foto

Václav Knop

  • nar. 6.10.1949 (67 let)
    Turnov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1949 v Turnově. Pochází z učitelské rodiny. Po střední škole vystudoval DAMU. Působil v několika divadlech, např. v Činoherním Klubu v Ústí nad Labem a v Národním divadle.

Václav režíruje i dabuje. Jeho hlas můžeme slyšet i na vlakových nádražích, kde oznamuje cestujícím příjezdy a odjezdy vlaků. Nejznámější postavu, kterou daboval je Major Frank Burns z amerického seriálu M*A*S*H.

Václav hrál v několika filmech a to hlavně menší role. Např. HLUČNÁ SAMOTA, NEBOJSA, JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI, OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE, TAJEMSTVÍ, UZAVŘENÝ PAVILON aj. Mohli jsme ho vidět i v seriálech. Např. DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY, NÁHRDELNÍK a HOSPODA, kde hrál svoji nejznámější roli, díky níž si ho zapamatovalo mnoho diváků. Byla to postava "profesora" tělocviku Jonáše.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2016 Dvojníci
2013 Duch nad zlato (TV film)
Přijde letos Ježíšek?
Škraboška (studentský film)
2012 Bastardi 3
2011 Lidice
2009 Zakázaný člověk (TV film)
2008 Hrobník (TV film)
Kanadská noc (TV film)
2007 Muž a stín (TV film)
V hlavní roli (TV film)
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
Swingtime (TV film)
2005 Nadměrné maličkosti: Milovníci aneb Naprosto nevydařené rande (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
Jak básníci neztrácejí naději
2003 Bankrotáři (TV film)
Das Siebte Foto
Pátek čtrnáctého (TV film)
2002 Vražda u jezera (TV film)
Waterloo po česku
2001 Chytit vítr (TV film)
Krysy (TV film)
1999 Debut (studentský film)
Nenávist (TV film)
1998 Pražský duet
Ukradená babička (TV film)
1997 Facka (TV film)
1996 Na hraně (TV film)
1994 Diamantové meče
Příliš hlučná samota
Vekslák aneb Staré zlaté časy
1991 Tajemství (TV film)
Uzavřený pavilón (TV film)
Velmi uvěřitelné příběhy: Podržel souseda (TV film)
Wolfgang A. Mozart
1990 Brundibár (TV film)
Poslední zastávka smrt (TV film)
Svědek umírajícího času
1989 Deník ničemy (divadelní záznam)
Divoká srdce
Muka obraznosti
O podezíravém králi (TV film)
Právo na minulosť
Uzavřený okruh
Víš jak zpívá zvonek...? (TV film)
Volná noha
Zkouška kvality (TV film)
1988 Český pekáč (TV film)
Kdo ví, kdy začne svítat (TV film)
Nebojsa
Stupne poražených
1987 Mág
1986 Antonyho šance
Kus života (TV film)
Přezůvky štěstí
1984 Ján Literát (TV film)
Tři sestry (divadelní záznam)
1983 Straka v hrsti
1981 Skleněný dům
1980 Postřižiny
1979 Julek
1978 Taugenichts
1973 Dny zrady I.
Dny zrady II.
1971 Kamarádi (TV film)
1970 Mášenka (TV film)

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Dědictví (E01)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Porod (E02)
Dárek (E01)
2014 Bastardi (TV seriál)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Diskrétní odpad (S01E05)
2013 České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Kulka pro Heydricha (1941) (E03)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Život je ples (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zámek (S03E10)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zločin v chalupě (E12)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
Zmizení herce Bendy (E02)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Vražda poštovní doručovatelky (E05)
Cukrárna (TV seriál)
Dokonalý svět (TV seriál)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Táta (S02E07)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Hospoda (TV seriál)
Veselka (S02E25)
Kukátko (S02E24)
Den poté (S02E22)
další epizody (12)
1996 Hospoda (TV seriál)
Schůze (S01E26)
Dlužník (S01E25)
Bomba (S01E24)
další epizody (18)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
1993 Král posledních dnů (TV seriál)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
1991 Stíny včerejška (TV seriál)
Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Tým (S01E08)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2011 Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2010 Za zrcadlem (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tuzemský konzumní (TV pořad)
1987 Pět přání (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace