Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Díky, že Prima Cool konečně nasadila něco, co už nevysílá deset let furt dokola. Abych se přiznal, trošku jsem se obával, že po mnoha a mnoha letech shledám, že je to vlastně docela nuda a blbost. Ale ono je to fakt dobré. Pořád. A je to vtipnější a zábavnější, než hromada věcí a pořád to úžasně funguje. Takže i já... na to plné hodnocení to prostě fakt je. Protože je to prostě strašlivě dobré. A vtipné. A geniální. A protože je to i pět hvězd z nostalgie, je to vlastně hvězd deset. Ládínek je plný úžasných, bláznivých nápadů, které dnes fungují snad ještě víc, než tenkrát. Nadčasová záležitost. 100%. ()

wodnar 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najúžasnejších seriálov detstva. Nezabudnuteľné planéty s nezabudnuteľnými nápadmi tvorcov. žiadne plagiátorstvo, ale skvelé tvorčie schopnosti a neuveriteľná fantázia tvorcov. Tešil som sa na každá príbeh, kam sa zasa Aladár vyberie. Úžasné , aj 5 hviez je málo. Navyše skvelý slovenský dabing - Gejza-Jozef Skovay, Paula – Magda Paveleková, Kristína – Zuzana Cigánová, Aladár – Maja Velšicová, Záviš – Juraj Kukura,MZPRX-Ivan Letko, Cvoky – Oldo Hlaváček. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V druhej sérii ("Miazgovci II") začal Aladár tajne cestovať so svojim psom do vesmíru. *** ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Kterou planetu navšívíme dnes"? Prostřední a asi i nejsilnější série a rozhodně nejsilnější dobrodružství tehdy už velkého Ládínka se svým věrným psím kamarádem Zorrem tuším že tady už i mluvícím... Ty jejich tajné výlety do kosmu vážně neměly chybu:-) Pro tehdy malého kluka jednoznačně nejdobrodružnější a nejtajemnější série plná příjemné fantazie. ps: V této sérii tuším nevystupoval jejich druhý zvířecí člen a rodinný přísluník kočka Žofka.. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Zatímco první sérii Smolíků jsem ještě rámcově sledoval, tuhle jsem vždycky viděl spíš sporadicky, i když mě zaujala vždycky o trochu víc. Teď jsem ji konečně zhlédl pořádně epizodu za epizodou a nestačil jsem se divit, jak skvěle funguje i teď. Jednotlivé planety jsou opravdu famózní a je vidět, že autoři se na nich maximálně vyřádili. Ta radost z dobrodružství z toho číší ještě teď. oblíbené části: 05 - Zpívající planeta, 07 - Proměnlivá planeta, 08 - Zrychlená planeta ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Ládínkova raketa létá rychlostí měřenou v Aladárech za hodinu. Ládínek si tedy vynalezl vlastní jednotky vzdálenosti pro cestování warpem, Aladár je totiž jeho maďarské (originální) jméno. (vojtaruzek)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)

Reklama

Reklama