Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ghost Rider to u mě neměl snadné. Už když jsem vidět první fotku mi bylo jasné, co to bude zač. A nelíbilo se mi to. Nakonec mi ani tak nevadil chlápek s hořící hlavou na motorce, jako spíš nesmyslný děj, motorka jezdící po vodě a neuvěřitelně špatná herečka hrající Riderovu lásku. Nikolas Cage a jeho hlášky jsou silnější stránka filmu,což je s podivem, ale celkově je to neuvěřitelně... smutné. Navíc ty příšerné triky a hrozná hudba... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Má to spoustu chyb, ale není to chyba Nicolase Cageho ani Mendesové, ale režiséra M. S. Johnsona! Téměř všechno špatně, žádný záběr nemá must see vzpomínku, ani dobrý záběr na důležitou scénu na motorce. Atmosféra je temná, celkem dobrá hudba a jemně démonické melodie velmi pomáhají špatnému zbytku. Jeden z nejhorších komiksových adaptací, kterému nepomůže ani popcorn, ani 3D brýle, ani FULL HD rozlišení. Jedno mě ale stále překvapuje - GHOST RIDER nikdy nezmizí z TV programu ani po tolika letech. Komiks GHOST RIDER to odnesl ve velkém, když to dostal do rukou tvůrce Mark Steven Johnson, který si splnil dětský sen natočit film, ale přitom neví, co znamená filmová optika a dokázat s ní pracovat. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo niekomu v ére "inteligentných" komiksoviek (Blade, X-Men 1, X2, Hulk...) napadlo investovať prachy do takejto blbosti. Možno si myslel, že práveže komiksové snímky potrebujú konkurenciu práve v podobe podobných oddychoviek. Ale to sa mýlil resp. možnože nemýlil, ale aj blbosť musí byť spracovaná dobre. inak je, paradoxne, nudná. Ako Ghost Rider komiksového fanúšika Nicolasa Cagea, ktorý tak dlho čakal na svoju komiksovú príležitosť, až tvrdo a pravdupovediac aj dosť komicky narazil. Letmo nahodené/načrtnuté postavy po sebe s diabolskými úškrnmi hádžu horiace počítačové gule, oháňajú sa trápnymi siláckymi hláškami („Zľutovanie!“ – „Zľutovanie došlo.“), logika si naordinovala nekompromisnú dovolenku a ide len o čo najmasívnejšie zahltenie zbedačeného diváka čo najpočetnejšími vizuálnymi orgiami, ktoré zatláčajú (beztak riadne riedky) príbeh do tmy. Pripočítajte si k tomu "fenomenálne" výkony Cagea a nešťastnej Evy Mendes. Pritom režisérovho predchádzajúceho Simona Bircha mám rád. A áno, smejte sa mi, ale aj Daredevila. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Steven Johson celou dobu řikal, jak hodně má komicsovou předlouhu rád a že jí určitě neudělá ostudu. Tak tomuhle se nelze nezasmát. Ghost Rider totiž svými "kvalitami" dosáhl až na samé komicsové dno, které doteď měla pod palcem Catwoman. Ghost Rider je ale ještě horší. Prvních 15 minut jsem si připadal jako v nějaký telenovele, protože to byla fakt hrůza. Nakonec to ale byla skoro nejlepší část filmu, protože pak už přišlo neředěný peklo. Dementní postavy, ještě dementnější dialogy, příšerné triky i scénář. Cage by měl po tomto výkonu radši chodit kanálama a Eva Mendes vůbec poprvé není krásná. Na to už musí mít člověk fakt "talent", aby dokázal tolik věcí sprznit. No a Johnson ho evidentně má. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V case premiery, ked komiksovky tocili ludia ako Singer, Lee, Nolan alebo Raimi to musel byt strasny pruser. Teraz, ked sa velebia veci ako Captain Marvel alebo Black Panther a zo shitov ako Venom sa stavaju megahity je to celkom slusny priemer. Navyse sme mali moznost vidiet ako dopadlo pokracovanie. Plus vidiet Caga vo velkofilme (aj ked s odstupom vyse dekady) mi robi radost. 6/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Film původně vznikal jako temná, mládeži nepřístupná podívaná. (Siriuss)
  • V obsazení chvíli figuroval Jon Voight, ale nakonec si to rozmyslel. (imro)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama