foto

Jason Bateman

  • nar. 14.1.1969 (48 let)
    Rye, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký filmový a televizní herec Jason Kent Bateman se narodil v New Yorku. Jeho matka Victoria se živila jako letuška a otec Kent je režisérem. K hraní se tehdy mladý Jason dostal prakticky náhodou. Když mu deset, šel doprovodit kamaráda na konkurz, z něhož ale neplánovaně jako vítěz vyšel on. Ve dvanácti debutoval v televizi v seriálu LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE. V polovině 80. let dokonce režíroval v pouhých osmnácti letech tři epizody seriálu THE HOGAN FAMILY, později známé pod jménem VALERIE. Po ukončení střední školy Pacific Hills se objevil v několika show jako například SILVER SPOONS, IT'S YOUR MOVE, SIMON či CHICAGO SONS.

Nijak závratně se mu ale nedařilo a jeho kariéra začala pomalu, ale jistě stagnovat. Projekty, kterým se upisoval neměly dlouhou životnost, většinou se na obrazovkách neohřály déle než jednu sezónu. Od roku 2000 si malými rolemi prokousával cestu ke slávě. Mnozí si ho možná pamatují jako dovádivého bratra Thomase Janea z komedie PROSTĚ SEXY. Ten pravý comeback ale přišel až v roce 2003, kdy ho mezi hvězdy katapultoval komediální sitcom ARRESTED DEVELOPMENT, kde až do roku 2006 ztvárňoval postavu Michaela Blutha. Začalo svítat na lepší časy. Vše vyvrcholilo v roce 2005, kdy byl za svůj výkon oceněn Zlatým Glóbem.

Následovaly štěky v komediích VYBÍJENÁ či STARSKY& HUTCH, kde si střihl obchodního partnera Vince Vaughna. S ním se sešel také v ROZCHODU! Peytona Reeda. V roce 2007 pak konečně přišly kýžené role. Zahrál si v politicky laděném KRÁLOVSTVÍ Petera Berga, odpočinkové fantasy ŘÍŠE HRAČEK, kde se předvedl coby upjatý účetní a nakonec v oscarovém snímku Jasona Reitmana JUNO. V současnosti ho můžeme vidět na plátnech kin po boku Willa Smithe v akční komedii HANCOCK. V budoucnu se objeví v krimi dramatu Kevina Macdonalda STATE OF PLAY.

Jason má starší sestru Justine, taktéž herečku. Ve volném čase si rád odpočine u golfu či baseballu. U toho ale spíše pasivně, zapřísáhle totiž fandí týmu Los Angeles Dodgers. Od roku 2003 je šťastně ženatý s Amandou Anka – dcerou známého zpěváka Paula Anky. Od narození jejich dcery Francescy Nory žijí společně v Californii.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

Filmy

2018 Game Night
2016 Centrální inteligence
Pařba o Vánocích
Zootropolis: Město zvířat
2015 Dárek
Zvláštní příběh rodiny F
2014 Co by kdyby
Láska jako blázen
Šéfové na zabití 2
2013 Sprosťárny
Z cizího krev neteče
2012 Movie: The Movie
Naboř a ujeď
Odpojit
2011 Paul
Šéfové na zabití
V cizí kůži
2010 Záměna
2009 Extrakt
Lítám v tom
Na odstřel
Trable v ráji
Umění lhát
2008 Hancock
Kopačky
Tropická bouře
2007 Juno
Království
Říše hraček
2006 Arthur a Minimojové
Prodám šéfa zn. spěchá
Rozchod!
Sejmi eso
2004 Starsky & Hutch
Vybíjená
2003 Sol Goode
2002 Není úniku
Prostě sexy
1999 Falešná láska
1995 Hart a Hartová: Tajemství srdce (TV film)
1994 A co když je to láska? (TV film)
Black Sheep (TV film)
Confessions: Two Faces of Evil (TV film)
1992 Chuť zabíjet (TV film)
Navzdory pravidlům
1991 Nezbytná tvrdost
1988 Crossing the Mob (TV film)
Pohyblivý terč (TV film)
1987 Bates Motel (TV film)
Školák vlkodlak 2
1986 Can You Feel Me Dancing? (TV film)
The Thanksgiving Promise (TV film)
1985 Right to Kill? (TV film)
1984 The Fantastic World of D.C. Collins (TV film)
1983 Just a Little More Love (TV film)

TV seriály

2017 Nobodies (TV seriál)
Mr. First Lady (S01E01)
Ozark (TV seriál)
The Toll (E10)
Coffee, Black (E09)
Kaleidoscope (E08)
další epizody (10)
2015 The Muppets (TV seriál)
2014 Growing Up Fisher (TV seriál)
2009 Sit Down, Shut Up (TV seriál)
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Domov daleko od Homera (S16E20)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)
Jake Effect, The (TV seriál)
2001 Some of My Best Friends (TV seriál)
1997 George & Leo (TV seriál)
Chicago Sons (TV seriál)
1995 Simon (TV seriál)
1988 Hogan Family, The (TV seriál)
1986 Valerie (TV seriál)
1985 Robert Kennedy & His Times (TV seriál)
1984 It's Your Move (TV seriál)
1982 Silver Spoons (TV seriál)
1974 Little House on the Prairie (TV seriál)

Dokumentární

2015 Průlomové objevy (TV seriál) - vyp.
2014 Beyond the Brick: A LEGO Brickumentary
Lennon or McCartney - a.z.
2013 Arrested Development Documentary Project, The
2012 Mansome
2008 Speechless (TV film)
2004 How2 Make It in Film and Television
Starsky & Hutch: A Last Look
2002 Making of 'The Sweetest Thing', The

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
2016 Must See TV: A Tribute to James Burrows (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Comedy Central Canned Ham: The Sweetest Thing (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1989 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Zvláštní příběh rodiny F
2013 Sprosťárny

TV seriály

2017 Ozark (TV seriál)
The Toll (E10)
Coffee, Black (E09)
Blue Cat (E02)
další epizody (4)
2008 Do Not Disturb (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)
1998 Brother's Keeper (TV seriál)
For Your Love (TV seriál)
Two of a Kind (TV seriál)
1989 Family Matters (TV seriál)
1986 Valerie (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Game Night

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(86)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace