Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (424)

choze 

všechny recenze uživatele

Bondovky mám zatím nakoukané pouze odsud vejš, takže neposoudím změnu stylu (pokud nějaká byla) oproti Mooreovi, ve srovnání s 90. léty mi to ale přišlo strašně strnulé a šedivé a celkově to klasifikuju jako mírně ubíjející bondovský průměr s fajn akcí (hranice umí Bond přecházet jako nikdo :) Poprvé jsem dostal hroznou chuť natočit si vlastní bondovku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak co se zmenilo, Moorea vystridal Dalton, Maxwell vystridala Bliss (coz je dobre, mladej Bond svadejici duchodkyni, to by fakt neslo). Jinak je ale vse vicemene pri starym. Opet ne nicim zvlast zajimavej pribeh (ale cast v Ceskoslovensku je vtipna), ale musi se nechat, ze jsem se v tom obcas ztratil, precejen je docela promakanej. Opet mizernej zaporak, jsou tu vicemene tri a jeden slabsi nez druhej. Cekal bych lepsi triky, ale ty jsou na stejny urovni jako minuly dily. Ale neco se precejen zmenilo. Cely to vypada trosku modernejs, sviznejs a realistictejs. Ubyl totiz humor, ale neubyla nastesti zabavnost. Skoda, ze film neni akcnejsi, Dalton by to urcite zvladnul. Ten je totiz jednak celkem mladej, nevypada uplne nejhur, takze mu to baleni zenskejch muzete verit, zvladne i nejakou tu bitku a s pistoli nebo tezsim kalibrem si taky poradi. No a herecky to taky neni spatny, takze bych mel chut rict, ze to je docela sympatickej Bond. Jenze tu je jedno ale, Dalton v tom proste jeste neumi chodit, takze ty typicky bondovsky hlasky a gesta mu moc nejdou, coz je skoda, obzvlast, kdyz dostane docela slusnou sadu vychytavek. Co se tyce bondgirl, zase to je jedna z tech vetsich, ktera neslouzi pouze k tomu, aby ji Bond protah a zahodil, ale je tu vicemene celej film, ma slusne napsanou postavu a pro dej neni uplne nedulezita. Akorat je skoda, ze je to tak trochu pitoma blondynka a krasy taky nejak extremne nepobrala, protoze jinak to mezi ni a Bondem jiskri. Takze celkove jsem spokojenej, vse vypada sviznejs, zivejs a dravejs, hudba, ackoliv klasicky motivy, tak je taky takova drsnejsi a ty dve hodiny utecou jako nic. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý špionážní film s výborným Timothym Daltononem v roli Jamese Bonda. Kupodivu jsem ho viděl poprvé až dnes. Navštívíme Československo, užijeme si honičku s Veřejnou Bezpečností, podíváme se do Marockého Tangieru a nakonec i do Afghánistánu, který byl v 80-tých letech nejspíš hodně oblíbenou zemí :-). Jo, a kdo by to byl řekl, že tatík Jacka Shepparda z LOSTu, John Terry, hrál Felixe Leitera ze CIA? ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Living Daylights" je podľa mňa schopnou Bondovkou. NIe je super, ale rozhodne má dostatok pozitívnych momentiek, ktoré stoja za spomenutie. V prvom rade Timothy Dalton. Ako James Bond je podľa mňa veľmi dobrý a veľmi dobre ho v tejto role beriem. Maryam d´Abo je tiež skvelá. Sympatická Bond-Girl a v role, kde ju človek dokáže dobre pochopiť. Zloduch tohto filmu je dosť dobrý. A dokonca je tu aj pár dobrých twistov. Vo filme sú rozhodne aj komické momentky ako napríklad prechod cez slovensko-rakúsku hranicu a podobne, no ja som si to celkom užíval. Dokonca musím povedať, že sa mi aj páčilo, že sa film odohrával aj v komunistickom Československu. Funguje to. Plus sa v tomto filme aj dosť nacestujeme a prechodíme rôzne krajiny. Možno to nie je najsilnejším filmom, lebo je pravda, že miestami je skutočne cítiť jeho stupiditu, no ja som si ho užil. Vizuálne je dobrý, má pár vtipných momentov, pár prekvapivých momentov, nového dobrého Jamesa Bonda a ja osobne ho odporúčam vidieť. Podľa mňa jeden z lepších. Hodnotenie: B ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

S novým představitelem dostal agent 007 i nový, modernější háv (například Q může své hračky vyrábět v té nejlépe vybavené laboratoři, o které v minulých dílech jenom snil apod.). Nemůžu říct, že by se mi tenhle posun nelíbil, ale stará elegance prvních bondovek už tady prostě není. Místo ní nastupuje lepší technika, více akce a Bondova monogamie. Stále slušné 4*. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • V úvodní scéně na Gibraltaru bylo použito skutečné vojenské zařízení včetně nepřístupné cesty z vlastnictví Ministerstva obrany. Kulometné hnízdo už autentické není. (novoten)
  • Novým oponentem M (Robert Brown) se ve filmu stal generál Leonid Puškin (John Rhys-Davies). Walter Gotell, představitel generála Gogola z předchozích filmů, totiž právě bojoval s rakovinou a nebyl schopen zvládnout velkou roli. Objeví se pouze krátce v závěru filmu. (kenny.h)
  • Bond (Timothy Dalton) sedí v hledišti „Ľudového konzervatória“ a pozoruje Karu při hraní. Nato Kara (Maryam d'Abo) odchází z budovy a na prosklených dveřích můžeme číst „jeviště“. Pokud se děj odehrává v Bratislavě, mělo by na dveřích být napsáno „javisko“. (pjotri)

Reklama

Reklama