Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká další neesonovku, bude zklamán. Liam tu sice běhá s puškou a na ruce má namalovanou mariňáckou kérku, ale tím veškerá akce hasne. Víc než na cokoliv jiného se film soustředí na jeho vztah s mexickým klukem, kterému je v patách tým kartelových zabijáků. Akce veskrze žádná, v dramatické lince to taky neuspěje a nedá se mluvit ani o napětí. Finále a poslední záběr jsou přesně tak blbé, jako celý film. 15% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mu tie gumené medvedíky kúpil hneď, nemusel mať v úvode také patálie. Čo sa filmu týka, zaujimalo by ma, do kedy bude Neeson neustále naskakovať do rolí, ktoré sú všetky na jedno kopyto. Veď toto už snáď ani nikoho nemôže baviť. K samotnému scenáru sa radšej nebudem ani vyjadrovať, to je doslova ostuda. A toto prosím pekne trvá takmer 2 hodiny. Vy vyjebaní, nevkusní okrádači času .. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po Honest Thief další Neesonovka, kterou nám americká produkce během covidu dopřála. Tentokrát je to spíš komornější příběh o tom, jak se bývalý mariňák připlete do cesty kartelu. Film je hlavně road movie, kdy sledujeme Neesona a mexického kluka na útěku před kartelem. Stejně jako u Cold Pursuit nebo Honest Thief akce ubylo a ve filmu je spíš pár skromnějších přestřelek nebo pěstních soubojů, takže kdo čeká akční jízdu ala Taken, ten bude zklamán. Mně sedlo to prostředí arizonské pouště a road movie prvek. 3* ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Doby 96 hodin nebo Non-stop se zdají nadobro pryč, což vlastně Liam nedávno potvrdil. Věk nezastavíš a těch sedm křížků už jde poznat. Mexický kartel naštěstí příliš inteligence nepobral a hrdina si vystačí s jednou odstřelovačkou. Film ubíhá vlažný tempem, nikam nespěchá, do velkých akčních scén se tady nikdo nepouští. Připomíná to filmy s Eastwoodem v pokročilém věku. Škoda konce, takový lehce nedotažený ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká komornejšia Hallmarkovsky pojatá variácia na piateho Ramba. Starý dedo s vojenskou minulosťou a ksichtom drsného telefonistu Neesona tentokrát chráni pred mexickým kartelom jedného chlapca. Väčšinu filmu spolu jazdia v aute a postupne sa zbližujú. Dramatická línia a vykreslenie postáv podľa mňa funguje oveľa lepšie ako v Rambovi a ani som behom film nekrútil hlavou nad debilitou scenára. Škoda len, že akcie je tu fakt dosť málo a je strašne komorná. Zopár výstrelov a jeden cool kotrmelec auta. To je všetko. Výsledkom je taká príjemná jednohubka pre chlapov, ktorý už majú po krk komixových digifestov. 6/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama