Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

topi 

všechny recenze uživatele

Poslední díl trilogie o Alibi. Všechny díly jsou velmi podařené a dvojice vyšetřovatelů Karel Hoger (kapitán Tůma) a Josef Bek (poručík Líbal) nemají chybu a skvěle se doplňují. Zejména trefné a cynické rýpavé poznámky poručíka Líbala filmy hodně osvěžují, nejvíce asi v tomto díle. Alibi na vodě je odpočinková detektivka s opět výraznou a moderní kamerou Václava Huňky a dokonalým obsazením tehdejší herecké elity. Tuhle trilogii můžu vidět pořád dokola a nikdy se neokouká. A to si na takových filmech cením nejvíce! ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Panove Tuma a Libal uz nejsou tak formalni jako v 105% alibi, uniformu nechali zavrenou ve skrini na sluzebne a za lumpy se prohaneji jenom tak v kosili s kravatou,popripade v saku.Dokonce se schazeji po praci u jednoho z nich a popijeji whisky a griluji kure,upjatost zmizela.Detektivka je protkana spoustou dialogu,ktere jsou vesmes zabavne a pusobi zovialne.Nasel jsem jenom jeden tissi moment,kdy se detektivove projizdeji vesele na clunu i s podezrelymi a mavaji okoloprojizdejicim. Pan reziser na zacatku filmu s jeho cernymi brylemi a bonmoty by byl ode mne zatknut v prnich deseti minutach za jeho vystupovani.Zaver filmu je velmi dramaticky, rekl bych az prilis, scena pri ktere pan fotograf Oldrich Novy po svem usvedceni vstava ze zidle a bezi s rozpazenymi rukami srazit platno , na ktere se promita usvedcujici material,platno pada a fotograf pokracuje behem ke zdi na ktere bezi dej jako na promitaci plose je pritazena za usi.At mi nekdo opravi jestli v tomto filmu jsme nemeli poprve a naposledy moznost videt vousateho Vladimira Mensika, i kdyz mozna v nejake pohadce nevim.Dalsi mistr zde dostava jednu z vedlejsich roli rybare Lebedy a to pan Jaroslav Vojta. ()

Reklama

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Tuhle detektivku miluju. Výborní herci,výborná atmosféra a elegantní záporák pan Nový.Nečekaný konec. Tipovala jsem úplně někoho jiného. A ejhle,život je plný filmových překvapení. Na tomto filmu nevidím žádné negativum. Pan Nový sice už starší,ale pořád má v sobě eleganci a šarm. Karla Högera mám ráda pro jeho charisma a jeho hlas,který k nám promlouval z večerníčků. Pro mně nostalgie starých časů udělala svoje. Líbila se mi nenucenost obou kriminalistů, žádný já jsem nadřízený a ty podřízený. Sehraná dvojice,která spolu i tráví občas večery grilujou kuřátko,pijou činzánko,čekají na dámskou návštěvu a místo ní zazvoní dvojice hňupů,kteří touží po Kubalčíkovi. Ten zamrzlej úsměv obou herců,když otevřou dveře je nepopsatelný. Jediná postava která mi byla nesympatická je dědek z muzea,co mu patří hausbót. Ale ten byl slizkej vždycky. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Poslední z trojice filmů s Tůmou a Líbalem. Začátek je poněkud neurovnaný a nepřehledný, chvílemi nevíte, co je skutečnost a co aranžmá, ale to bylo záměrem autorů, aby diváka trochu zmátli. Poté, co dojde ke skutečnému zločinu, se rozjede běžné vyšetřování a film zase zapadne do očekávané škatulky. Právě z důvodu určité falešné „rozšafnosti“ se mi tento příběh líbí asi nejméně z celé trojice. Způsob určení pachatele je však poměrně originální (na svou dobu). Úplný závěr s „partou chuligánů vedenou dvěma dospělými příživníky“ už je úplně zbytečný. Vlastně nechápu, co tyto vsuvky v jednotlivých filmech měly znamenat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kladete otázky tak rafinovaně, že se asi v příštím okamžiku přiznám." Tak se přiznej režisére, že ty jsi chtěl ze dvou soudruhů kriminalistů udělat šašky před skrytou kamerou. Chtěl, já to viděl, ale zatím je hausbót na dně, milenka tuhá a pornokarty v oběhu. To je zase zapeklitej případ a já bych dopředu nevylučoval špionáž. Taky musím soudruha majora Tůmu opětovně poučit o tom, že muž, kterej mluví, obvykle není hluchoněmej. Pan Lebeda je tedy pouze hluchej a báječně odezírá, což je největší pozitivum snímku. A pak mě bavila moudra o tom, že ženy raději žárlí než vaří, avšak tuto hypotézu nemám odvahu potvrdit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Film natáčeli relativně těsně po napuštění přehrady Orlík a měl sloužit také jako reklama na trávení dovolené u přehrady. (Jarek572)
  • Vo filme boli na svoju dobu dosť odvážne erotické scény, no kvôli priamej intervencii vtedajšieho prezidenta Antonína Novotného boli vystrihnuté. (Raccoon.city)
  • Keď si kriminalisti Tůma s Líbalom na hausbóte idú zrekapitulovať, čo sa asi v deň vraždy skutočne stalo, rozložia si lehátko a zapnú magnetofón. Magnetofón a páska bez problémov fungujú, hoci predtým boli potopené vo vode spolu s hausbótom na dno priehrady. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama