Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (350)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dej se odehrava na severozapade USA v roce 1983.Je to krvave a divaka to emocne spali.Klasicky thriller o pomste je vice nez jen jednotlive zastavky a moralni volby.T Ustupuje po pozadí stylu. ato demonicka fantazie ma trpelivost a reziser ma hermeticke a okultni znalosti.Fanousci hororu dokazi v kine trpelive cekat na sve motorovky klidne hodinu.Zde prijdou az za hodinu a ctyricet minut,ale stoji to za to. Souboj s dvemi motorovymi pilami! Film bude asi pro milovníky artu moc brakové univerzum, pro milovníky žánrovek moc artistní. Je těžké popisovat, co režisér Cosmatos před diváky vrhá na plátno. Směs Davida Lynche a Texaského masakru motorovou pilou? To je jen letmý náznak, neboť Cosmatos skáče mezi různými, často protichůdnými klišé ze vteřiny na vteřinu a přitom i ty nejvíce "gore", akční či nechutné scény točí jako hutné vize patřící spíše do krajiny artové kinematografie. Píše se sice rok 1983, ale brzy divák získá pocit, že se tento film odehrává spíše na Jupiteru či Saturnu. To jsou oblíbené planety hlavních hrdinů Reda a Mandy. Když se Mandy cosi - a opravdu se tu nyní neobjeví pokus popsat co, neboť slova na to nestačí - stane, promění se Red v možná nevyšinutější monstrum, jaké kdy Nicolas Cage hrál. Poslední soundtrack předčasně zesnulého islandského skladatele Jóhanna Jóhannssona takřka nepřetržitě pulzuje, převaluje se jako sonická láva, jako hutná zvuková plocha, která hrozí diváky rozdrtit. Jenže do toho Red v jedné chvilce bolestínsky fňuká: "To bylo moje oblíbený tričko." A utápí se v sebelítosti, co motorkáři provedli s jeho milou a proč mu jeden z bizarních protivníků roztrhl tričko. Tentýž hrdina však o chvilku později pachateli neodpustitelného zločinu na jeho triku utrhne hlavu. Cage je jako slepenec všech postav, které se kdy objevily v akčních hororech. Je monstrem i obětí, chcípákem i největším macho chlapákem v okolních lesích. Režisér Cosmatos dobře ví, jak krkolomnou kariéru herec zažil, pracuje s tím a nechává ho přehánět vše, co dělá, do absurdních rozměrů. Avšak Redovy nálady se mění náhle, jako na psychedelickém tripu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Mandy" bude bez debaty jedna z najlepších volieb Nicolasa Cagea na film za posledné roky. Úprimne. Tento film je podľa mňa fakt dobre spracovaný, jeho herecký výkon tomu veľmi dobre pomáha a okrem toho to dokáže emocionálne aj zasiahnuť. Vidíme čo sa udeje jeho manželke a keď sa rozhodne pomstiť všetkým, ktorí sú za to zodpovední, som kompletne na jeho strane. Nevidel som to spomínať veľa kritikov, ale myslím si, že rovnako vynikajúca je aj Andrea Riseborough. Hoci ju máme (viac-menej) len v prvej polke filmu, myslím si, že počas toho stretnutia s Jeremiahom bola skutočne excelentná. To ako sa začala smiať bolo skutočne fascinujúce. A okrem toho si myslím, že aj vizuálne má film dosť čo ponúknuť. Jeho vizuálny štýl je fascinujúci a bavilo ma to sledovať od začiatku do konca. Prvá polka má v úvode trošku pomalšie momentky a chvíľku som dúfal, že ma to neuspí, no postupne to bola už len fantastická jazda. Náš zloduch je celkom charizmatický, no jeho odchod zo sveta považujem za absolútne komický. A funguje to bravúrne. Myslím si, že toto sú filmy, ktoré od Nicolasa budem chcieť vidieť. Aby ukázal svoj talent. Nie ho zakopával v mizerných béčkach. Toto je tá cesta. Viac filmov, ako bolo "Mandy" prosím. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Geniální obrázky na rozkydnutí mozku, hlucho, geniální rozkydnutý Cage v koupelce, hlucho... Dvě hodiny na horský dráze, který by mohly bejt jedna hodina hodně někde. Takže už klasický Cosmatos. Takže už klasicky za nezasloužený 4*. (akorát by mě zajímalo, kam jsem teda vlastně napsala ten komentář z pátečních varských 3 a.m.) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, miestami bola atmosféra celkom podmanivá (zaujímavá vizuálna stránka), ale i tak mi to väčšinou prišlo ako taká pozlátková, nabubrelá snaha o artový efekt. A k tomu tá dejová linka - nezáživná až hrôza, našťastie druhá polovica bola už o poznanie lepšia. Ale aj tak, na priemer to veru nevidím. 40/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No jasně...kdo jiný by měl hrát v tomto filmu, než Nicolas Cage. To je totiž v současné době jediný herec v Hollywoodu, který z herectví udělal naprostý extravagantní zážitek. Pokud ho něco bolí, a to jak fyzicky nebo psychicky, tak to prostě ucítíte. A jelikož se neustále objevuje ve filmech, které se vymykají normálu, tak počítejte s tím, že Nicolase Cageho tady bude bolet psychicky a fyzicky úplně všechno. Po filmové stránce jsem byl ale dost rozhozený. První polovina byla hodně na efekt. Režisér si tu pohrál s fialovými filtry a polovinu jsem vlastně ani pořádně neviděl, co se na scéně děje. Hlavně, že je to ale efektivní. Druhá polovina filmu je ale nářez. V tu ránu se totiž probudí temná stránka Nicolase a rozjíždí se herecká absurdie plná sraček, že se nebudete stačit ani divit. Nářez neskutečnej. Opět jeden z těch filmů, který se snaží umělecky šokovat a docela mu to jde. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň, kterou si Red (Nicolas Cage) vyrobí k pomstě, je inspirovaná vzhledem písmene „F“ z loga švýcarské metalové skupiny Celtic Frost. (DanteZ)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama