foto

Václav Knop

  • nar. 6.10.1949 (71 let)
    Turnov, Československo

Biografie

Narodil se v roce 1949 v Turnově. Pochází z učitelské rodiny. Po střední škole vystudoval DAMU. Působil v několika divadlech, např. v Činoherním Klubu v Ústí nad Labem a v Národním divadle.

Václav režíruje i dabuje. Jeho hlas můžeme slyšet i na vlakových nádražích, kde oznamuje cestujícím příjezdy a odjezdy vlaků. Nejznámější postavu, kterou daboval je Major Frank Burns z amerického seriálu M*A*S*H.

Václav hrál v několika filmech a to hlavně menší role. Např. HLUČNÁ SAMOTA, NEBOJSA, JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI, OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE, TAJEMSTVÍ, UZAVŘENÝ PAVILON aj. Mohli jsme ho vidět i v seriálech. Např. DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY, NÁHRDELNÍK a HOSPODA, kde hrál svoji nejznámější roli, díky níž si ho zapamatovalo mnoho diváků. Byla to postava "profesora" tělocviku Jonáše.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2019 Abstinent
2016 Dvojníci
2013 Duch nad zlato (TV film)
Přijde letos Ježíšek?
Škraboška (studentský film)
2012 Bastardi 3
2011 Lidice
2009 Hrobník (TV film)
Zakázaný člověk (TV film)
2008 Kanadská noc (TV film)
2007 Muž a stín (TV film)
Swingtime (TV film)
V hlavní roli (TV film)
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
2004 I ve smrti sami (TV film)
Jak básníci neztrácejí naději
2003 Bankrotáři (TV film)
Das Siebte Foto
Pátek čtrnáctého (TV film)
2002 Vražda u jezera (TV film)
Waterloo po česku
2001 Chytit vítr (TV film)
Krysy (TV film)
1999 Debut (studentský film)
Nenávist (TV film)
1998 Pražský duet
Ukradená babička (TV film)
1996 Na hraně (TV film)
Prsten (TV film)
1994 Diamantové meče
Příliš hlučná samota
Vekslák aneb Staré zlaté časy
1993 Král posledních dnů (TV film)
1991 Tajemství (TV film)
Uzavřený pavilón (TV film)
1990 Brundibár (TV film)
Poslední zastávka smrt (TV film)
Svědek umírajícího času
1989 Divoká srdce
Muka obraznosti
O podezíravém králi (TV film)
Pravo na prošloje
Uzavřený okruh
Volná noha
Víš jak zpívá zvonek...? (TV film)
Zkouška kvality (TV film)
1988 Kdo ví, kdy začne svítat (TV film)
Nebojsa
Rukojmí (TV film)
Stupně poražených
Český pekáč (TV film)
1987 Mág
1986 Antonyho šance
Kus života (TV film)
Přezůvky štěstí
1985 Ján Literát (TV film)
1984 Dlouhý čas naděje (TV film)
1983 Straka v hrsti
1981 Skleněný dům
1980 Postřižiny
1979 Julek
Nůž pro všechno (TV film)
1978 Darmošlap
1973 Dny zrady I.
Dny zrady II.
1971 Kamarádi (TV film)
Mášenka (TV film)
Šťastnou cestu (TV film)

TV seriály

2020 Slunečná (TV seriál)
Nepřítel na telefonu (S02E29)
Randění ve čtyřech (S02E21)
Kruté překvapení (S02E02)
další epizody (29)
2019 Linka (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Krejzovi (TV seriál)
Narozeniny 2 (S02E34)
Jede traktor (S02E30)
Sázka je sázka (S02E29)
další epizody (12)
Specialisté (TV seriál)
Clear (S03E33)
2018 Inspektor Max (TV seriál)
Záskok (E03)
Rodinné vztahy (TV seriál)
Modrý kód (TV seriál)
Útěky (S02E82)
Rána (S02E81)
Oslava s překvapením (S02E80)
další epizody (9)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Odvážné experimenty (S05E25)
2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Poslední pád mistra Materny - 1. část (E03)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Dědictví (E01)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Vražedné esemesky (S01E12)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Porod (E02)
Dárek (E01)
2014 Bastardi (TV seriál)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Diskrétní odpad (S01E05)
2013 Nejlepší trapasy (TV seriál)
Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Kulka pro Heydricha (1941) (E03)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
2012 Život je ples (TV seriál)
Hlas shůry (E01)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zámek (S03E10)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zločin v chalupě (E12)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
Zmizení herce Bendy (E02)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Vražda poštovní doručovatelky (E05)
Cukrárna (TV seriál)
Dort (E11)
Paní Vanilková (E10)
Zpátky do jednadvacátého století (E05)
další epizody (4)
Dokonalý svět (TV seriál)
Jak se píší články (E09)
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
První kytice (E02)
Ošklivka Katka (TV seriál)
Hop nebo trop (TV seriál)
Memoriál (S02E01)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Milovníci aneb Naprosto nevydařené rande (S02E05)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Na koních (S01E04)
Na kolech (S01E03)
Na vodě (S01E02)
další epizody (4)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2003 Četnické humoresky (TV seriál)
Táta (S02E07)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Dům svědomí (E05)
1997 Bakaláři 1997 (TV seriál)
Facka (E04)
Zdivočelá země (TV seriál)
Hospoda (TV seriál)
Veselka (S02E25)
Kukátko (S02E24)
Den poté (S02E22)
další epizody (12)
Život na zámku (TV seriál)
Proti všem (S02E09)
Tvrdé hlavy (S02E06)
Náledí (S02E04)
1996 Hospoda (TV seriál)
Schůze (S01E26)
Dlužník (S01E25)
Bomba (S01E24)
další epizody (18)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Každej vraždí, jak umí (E02)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
1991 Stíny včerejška (TV seriál)
Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
Podržel souseda (E02)
Wolfgang A. Mozart (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
Šestadvacet Pierotových neštěstí (E05)
Zlatý sen (E04)
Láska a beznaděje (E03)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Tým (S01E08)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Via Doloris (E05)
Theatrum mundis (E04)
Anatomia Pragensis (E02)

Divadelní záznam

1995 Falkenštejn (divadelní záznam)
1989 Deník ničemy (divadelní záznam)
1984 Tři sestry (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 Odvolací soud (TV pořad)
2018 Xaver Live (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2011 Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2010 Za zrcadlem (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky České (TV pořad)
Tuzemský konzumní (TV pořad)
1987 Pět přání (TV pořad)