Reklama

Reklama

Den nezávislosti

  • USA Independence Day (více)
Trailer 2
USA, 1996, 139 min (Special Edition: 153 min)

Obsahy(1)

Je druhého července, letní den jako každý jiný... dokud bez předchozího varování nepadnou na Zemi obrovské stíny. Otázka, zda jsme ve vesmíru sami, je zodpovězena - během pár minut se životy všech lidí na celém světě změní jednou provždy. Stejně šokující jako samotný příchod mimozemšťanů je i naprostá nepřipravenost světa na události, které mají následovat. Pouhý den po svém nenadálém příchodu se obrovské vesmírné lodě nad největšími městy planety chystají zaútočit. Kam dosáhne jejich ničivá síla, zbude jen pár trosek bez života. Není pochyb o tom, že bude lidská rasa během několika dnů vyhlazena... pokud jim v tom ti, kterým se dosud podařilo přežít, nedokáží jen se svou podřadnou výzbrojí, důvtipem a odvahou zabránit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 097)

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Jak je ten film blbej, tak je drahej!" nechal se slyšet Petr Čepek coby producent v Trháku a podal tím důkaz, že kromě těch hereckých oplýval i jasnovideckými schopnostmi, protože přesně vystihl můj pocit ze Dne nezávislosti. Hvězdičku uděluji za nechtěný, ale nepochybný komediální účinek, protože takhle jsem se nezasmála hodně dlouho. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tož tedy dobrá. Nedávná návštěva druhého dílu v kině mě přiměla zopáknout si po letech i jedničku a dobrá bude se tedy lehce přehodnocovat. Tenhle film mi dlouho ležel v žaludku a bral jsem ho jako případ té nejdražší hlouposti co byla kdy natočena. Ovšem optikou dnešního pohledu a mé zvyšující se tolerance k hloupým filmům už to tak striktně nevidím. Jasně je to furt vocasárna. On taky Emmerich nikdy nic inteligentního nenatočil, ale nedá se upřít, že ta destrukce a akce jako taková má něco do sebe. Navíc když přihlédnu k tomu do jaký sraček se Roland později propadnul, tak ty jeho starší filmy z toho ještě nevycházejí tak špatně. Jenom tu stejně jako v jeho jiných filmech nefunguje žádná atmosféra, žádné ztotožnění z postavami ani soucit z jejich osudem. Emzáci útočí lidi chcípají po milionech, ale divákovi je to tak nějak jedno. Nicméně musím bejt trochu spravedlivej, protože když to vezmu kolem a kolem tak jednička i dvojka jsou v podstatě úplně to samý. Akorát teda u dvojky nechám to o hvězdu vyšší hodnocení, protože je tam vyšší level sebeparodie, tady se přeci jenom nemůžu občas zbavit pocitu, že to bylo míněno i vážně a hlavně Will Smith a jeho postava je extrémně otravná a proto jsem kvitoval, že se v dvojce neobjevil, takže takhle.40% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Emmerichov "Deň nezávislosti" je priam ukážkovým príkladom komerčného, mainstreamového, popkornového, hollywoodskeho kinofilmu. Bohatá produkcia, štedrý rozpočet. Kvalitní herci, profesionálny štáb, skvelá kamera, triky a efekty na vysokej úrovni. Napínavý sci-fi scenár, v ktorom sa nájde miesto aj pre humor. Nezabudlo sa samozrejme ani na americký patriotizmus. V tomto prípade dokonaca sám šéf Bieleho domu nasadne do stíhačky a ide bojovať proti invázii agresívnych mimozemšťanov. Zábavný, nablískaný nezmysel, na ktorý sa výborne pozerá. Najlepšie s veľkou fľašou Coca Coly a dobre vypraženým popkornom. *** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatná pecka s naprosto fantastickou hudbou a příjemným hereckým obsazením. Scénář je nabitý a není minuta, kterou bych mohl označit za nudnou. Pořád se něco děje, jeden zvrat za druhým a některé scény jsou skutečně fantastické (Oblast 51, ničení měst, scény po "apokalypse" atd.). Kromě toho Emmerich dokáže brilantně skládat dohromady obraz s hudbou - podobně jako třeba Bay. Patos se musí brát s rezervou a chtě nechtě musíme uznat, že Bill Pullman charisma má. Není to inteligentní scifi, je to pouze popkornová zábava, ale zatraceně dobře natočená, dost dobře zahraná a slušně odvyprávěná. V celkovém součtu je Den Nezávislosti jednoznačně nejlepší Emmerichův film, respektive jediný jeho opravdu dobrý film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Spolu s Patriotem asi nejlepší Emmerichův film. Tady mi ten jeho patos nevadil ani v nejmenším. Perfektní hudba a herecké obsazení všemu dodává tu správnou adrenalinovou šťávu. Konečně se dozvíme pravdu o Oblasti 51 ;) Vynikající triky, ve své době špička. Příběh sice nic moc, ale chtějte po scénáristovi, aby napsal nějakou story pro Emmeriche, u kterého by jste alespoň na minutu měli zapnout mozek a režisér by jej nakopl do zadnice jako správnej patriotickej Němec. (Ano, největší americkej patriot se narodil v Německu). Jestli hledáte ten správnej film k popcornu, tak už máte jasno - Den Nezávislosti. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (108)

  • Při scéně, kdy se ohnivá vlna valí městem, šlo o model zavěšený vzhůru nohama. Pod ním pyrotechnici vytvořili menší explozi, která "pohltí celé město". Kamera byla zavěšena, stejně jako model, vzhůru nohama a nastavena na mnohem vyšší frekvenci než je běžných 24 snímků za vteřinu, čímž vznikl dojem pomalé exploze, která ve skutečnosti trvala necelé dvě vteřiny. (zdeny99)
  • Natáčení probíhalo pouhých 72 dní, což je na nákladný blockbuster nezvykle málo. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (více)

Po Ready Player One jde do kin i Armada

Po Ready Player One jde do kin i Armada

04.04.2018

Leckdo se bál, že se z adaptace Ready Player One vyklube brutální propadák. Film už má však na kontě 186 milionů dolarů a měl by s klidem nastřádat půl miliardy, takže Steven Spielberg opět skončí v… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Koncert filmové hudby PFO

Koncert filmové hudby PFO

26.04.2016

Pražský filmový orchestr s dirigentem, zakladatelem a multiinstrumentalistou, Jiřím Koryntou přináší další koncert věnovaný výpravné hudbě nejznámějších hollywoodských filmů už 21. května od 19.00 ve… (více)

Reklama

Reklama