Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S kriminalisty kapitánem Tůmou a nadporučíkem Líbalem (v podání nezvyklé, ale dokonale ladící dvojice K. HögerJ. Bek) jsme se poprvé setkali ve filmu 105% alibi, v němž brilantně vyřešili případ vraždy. Úspěch inspiroval scenáristu Karla Copa a režiséra Vladimíra Čecha k dalším dvěma filmům, které spojuje slůvko alibi – Kde alibi nestačí a Alibi na vodě... V příběhu nazvaném Kde alibi nestačí vyšetřovatelé Tůma a Líbal sledují stopu neznámého vraha. Vede k bandě, která prodává údajně „švýcarský“ lék Cordofilin lidem se srdečními chorobami, a tak má na svědomí smrt několika nemocných. Vyšetřování a stopa po zmizelém Josefu Šestákovi (B. Šmída), jednomu z prostředníků prodeje, je pak zavede do luxusního mezinárodního hotelu v Karlových Varech a skladů Mediky, kde bylo zcizeno velké množství B-komplexu. Okruh podezřelých se neustále rozšiřuje. Jeden z nich je vrah. Všichni však mají alibi… (Česká televize)

(více)

Recenze (138)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný krimi příběh se zkušeným Karlem Högerem, zábavným Josefem Bekem a cynickým Oldřichem Novým, zasazený do prostředí Karlových Varů. Tentokrát jdou po stopě falešného léku Cordofilin, který má údajně léčit těžkou srdeční chorobu. V tubě je však obyčejný B-komplex. Šlo by o takový "malý meloušek", kdyby však již tři lidé, kteří uvěřili zázračnému léku a nešli proto na operaci, nezemřeli... Pěkné herecké výkony a hezky vystavěný příběh i s pointou. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nejlepší díl detektivní trilogie, která patrně nastartovala tuzemskou mánii detektivních filmů a televizních seriálů, a tím způsobila i jejich dodnes trvající diváckou oblibu. Co na tom, že dřív byly tyto kriminálky zahaleny v rudém balastu, když to byla kvalitní řemeslná podívaná s perfektními hereckými výkony. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Spoilery? U filmu, kterej už od dob pravidelné relace Filmu pro pamětníky dávají tu či jinde každý měsíc? Ale jo. Všechny položky v alibiovské sérii spadají do kolonky "ultimátní nedělní film". A tenhle je ze všech tří nejlepší. Míra nadhledu je nastavena tak akorát (už se tolik nekáže jako v předešlém díle a nadhled nesklouzává k parodii jako u "Alibi na vodě". Ocitáme se ve fotogenických Karlových Varech, kšeftuje se s B-komplexem, hovoří se anglicky a francouzsky. To by v tom byl čert, aby se z toho buržoustskýho hnízda někdo nevypadl... řádně zavražděnej samozřejmě. Nešvary osob nenacházejících zalíbení v socialistickém zřízení se sice celou hodinu a půl tepou prakticky neustále a i rozuzlení se nese v duchu "vrah je živnostník", ale tahle povinná omáčka jde v mišmaši dobrých hereckých výkonů a zábavných dialogů strávit bez následků. Kromě celkem hezké filmařiny filma stojí a padá s herci. Ústředí dvojici to jiskří jak milencům, ostatní za nimi nezůstávají pozadu - Lohniský baví, Tříska zde našel uplatnění pro svou oblíbenou polohu na hranici romantiky a trapnosti. Do kapsy všechny pohodlně vkládá "v mezích zákona cynický" elegán Oldrič Nóvy (od "Dancer In The Dark" mu jinak neřeknu). Možná právě on v roli poněkud zatrpklého ředitele hotelu, který sice plní plán, ale myslí si své, je tou čtvrtou a pátou hvězdičkou v mém nadsazeném hodnocení, ale nemohu jinak. Tahle poctivá detektívka si pobyt v modrých číslech totiž nezaslouží. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Prostředí noblesního karlovarského hotelu vznášejícího se stále v jakémsi mlžném oparu mezinárodní proslulosti přivádí na scénu opět populární dvojici vyšetřovatelů i téma manželského trojúheníku. A především to nejdůležitější – zločin. Film, stejně jako jeho předchůdce, sází především na atmosféru a vycizelované slovní přestřelky, jež hercům padnou jako ulité. Vedle Karla Högera a Josefa Beka nelze tentokrát přehlédnout ani nonšalantního Oldřicha Nového v roli jízlivého ředitele hotelu, v němž bývalý Kristian v mnohém naznačuje méně využívanou parketu svého hereckého rejstříku. Ovšem i v tak nelehké konkurenci hereckých es vyniká celá plejáda dalších: vynikající Záhorský, delonovský Tříska, který zaujme nejen svým sex-appelem, ale také moderním pojetím současných mladých mužů, neodolatelný Šmída alias Šesták, Nedbal, mladinký Abrhám, stojící teprve na startu své herecké dráhy. Absence soudobého ideologického žargonu budiž tvůrcům ke cti a možná, že právě díky jisté nadčasovosti je i druhé alibi vděčným zážitkem pro další generace spokojených diváků. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Napětí pomohlo, že nás děj netahal z místa na místo jak nadmutý kozy a většina pátrání se odehrávala v uzavřených místnostech. Skvěla napsané postavy, zejména tu kteoru ztvárnil Oldřích Nový můj zážitek z filmu ještě zvýšily. Nemůžu si pomoct, ale herecký projev mladýho Třísky se až neskutečně podobá hereckýmu projevu mladého Bebela (pohyb tělem, pohledy ). Parádní patráčka na který bych ještě jako třešinku na dortu bych vyzvihnul velmi originální vtipný úvod na který navazuje stejně tak originálně vtipný závěr. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Karlových Varech. (M.B)
  • V titulcích na začátku filmu je v dalších rolích uveden František Kovařík. Správně je jeho příjmení Kovářík. (Sooky)

Reklama

Reklama