Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (305)

pepo 

všechny recenze uživatele

Kde sa podela prva hodina filmu je rovnakou zahadou, ze preco som to vobec dopozeral. Rozmyslam kedy sa mi naposledy stalo, ze som pri podobnom filme nedokazal akceptovat filmovu realitu. Az tak priaerne to je. Uz od neuveritelne zlej titulkovej montaze peklo oproti ktoremu je taka supernova(teda aspon spomienky na nu) uplne v pohode film 2/10 P.S. Ten predaj netflixu a nasledne okamzite vypustenie filmu bol brilantny producentsky tah. To aby som mohol aspon nieco pochvalit ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nápaditá nosná premisa snímku The Cloverfield Paradox přiživovala naději, že se bude jednat o další originální snímek v občas jednotvárných filmových vodách. Tento dojem ještě o kus více posilovalo herecké obsazení společně s hutným trailerem a stylizací, která se místy blížila filmu "Sunshine" či "Alien". Bohužel, výsledek je přesně opačný, než v jaký jsem doufal. Film ztrácí zejména co se scénáře, atmosféry a celkové logiky týče, jelikož téměř od začátku jsem měl neutuchající dojem, že sleduji vizuálně vtahující "zetkový" horor, který navíc velmi nešikovně balancuje na hraně nepovedené komedie. Pokud tedy hledáte kvalitní sci-fi odehrávající se na vesmírné stanici, sáhněte raději po loňském filmu "Life". ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V krátké době "druhý Život", tedy sci-fi horor na vesmírné stanici, který se výrazně inspiruje, aniž by dokázal přijít s něčím vlastním. Zatímco však Gyllenhaal bojoval s výtažkem Vetřelce, zdejší posádka vstoupila do prostoru Horizontu události. A ve všech ohledech horšího. Nechybí momenty s potenciálem, ale buď je zabije nedostatečně propracovaná vnitřní logika (Takže loď "ožila" nebo ne?), případně nízký rating. Strašně by tomu slušelo větší tlačení na béčkově-hororovou pilu. Je mi jasné, že gorefestu, jaký předvedl zmíněný Horizont, se už nejspíš ve vysokorozpočtové sci-fi produkci nedočkám, ale sakra, alespoň něco tady být mohlo. Paradox je ve svém odpravování postav tak neškodný, až je to skoro k smíchu (dvakrát tolik, pokud máte nakoukáno, protože každou smrt už jste viděli někde jinde a ve výrazně výživnějším podání). A to nejhorší - do filmového vesmíru Cloverfieldu nepřináší vůbec nic nového a jde o první film série, který vážně nestojí za pozornost. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

nový Cloverfield se v první polovině rozjede vcelku slušně a zajímavých nápadů (zejména samotná ústřední zápletka) je zde bezesporu spousta, ale celé je to bohužel šíleně děravé, nedotáhnuté a v některých momentech vyloženě pitomé.. a když se z toho následně ve druhé půlce stane tuctové sci-fi béčko, je definitivně jasné, že tvůrci v téhle sérii, do níž mimochodem Paradox zapadá jen velmi krkolomně, poprvé šlápli vedle.. slabé 3* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Cloverfield Paradox se snaží být scenáristicky chytrým a dobře vymyšleným filmem, avšak selhává na nejedné frontě. Filmů s alternativní realitou není nikdy dost, v tomto případě mi to však přišlo mdlé a nedomyšlené. Od filmu situovaného na vesmírné lodi, která se najednou ocitá v nesnázích, bych čekal větší porci napětí a akce. Na druhé straně nefungovala ani dramatická linie (viz Ava a její rodina). V mnohém je film podobný Životu a Vetřelcům, avšak kvalitativně je úplně jinde. Ve výsledku tak člověk cítí očividný, ale zároveň nevyužitý potenciál. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Původně se film měl jmenovat „Božská částice“, později se však upravil scénář a natočilo několik scén, které spojily film se sérií Cloverfield. (dan4815)
  • Společnost Tagruato, jejíž jméno je vidět různě po celé stanici, spojuje filmy ze světa Cloverfield a figurovala ve virální kampani k předchozím filmům Monstrum (2008) a Ulice Cloverfield 10 (2016). (NiWi)
  • Nápad zapojiť film do Cloverfield univerza prišiel až potom ako padla prvá klapka. (Tomate)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama