraje více než tvrdě a ne zrovna moc čistě (scéna s „výběrem“), ale tak nějak vás baví ho sledovat v akci, i když je vám naprosto jasné, že každého sejme a skope do kuličky (+ souboj učitele a žáka málokdy omrzí, že). Veskrze průměrná jednohubka, u které však vůbec nelituju, že jsem s ní ty necelé 2 hodinky strávil. „Proč ho tolik nenávidíte? Toho muže, co nás chtěl zabít. Proč?“ – „Nejde o to, že ho nenávidím. Vůbec ne. Je to nejlepší přítel jakého jsem kdy měl.“ – „To se vás všichni přátelé snaží zabít?“ – „Stává se to.“ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pár logických chyb by se našlo, ale celkově je to příjemný akční thriller z prostředí mezinárodní špionáže, kde si to Brosnan viditelně užívá (a nejen kvůli Kurylenkové). Akční scény a kecací jsou dovedně vyváženy, navíc ty akční jsou velmi solidně natočeny, bez zmatené kamery a zmateného střihu. Všechny propriety jsou použity, dává to smysl, navíc tak nějak možná i ty dohody mezi státy fungují (jen si nemyslím, že by jakýkoliv ruský prezident souhlasil se vstupem Ruska do NATO, i kdyby ho měla CIA úplně na drátkách). Výborná kamera, jakou by měl používat i Seagal, když točí své akčárny v Srbsku nebo Bosně. Velmi dobré lokace. Příjemné překvapení s lehkým, oldschool nádechem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. Leckomu to může připadat divné, ale jako nepamětníkovi je pro mě Pierce Brosnan stále nejlepší bond, ale co je důležitější, stále je to štramák s obrovskou porcí charismatu. To je základ a jednou ze dvou věcí, proč jsem z filmu velice spokojený. Tou druhou je režie. Podobných akčních thrillerů už jsme letos viděli několik (namátkou připomenu 3 days to kill a Toma Clanceyho), ovšem November man na mě zapůsobil zdaleka nejvíce. Je to možná dobrým střihem a kamerou, ale jednotlivé scény působí zkrátka líbivě a nenudí...a to mi tak nějak stačilo. Zápletka otřepaná, záporák ruského původu...zkrátka jsem nic moc nečekal a o to více příjemné překvapení...80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musim pochválit.Hodně mě timhle filmem Donaldson potěšil,je to taková vzpomínka na Brosnana v roli Bonda,protože vod doby,co se do Bonda nasral Craig,to pořád jde kvalitativně pomalu dolů.Film má celkem jednoduchou,přehlednou zápletku(čůráčci zase prskaj),neni to dětinský,prostě co vám budu vysvětlovat,líbilo se mi to,a distributorům bych se vychcal na jejich pracovní stůl.80%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Videohra, ktorú hrajú ľudia v kaviarni, je "Heroes of Newerth" od spoločnosti MOBA. (m.a.t.o.)
  • Když se Peter Deveraux (Pierce Brosnan ) a Alice Fournier (Olga Kurylenko ) vloupají do bytu, Peter Deveraux otevře lednici, kde je možné si ve dvířkách všimnout českého piva Pilsner Urquell. (CrownThomas)

Reklama

Reklama