Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co budeme večer dělat? Tedy než se zastřelíš." Monty míří za svou novou štací do lapáku, ale já s ním netruchlím, protože se mi volný pohyb drogových dealerů nejeví být tím nejlepším pro tento svět. Takže mi nevadí, že mu vyhrožuje ruský mafián, že se bez přítelkyně bude cítit sám, ani to, že za mřížemi bude mít v dutině ústní místo zubů něčí penis. Monty má pro mne stejnou hodnotu jako psí lejno na chodníku, takže i když z filmového hlediska jistě snímek má co nabídnout, tak ani Montyho psí oči ve mně nedokázaly vzbudit žádnou soucitnou emoci. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem drsnou cestu odsouzeného dealera za spravedlností a za očištěním svého jména a Spike Lee vypráví spíš o smutném loučení mírně zoufalé existence. Nakonec jsem se víc jak sto minut zklamaně nudil, aby na mě vykoukl úžasný finiš, který zanechává výrazně lepší chuť, než si film možná zaslouží. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kým sa človek dopracuje k shawshanskej poslednej štvrťhodinke (fantastické a závideniahodné sólo pre Briana Coxa), čaká ho silný a dôležitý príbeh o malých veľkých veciach. Silné a vďačné herecké výkony, nezabudnuteľné scény (zrkadlo, rozbitie tváre), skvelé dialógy, smiech i dojatie, Anna Paquin - to sa tvorcom hneď ľahšie odpúšťa miestami ťažšie znesiteľný, patetický a príliš osobný "newyorský motív" (snímka verzus Jedenásty september). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Společně s Kultem hákového kříže nejlepší role, ve které se Edward Norton ocitl. Monolog na záchodě je naprosto úžasný a musel jsem si ho pouštět několikrát dokola a stále jsem se nemohl nabažit Nortonova charismatu. Film jako takový je o posledních 24. hodinách bývalého krále Manhattanu, který má nastoupit na 7-letý výkon trestu za prodej drog. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. Myslím, že jeden z nejlepších filmů jaké Spike Lee natočil. Špičkový snímek, mohu jen doporučit. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Spike Lee a jeho další klasicý film zobrazující život američanů (často dealerů drog). Přesto, že tento film měl šíleně pomalé tempo, tak jsem si ho hned na konci filmu oblíbil, ale spíš to bude kvůli mému oblíbenému herci Edwardu Nortonovi, kterej zase podal skvělý výkon jako v každém z jeho filmů ve kterých hrál. Nedokážu si představit, že by ve 25ti hodinách hrál někdo jinej Montyho. Všichni si vychvalují scénu u zrcadla a jáse k nim nejspíš taky přidám. Zkusil jsem si to sám, ale není to tak dokonalý jako ve filmu :o). Je to jeden z těch filmů, kdy se musíte vcítit do role hlavního hrdiny a prožívat to na vlstní kůži a takových filmů je malé množství. A musíte si zkusit přečíst také knížku která byla předlohou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Počas monológu hlavného hrdinu je okrem iného spomenuté aj meno herca Michael Douglasa, resp. jeho známej filmovej postavy menom Gordon Gecko, ktorou sa preslávil vo filme Wall Street (1987). (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama