Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co jsem na csfd, pořád čtu všechny ty mladé lidi, jak mocinky moc nesnášejí americké happy endy, tu předvídatelnost, a kdesi cosi. A když pak tihle rozumbradové dostanou tenhle vynikající, naprosto nepředvídatelný a totálně anti-happy endový kousek, jak to dopadne? Je to v modrém. Tenhle film by měl být KLASIKA. Dlouho jsem tu za sebe měl čtyři hvězdičky. Ale teď, když jsem Přísahu s velkou chutí zhlédl po letech podruhé a uviděl tady tu spoušť, zdají se mi čtyři už přece jen trochu málo. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(73/2022) / Výborný Nicholson v nenápadnom malom filme od Seanna Penna. Hudba Zimmer. Na takéto esá tomu ale niečo chýbalo. Určite to nebolo tempo filmu, aj keď pomalé, práveže super pasovalo k tomu čo sa Penn asi snažil vytvoriť. Psychologické, husté krimi o jednom starom samotárovi. Najväčší problém je podľa mňa hluchý stred fimu, ktorý na dlhý čas zanevrie na hlavné devízy filmu, psychologický vývoj hlavnej postavy a samotný detektívny dej. Ako keby bolo zrazu všetko normálne, strašne to narušilo dynamiku filmu. A záver už tie emócie v mierne apatickom divákovi nevytiahli. Podiel na všetkom tak trochu má asi aj komplikované produkčné a finančné pozadie filmu, asi to nie je presne to čo všetci zúčastnení čakali, keďže išlo údajne o ich srdcový projekt, hlavne teda Penna a Nicholsona. Napriek výhradám, film doporučujem. Hlavne kvoli naozaj hviezdnemu teamu, kde trochu zaváhal asi len ten Penn. Trochu. (6/10) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nenechajte sa pomýliť a nesledujte tento film ako nejaký thriller alebo nebodaj krimifilm, pretože to vôbec nie je, penn je príliš rozmýšľajúci umelec, aby natočil nejakú otrepanú žánrovú záležitosť, a Nicholson príliš dobrý a vyzretý Pán Herec, aby na staré kolená hral len tak v nejakom mainstreamovom pátraní po sériovom vrahovi. a kto si aj tak sadne pred toto dielko s pocitom, že uvidí napínavý thriller plný dejových zvratov, sledovania a vyšetrovania, skladania skladačky a odhaľovania profilu nejakého maniaka, tak hádam po prvých sekundách filmu, keď nesmierne lyrické obrazy podfarbujú titulky, v ktorých sa nám ako zdroj predlohy zjaví meno Friedrich Durrenmat, musí pochopiť, že nasledujúce dve hodiny budú o niečom inom. O snahe splniť sľub, na ktorého splnenie už nemáme fytické ani psychické predpoklady, o posadnutosti, o vyrovnávaní sa so starobou, o honbe za duchom, o honbe za svojim vlastným pokojom a o mnohom inom. jemne vykreslený psychologický film so skvelou kamerou, hudbou a veľmi dobrými vedľajšími roličkami (za všetky minimálne Del Toro a Rourke). ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Fů, tak toto mi tedy dalo. Drsný policajt v důchodu, v podání skvělého Nicholsona, jde neúnavně za případem, na němž mu prostě něco neštimuje. Postupně odhaluje spojitost s jinými případy a nakonec, díky šťastné náhodě, vymyslí bláznivý až ďábelský plán, jak vraha dostat. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak, než jsem čekal. Což ovšem nemění nic na faktu, že jsem Nicholsonovi držel palce, aby mu jeho plán vyšel a modlil se, aby to nedopadlo špatně. Dávám tři hvězdy, mimo jiné i pro to, jakým způsobem mne film dokázal udržet v napětí a fandit hlavní postavě. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kriminální thriller, který postrádá napětí a klasické detektivní vyšetřování si v něm užijeme sotva v první půlhodince, přece nemůže ničím zaujmout. To by ale nesměl mít na režisérské stoličce Seana Penna, jehož režie je krásně plynulá, citlivá a inteligentní. To by také nesměl hrát v hlavní roli Jack Nicholson, který zde předvádí další ze svých úžasných kreací a táhne celý snímek s důstojností hodnou jedné z největších hereckých legend současnosti. A hlavně. PŘÍSAHA se nesnaží být šokující a surovou kriminálkou. Je to komorní psychologické drama o muži oddanému svému povolání, spravedlnosti a čestnosti natolik, že se pomalu propadá do vlastní paranoie a dělá všechno proto, aby dodržel svůj slib. A z tohoto pohledu nelze hledat závažnější výtky, přestože si jistě umím představit záživnější způsob, kterak strávit dvě hodiny života....Silné 4*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama