Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor či thriller (snad s výjimkou závěru) je to napínavá detektivka s mysteriózním nádechem. Standartní zápletku (i když co se nechá v tomto žánru vymyslet převratného) vynahrazuje takřka permanentní napětí, příjemně mrazivá atmosféra a zajímavé rozuzlení. Cate Blanchett hraje jako o život (navíc jí to velmi sluší), Giovanni Ribisi je na Oskara a Keanu Reeves svého despotu (i přes malý prostor) zahrál rovněž perfektně. Sam Raimi umí. 85%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nadpřirozený thriller nevytrhává z průměru Raimiho režie, ale přesné výkony křehké Sibyly Blanchett a jejího strážného anděla z autoservisu Ribisiho. Po diskutabilním konci mi scházel střih na culícího se Jonathana Frakese a jeho:"Pravda! Tato událost se opravdu odehrála v devadesátých letech na americkém jihovýchodě.“ Název Téměř dokonalý zločin je v oblasti distribučních názvů zločinem naprosto dokonalým. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělý Keanu Reeves, který vypadá stejně jako jeho nejnovější hrdina z filmu Temný obraz a svůdná hruď Katie Holmes, to jsou nejspíš jediná dva důvody proč se na Dokonalý zločin podívat. Krom toho tu totiž máme průhledný příběh, nudnou Raimiho režii (ten chlapík mi prostě nesedne) a nezajímavé lokace. Jakožto thriller překvapuje svou absencí napětí a jakožto drama zoufalými hrdiny, jejichž osudy nejsou pro diváka ničím zajímavé. Dějové složce chybí gradace a tak se celý příběh od svého začátku řítí do propasti. Cate Blanchett a Giovanni Ribisi buď svou roli neuvěřitelným způsobem nezvládli nebo je zkazil dabing, ostatní postavy se pohybují již v rámci průměru. [TOP 19/15 75%] ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pozvolné počáteční tempo nenapovídá zdaleka nic o tom, co bude následovat. Všední jižanské drama matky a tří dětí však ve správný čas naruší „nadpřirozené vlnění“ říznuté detektivkou. Kdo je skutečný vrah se brzy stane otázkou dne a je jenom na vaší prozíravosti, jak dlouho sebou necháte manipulovat. Nerozlišitelnosti pravého pachatele nenapomáhá ani tak lehce béčkový scénář, jako spíše herecké výkony pestrého zástupu hvězd s Blanchettovou v čele. U ní obzvlášť stálo za uplatnění pravidlo „důvěřuj, ale prověřuj“. Vraždila ona, nebo psychicky labilní Budd, nebo ten právník? Byl vůbec nějaký vrah? 75% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, numi, Bilky ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film není z roku 1999, výstižné by bylo zde napsat další ukázkový příklad zlatých devadesátkových thrillerů. Herecký cásting je bezpochyby famózní, závěrečný zvrat v pohodě, ruku do ohně bych za něj nedal, byť jsem to tušil. Potěšila scéna v soudní síňi a hezky budující napětí. Tyhle filmy můžu. 75% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V roku 2014 sa Katie Holmes v rozhovore vyjadrila, že nemá problém byť na obrazovke hore bez: "Urobila som to už ako veľmi mladá (práve v tomto filme) a to bol ten správny čas. A ak by si to moja rola vyžadovala, urobila by som to znova. Myslím si, že ľudia musia prijať sami seba, svoju kreativitu a svoje telá." (Arsenal83)
  • Keď Annie (Cate Blanchett) hovorí s prokurátorom o opätovnom otvorení prípadu, v okne sa odráža člen filmového štábu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama