Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pomalé vyprávění je Clintovi Eastwoodovi vlastní a ani si nemyslím, že čím je starší, tím je to vyprávění zdlouhavější. Pašerák je atmosférou hodně podobný Gran Torinu a tam byl Clint přeci jenom o deset let mladší. Jedinou nevýhodou filmu je ale fakt, že tím pomalým vyprávěním ani po půl hodině nemáte dojem, že by film vládnul nějakým důmyslným příběhem. Na Clinta ale i tak koukáte s chutí a sledujete každý jeho závoz, který napříč Amerikou zařídí. To, že je naivní až běda, berete s rezervou. Přeci jenom to totiž má jistý náboj a ten klid a jistota v jeho duši je až neuvěřitelná. Divákovi se pak ani nechce věřit, že Clintovi je tady skoro devadesát, když se prohání nekonečnými silnicemi v americkém jeepu. To se někdo má… ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pašerák nesází na čistou syrovost a nelítostnou depresérii jako Gran Torino či Million Dollar Baby. Eastwoodův nejnovější snímek má vcelku pohodový podtón, což by se vzhledem k tématu pašeráků a kartelu mohlo zdát být jako fail, ba dokonce "oxymóron", nicméně opak je pravdou. Clint zvládá na prahu devadesátky tančit, zpívat a hláškovat jako mladík a sem tam převést pár metráků drog. Vedle pašerácké linie se film soustředil i na rodinně-vztahovou tematiku, a i když tvůrci chvílemi hráli na city, tak i přesto jsem tuto rovinu uvítal a nijak mi nevadila. Nejde sice o Clintův masterpiece, ale i tak film napne, pobaví i dojme - a o to v kině přece jde. A třešničkou na dortu je naprosto skvělé herecké obsazení. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka naznačuje krutú realitu, že ľudia v určitom veku už prestávajú byť pre ostatných ľuďmi, ale sú len zvráskavenými zásobárňami dobrých rád a spomienok. Eastwood sa snaží ukázať, že to tak nie je, čo dokazuje aj dobre zvládnutá réžia v jeho 88.rokoch. So svojou postavou je od začiatku filmu do konca spätý, z veku si jeho charakter robí užitočný nástroj, ktorým podvádza všetkých ostatných okrem svojej rodiny. Tu bolo samozrejme potrebné uložiť jadro pudla, teda oznámenie, že aj starý človek, ktorý celý život myslel len na seba, sa dokáže do určitej miery pre svoju rodinu zmeniť. Úprimne Pašerák nie je žiadny trhák, skôr snímok, ktorý so záujmom zhliadneme v televízii a za rok, až pobeží repríza, si budeme matne spomínať, že už sme ho videli. Ťažko povedať, čím sa to stáva, film je dobre natočený, dobre obsadený a má jasnú správu. Navyše tak trochu ukazuje uponáhľanosť dnešného sveta, pretože keď sledujeme Earlove zdanlivo idylické jazdy plné slnka a prázdnych diaľnic, prepíname v mysli na jednoduchší mód. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Penzisti nielen na Slovensku sú donútení si ešte privyrábať, aby sa ich finančná situácia zlepšila « 『 Takmer 90. ročný americký, rasistický dôchodca Earl Stone má taktiež asi extrémne nízky dôchodok, lebo dostane ponuku na pravidelnú brigádu, ktorú neodmietne 』Je to práca na krátky úväzok. Vodičský preukaz vlastní. Čochvíľa vymení staré za nové, hovorím o aute. Bude sa mu dariť. „V peniazoch môže doslova plávať” ... _Má to háčik ? Kde je pes zakopaný ? Samozrejme, že áno ! Zaplietol sa totiž s mexickým drogovým kartelom, ktorému preváža „ťažké drogy,” a tým pádom inkasuje štedré finančné odmeny, ale i napriek tomu jeho vzťahy v rodine sú na bode mrazu, sú úmrtvené ! Onedlho mu taktiež začne stúpať na päty húževnatý agent DEA - Colin Bates, či aj samotná kriminálna organizácia ho chce odstrániť, lebo sa na čas odmlčal, a to len preto, aby bol so svojou smrteľne chorou manželkou. Dianne Wiest mi bola sympatická už v Nožnicovorukom Edwardovi. Ani s ňou si väčšinou nerozumel, ba ani so svojou dcérou a vnučkou. Prečo ? Lebo nikdy nebol tam, kde ho potrebovali... _ Je vôbec obdivuhodné, že v tak pokročilom, vysokom veku ešte “Dirty Harry” nakrúca zároveň pred kamerou i za kamerou. No, musím ho pochváliť, ale nie vychváliť, to by muselo byť trochu vyššie celkové hodnotenie ! FILM : Dá sa povedať, že si ho kradne pre seba a ostatné vedľajšie postavy sú tu iba do počtu. Ide s-ó-l-o, a vážne to stojí za to ! A na záver ešte jedna zaujímavosť. Filmová dcéra Iris je skutočná dcéra Alison Eastwood. PS : Technické zložky ma extra neoslovili. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Díky, dědo." - "Nemáte zač, lesby." Clint Eastwood je jistota. I když Pašerák (pokud ho srovnám s posledními filmy, ve kterých hrál) není taková síla jako Gran Torino nebo Million Dollar Baby, je naštěstí mnohem lepší než Zpátky ve hře. Je to zábavný i dojemný film s pohodovou atmosférou proloženou nějakým tím napětím, v hlavní roli a zároveň i na režisérské židli s jedním neskutečně obdivuhodným chlapem. Earl Stone je jedním z jeho nejsympatičtějších hrdinů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)
  • Snímek je věnován blízkým přátelům Clinta Eastwooda – „To Pierre and Richard“, jak zní na konci titulků. Pierre Rissient pomáhal Clintovi v jeho režisérkých začátcích a Richard Schickel je Clintův životopisec. (MATADOR)

Reklama

Reklama