Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 7

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (142)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Priemerný zážitok, ktorý nemohlo zachrániť ani herecké duo Kiera Knightley a Alexander Skarsgård. Obaja sympaťáci, ale príbeh postavený na beznádeji a strate blízkych počas vojny nemá žiadny prekvapujúci moment alebo nejaké posolstvo. Síce sa viete vžiť do doby tesne po vojne, vďaka záberom na zbombardovaný Hamburg a tomu, ako si každá strana, aj tá víťazná, ráta rany. Chýbajú tu hlboké emócie, ktoré, ak ste aj zachytili, boli umelé a očividne len zahrané. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Já se řadím do fronty, která chválou nešetří. A to jsem na škleb Keiry vysazená. Proběhl však jenom jednou, když vystoupila z vlaku a pak se už haltovala. A byla výborná. Stejně jako oba sympatičtí chlapíci. Psychologická dramatická romance, ve složitém historickém období, ve zdevastovaném městě, se zlomenými srdci všech hlavních představitelů a do toho všeho jeden nádherný velký dům... Film se bude více zamlouvat ženám, ale to neznamená, že nestojí za vidění. Výprava, kamera, kostýmy, scénář, v podstatě komorní, chvílemi až divadelní pojetí, vše se mi líbilo. Osobně příběh nevnímám jako červenou knihovnu, jelikož (pozor tématický spoiler) ústředním tématem je neštěstí manželského páru, který válka připravila o malé dítě. Takové tragédie mění nebo ničí vztahy... Mám za to, že se Kiera role nešťastné maminky bez dítěte, ( račte si povšimnout, že dítě bez rodiče je sirotek, ale rodič bez dítěte je buď stále rodič nebo nikdo, kdo by stál za slovní výraz), zkrátka své role se zhostila důstojně. Na mě osobně smutek ústřední dvojice i smutek ostatních postav dopad měl a jejich počínání mi připadá pochopitelné. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je úžasným, romanticko – dramatickým zážitkem, který sice určitě neohromí originalitou, ovšem bohatě to vynahradí silnými emocemi, více než přesvědčivými hereckými výkony a dokonalou atmosférou. Zápletka je tedy opravdu jednoduchá, dalo by se tvrdit, že i značně předvídatelná, samotný příběh je ale i přesto značně poutavý a nenudící. Celé je to ale především o postavách, jejich nitru a postupném vývoji mezi třemi lidmi, poznamenanými krutostí války, jejich následném postoji k životu a vyrovnáváním se s danou situací, a v tomto ohledu je to vážně dokonale přesvědčivě zpracovaná filmová látka, která mě osobně ohromně oslovila, snad až strhla a skutečně jsem se všemi ústředními postavami upřímně soucítil a přiznám se, že emočně vyhrocený závěr mě pak dostal úplně do kolen, prostě velká paráda. Zásadní vliv na těchto mích dojmech mají každopádně i perfektní herci, kdy by před Keirou roztál snad každý a Jason s Alexandrem mají charisma i hereckého umu na rozdávání, a tato trojka tu vážně rozehrává dramatický koncert, který mě chytil za srdce. Vše pak ještě podtrhuje též již zmiňovaná atmosféra, která je neskutečně působivá a celému příběhu dodává na věrohodnosti a podmanivosti. Zároveň to má celé i spád, takže já jen zopakuji, tato podívaná je velice silným a působivým filmovým zážitkem, který se možná drží tradičních žánrových pravidel a postupů, nicméně její zpracování je natolik výtečné, že si určitě zaslouží diváckou pozornost a já, s přiznáním, že krapet nadhodnocuji, dávám plný počet*. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Českej název smrdí červenou knihovnou, ale je to jen taková laciná cesta, jak nalákat lidi do kin. Film je ve skutečnosti takový pečlivě zahraný tíživý drama o smutku a snaze najít cestu ven a dál. Pražskej Hlavák tam asi poznal každej, ale že se většina děje natáčela kousek od mýho bydliště, to mě vskutku zaskočilo. Hezky pomalejch poněkud nepříjemnejch osmdesát ze sta. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Aftermath" si ma úprimne ako diváka získal. Nie je veľa filmov, ktoré hovoria o období tesne po vojne a myslím si, že je to doba, o ktorej by sa hovoriť malo. Čakal som, že to bude viac romantika, než realita, no realita je taká, že tento film mi priniesol skvelý príbeh s veľmi dobrými postavami. Všetky postavy v tomto filme majú svoju históriu, nesú si ju a potom to výrazne ovplyvňuje ich reakcie. A je to v prípade aj Rachael aj Lewisa aj Stefana aj Fredy. Všetci si nesú svoje vlastné bolesti, a umocňuje to ich reakcie a potom to všetko pôsobí veľmi silno a uveriteľne. Keira Knightley tu nepodáva síce svoj najlepší výkon, ale myslím si, že je okey. Najlepšiu scénku bude mať pri piane. Inak je to viac menej jej štandard. Dobré výkony však podali obaja muži. Aj Alexander Skarsgård aj Jason Clarke sú absolútne fantastickí a ich emócie dokážu prejsť na povrch. Jason Clarke inak v uniforme pôsobí veľmi skutočne a za to ho musím opätovne pochváliť. Je to super. Ak by som mal povedať jeden vážnejší problém s filmom tak mám pocit, že niektoré časti medzi Fredou a Albertom nie sú veľmi zaujímavé a reálne to ani nejako nevyužije moc svoj potenciál. Na druhú stranu to ale potom nerobí film predvídateľný, čo je skutočne super. A koniec je podľa mňa zaslúžený. Tento film ma zasiahol. Neviem ako to bude pre ostatných, ale som rád, že som ho videl a ja ho osobne musím pochváliť. Podľa mňa stojí za pozornosť a odporúčam ísť sa pozrieť do kina. Hodnotenie: A ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Točilo se v lednových mrazivých dnech roku 2017. Mráz činil menší potíže herečce Keiře Knightley (Rachael Morgan), která byla oblečena v dobovém poválečném kostýmu. Aby se nenachladila, byl vždy v pohotovosti štáb s čerstvě nahřátou zahřívací lahví. (Eomer1)

Reklama

Reklama