Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 10

Recenze (985)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $165,743,421Tržby Celosvetovo $562,443,421Tržby za predaj Blu-ray v USA $28,131,384Tržby za predaj DVD v USA $15,613,881║ riadna bejkovina ale podarená, dejovo klasický popcorňoví vývar ale ktorý chutí, klasický film na vypnutie a užívanie, má to niekoľko za vlasy pritiahnutých scén, hlavne čo sa týka likvidácie vrtuľníkov krúžiacich v blízkosti Konga ale zas nechýba tomu efektnosť ako aj všetkému ostatnému, takže je to ináč hlavne triková a akčná pochutina, ktorá sa našťastie na nič nehrá, hefty sadnú, herci aj keď nemajú čo hrať újdu, neotrávia svojou prítomnosťou, svoje urobí aj 3D efekt /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy začne nepriateľ existovať, až keď si ho vytvoríme.“ Áno, občas je prítomný podozrivý strih, polovica postáv bola v podstate, keď sa to tak vezme, zbytočná + koniec mi pripadal absurdne narýchlo zakončený (dve krátke potitulkové scény  to nevylepšili). Napriek tomu som nadšený a veľmi sa mi to páčilo! Vlastne je to najlepší King Kong, akého som videl (a to som bol ako decko v kine na verzii s Jeffom Bridgesom). Na tomto príbehu ma totiž vždy strašne nebavilo finále, v ktorom bol pán Ostrova lebiek prevezený do civilizácie. V Kong: Ostrov lebiek však našťastie zostáva až do samého konca na ostrove, čo je veľmi osviežujúce a nečakané. Žiadny nudný New York, "len" pôsobivé interiéry a exteriéry exotického ostrova odrezaného od zvyšku sveta (vo verzii Petra Jacksona bol ostrov síce predsa len ešte „vizuálnejší“, Vogt-Robertsova verzia je realistickejšia, ale i tak ponúkne viacero pozoruhodných lokácií). Je to vtipné i dojemné, naviazanie na vojnu vo Vietname je geniálne (a v neposlednom rade originálne), efektov je strašne veľa a sú hrozne dobré, kasting je presný (najviac tomu dáva možno prekvapivo John C. Reilly, ale svoje si nečakane uhral i Shea Whigham, ktorý má hnusnej vojny už fakt po krk) a má to veľa vynikajúcich vizuálnych nápadov a skvelý soundtrack. Trocha mi vadili náhody (fotografka nelogicky opúšťa bezpečie pevnosti a práve vtedy stretne Konga, výsadok hľadá posledného preživšieho a práve vtedy rovno pred nimi obluda vyvracia jeho psie známky) a na jednom ostrove by toľko gigantov nemalo šancu prežiť (alebo by spolu neustále prichádzali do konfliktu), ale i tak bez debaty 4*. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od nového "mega Konga" som toho veľa neočakával, pretože nejako nezdieľam to smerovanie hollywoodu v nových blockbustroch. Kong bude ešte väčší, Batman si to rozdá so Supermanom, nahádžeme super hrdinov do jedného filmu (Avengers)...Išiel som do toho hlavne kvôli deťom, ale vo výsledku som bol milo prekvapený, navyše prepojenie s vojnovou tématikou, konkrétne Vietnam, takže super. Veľmi dobré hlášky sypal J.C. Reilly. Triky výborné, obsadenie tiež a príbehovo som žiadne prevratné dielo nečakal, takže spokojnosť. 80%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už od akce z vrtulníky je jasný co nás čeká. Tupej vejplachovej monster biják z pěkným vizuálem. Víc by čekal jen blázen. Na pobavení dobrý, ale triky jsem čekal lepší. Postavy nemá smysl rozebírat. Hiddleston je hrozná držka a excentrik Jackson začíná bejt ohranej, takže není to zlý, ale úplná výhra taky zrovna ne.60% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto podmanivé, včetně kvalitního 3D, které dojem z filmu umocňuje. Příběh klasický popkorňák (překvapí v tom případě, že jste se dopředu neládovali trailerem) - monstra jsou zajímavá (lekačky taktéž). Brie je sympatická, Tom celkem taky a hercům vévodí John C. Reilly. Sam L. Jackson naopak celkem toporný a představoval bych si v jeho roli někoho jiného. Celkově však příjemné překvapení a dávám 4 hvězdy. Mimo jiné obsahuje potitulkovou scénu. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Když se Preston Packard (Samuel L. Jackson) chystá hledat vrtulník s municí, zakopává nejdříve padlé vojáky. Vrtulník, který jdou hledat, je ale hned za ním - jako vrak. Jedná se o typ Pave Low. (SsgtJira)
  • Typ vrtulníku Pave Low MH-53 ještě v roce 1973, kdy se film odehrává, nebyl uveden do činné služby. V tu dobu sloužil US Force jeho předchůdce Sikorsky s-61R. (SsgtJira)
  • Ve filmu jsou používané vrtulníky Bell UH1 Huey, Sea Stallion a vrtulnik CH 47 Chinok. Zbraně, které používá Preston Packard (Samuel L. Jackson), jsou pistole Colt 1911 a puška M14. Dalšími zbraněmi jsou útočná puška M16, útočná puška AK-47, kulomet M2 Browning MG .50 Cal, kulomet M60 a japonský meč katana. (K98)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama