Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (374)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nemáte nejaké maxi skúsenosti s horolezectvom (ako ja), tak filmu nemôžete až toľko vyčítať. Jednotlivé situácie a adrenalínové výstupy, alebo zostupy, nech sú natočené akokoľvek primitívne ma vždy strhnú a potom sa už len jemne usmievam na pokusom o dramatické situácie jednotlivých postáv a podarený boj o život. Aj keď na malom priestore. Primitivita postáv je zrejmá, cez to všetko 75%. ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že tenhle fílmek byl natočenej jen kvůli tý jedný cool scéně jak jeden z horolezců uklouzne a řítí se do propasti, ale na poslední chvíli zasekne cepínem do ledu a zůstane viset na okraji. Protože před ani po ní už nic není (pokud tedy film není myšlen jako komedie). Na druhou stranu, ta scéna fakt stojí za to... ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

I když jsem toho v životě zas tak moc nevylezl (a to jen v Dolomitech a Alpách) a dnes už jsem na laně jen občas, jen při ledovcových tůrách, abych nezahučel do trhliny, tak mi takovéhle nebetyčné krávoviny, s rádoby horolezeckým námětem, dost vadí. Všechny ty, kdo mi zaprasili záběry nádherných hor slabomyslným dějem a hroznými klišé vyhrabanými z hollywoodských skladů někde v údolích, bych nechal za trest kloktat ten jejich nitroglycerin... Orálně i rektálně! Film by se možná dal přežít třeba v japonštině, aby mě nerušily aspoň ty „dialogy“, ale stejně by navíc musela být vyzmizíkovaná i většina herců ve většině scén... ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Nemám rád hory, nemám rád zimu a ani moc nemusím O'Donnella. Ale přesto se mi tenhle film líbil. Efekty byly fajn, když to mělo bejt napínavý, tak jsem fakt napjetej byl a všichni herci taky hráli fajn. Zejtra si na tenhle film sice ani nevzpomenu, ale to nic nemění na tom, že jsem se docela dobře bavil. Celkově je to zábava tak na tři a půl hvězdy, ale přikloním se ke čtyřem, hlavně proto, že Scott Glenn mi v tomhle filmu strašně připomínal Iggyho Popa. :) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nebyla by to špatná akční adrenalinovka kdyby... kdyby, ale na kdyby se nehraje. Největším úrazem, proč jsem se nezkamarádil s hlavními postavami byla jejich nepřirozená umělost a prkennost. V závěru filmu jsem místo toho, abych se řádně napnul nad dramatickým vyvrcholením, jsem fakt čekal až O´Donell vytáhne např. hřeben a vetře si pomádu do kštice či I.Scorupco vytáhne nějaký přenosný fén a začne se upravovat.... a už jen ta možnost, že by to tak bylo rozechvěla mou bránici a udělal jsem si z toho sám pro sebe pěknou šaškárnu... však to taky chvilkama pěkná šáškarna byla... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu hraje sám sebe známý horolezec Ed Viesturs. (džanik)
  • Jedným zo základných pravidiel bezpečného prechodu cez zľadovatené miesta je, že sa na spájacom lane viažu brzdné uzly, ktoré zabraňujú ľahké prekĺznutie lana po ľade, aby pád prvého lezca z hrany nestrhol aj toho druhého. (Jumar)

Reklama

Reklama