Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Klaus musí tenhle film milovat. Tajní agenti v něm dostávají jako odměnu za splněnou misi iPhone 4S, komunikační oddělení BMW dokáže svý cílovce vklínit, že se s jejich autem můžete klidně rozstřelit pádem z šestýho patra a finále vypadá jak 2D plošinkovka inspirovaná Epizodou III (ale to není moje myšlenka). Nevím, co mě na tom nudí víc, jestli ta absolutní ztráta něčeho skutečně fyzickýho (Abrams je bůh), nebo ta vycizelovaná bezradnost vytvořit něco, co bych si pamatoval i dvě hodiny po projekci a dal to k dobru v hospodě. PS: Epilogy by měly být trestné. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Kvitujem vytrvalost v koncepcnom posune pri kazdej casti serie. Zaroven priznavam, ze mi sedi ovela viac, co Abrams a spol. predstavili v trojke - doraz na drsnost, fyzicnost, spinavost a hmatatelnu kinetiku, a tym sa zo spatneho pohladu prihlasili k charakterovej crte akcneho zanru v prvej dekade noveho tisicrocia (partnerstvo s Bourneom a Bondom), . Ano, hlavne skrz ponimanie akcie sa minula dekada niesla v zblizovani naj trojice agentov a mohlo to posobit monotonne, osobne mi je ale luto, ze tato nova dekada sa pravdepodobne posunie inym smerom (MI:4 to naznacil, som zvedavy ako zareaguju Bond s Bourneom). Smerom, kde v pripade MI:4 sa vraciame oblukom k pociatku - filmovemu skrz referencne sceny, televiznemu vdaka dorazu na timovost (to je OK) a aj napriek zlyhavajucej technike nejde nevidiet aj ulietavanie na technickych hracickach. Tie v kombinacii s Peggom dodavaju filmu sice vdacny nadhlad, ovsem ruka v ruke s tym prichadza k ciastocnej sterilizacii akcie (samo o sebe vyborne natocenej) na uroven, kedy som sa prestal o hrdinov strachovat. Vynimkou je Dubai, ktory bude jedinym dovodom, preco chcem ako "fanusik vertikalneho adrenalinu" MI:4 vidiet este raz v IMAXe. 6-7/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pravdu mají obě strany. Čtvrtá Nemožná mise je výborným akčním thrillerem, na druhou stranu nenabízí TO navíc, kvůli kterému chce divák snímek na potkání doporučovat, nebo si pak pouštět některé scény pořád dokola. Tahle mise totiž není tak opravdová, dynamická, fyzická jako předešlá trojka. Moc se mi ale líbila ona týmová rovina, chemie mezi hlavními hrdiny je výborná, hlavní záporák je slušný, ale prostoru má pramálo. Nepříliš funkční je pak emocionální rovina, šrámy nejen Hunta, ale i jeho rázné kolegyně prostě nedojmou. Akce je dost a je výborná (útěk z vězení, Kreml – našince potěší hojné využití centra české metropole), chtěl bych mít takovou kapacitu plic jako Hunt a všechno s ním udýchat, je poctivá, staromódní, nápaditá, ale absolutní údernost má jen někdy. Tým kolem Cruise navíc obchází ono zaběhnuté, že finále má být velkolepé, bohužel raketa zničená v poslední vteřině je spíše mdlá (vrchol přichází předčasně coby olizování dubajského mrakodrapu a vše, co se následně děje uvnitř něho). Tvůrci ale chtějí ohromit za každé situace (honička nemůže být standardní, nýbrž přímo v písečné bouři). Nechybí ani klasické atributy v podobě typických udělátek, právě moderní technika ale mnohdy dostává do většího srabu, než by se mohlo zdát a naši hrdinové musí plány neustále překopávat a reagovat na nové výzvy. Jak už jsem zmínil, ústřední kvarteto je skutečně výborně vyladěné. Tom Cruise je pořád obrovské lákadlo, které o svou kariéru pečuje s maximální pečlivostí a přeju mu, aby do šedesátky (kdy už to bude spíš směšný) stihl aspoň ještě dvě mise. Jako nejzajímavější postavu týmu tu pak máme záhadného analytika Jeremyho Rennera, jako nejvtipnější ajťáka Simona Pegga a v neposlední řadě Paulu Patton, která kromě kopanců a ran pěstí názorně předvede svůj velmi slušný sex-appeal. Moc hezké!! Mezi agentskými sériemi si u mě Mission: Impossible drží pomyslný vrchol a po Birdově misi se na tom moc nezměnilo.. i když blahem jsem se jako po trojce až tolik netetelil!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Brad Bird ako ostrieľaný tvorca veľkolepých animákov dostal neľahkú úlohu neostať v tieni skvelej Abramsovej trojky a tento cieľ sa mu podarilo dosiahnuť, čo mi pripomenulo šťastný rozprávkový happyend. Štvrtá misia dostala úplne nový nádych, má to šmrnc, šťavu, jednoduchú, no údernú akciu, skvelých hercov, pár dobrých zvratov a trefný humor. Nyqvistov záporák, nápaditá akcia a záver filmu, to všetko má u mňa veľké plus, no stále to však nebolo dotiahnuté na perfektnú. Hlavne nereálnosť a naivnosť niektorých scén a záverečné minúty stiahli absolútnu spokojnosť. Latka je však pred (možnými) ďalšími dielmi nastavená skoro tak vysoko ako Dubaiská Burj Khalifa, mission impossible to ale nieje. 85%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. prosince 2011 v Dubaji. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt) byl při výstupu upevněn v přiléhavém a nepříliš pohodlném postroji, který byl napojený na kabelový systém, kontrolující, jak pevně je “přilepen” k budově. S lezením mu pomáhal zkušený Dave Schultz, který spolupracoval i na jiných lezeckých scénách ve filmech jako Cliffhanger (1993) a Vertical Limit (2000). (Zdroj: Bontonfilm)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama