Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $84,049,211Tržby Celosvetovo $255,000,211║ Strhujúca podívaná z dielne Rennyho Harlina, keď bol ešte na výslní a na čo siahol z toho bola vždy riadna akčná pecka s dobrým vygradovaným príbehom, plus k tomu bol Sylvester Stallone v úlohe hrdinského horolezca v celku fajn, nuž ale po tomto filme na ďalších 10rokov akoby zaspal a nič znesiteľné vo svojom podaní nepriniesol, až musel prísť návrat ako Rocky Balboa. /90%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po třech snímcích slabší úrovně se Sly vrátil hodně povedeným a netradičním akčňákem. V titulcích by vedle herců klidně mohly být napsány i Italské Alpy, které jsou krásné a ve filmu hrají poměrně podstatnou roli. Renny Harlin měl na začátku 90tých let poměrně solidní akční formu a tak nepřekvapí že Cliffhanger se povedl. 75% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Stalloneho filmů, na který není od věci, pořádně se obléct. Cliffhanger, to je velká jízda po ledových horách, s kufry, jenž obsahují sto milionů dolarů. A o ně půjde. Snímek poutá mj. krásnou výpravou, má chytrý scénář a chytlavou hudbu (všimněte si, že v některých scénách komponent Trevor Jones dosti nápadně vykrádá Predátora). Renny Harlin se po druhém dílu Smrtonosné pasti, skutečně zařadil mezi špičkové režiséry akčních filmů, což tímto kouskem potvrdil a mně jen hlava nebere, jak mohl později natočit takové neatmosferické bláboly jako např. Útok z hlubin či Formule. Ale tohle je vážně klasika. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Stallone visíci, letíci, střílici a na všetky možné spôsoby. Harlin po Die Hard 2 opäť dokazuje že keď dostane originálny scénár, tak vie vyprodukovať kvalitny akčný film. Ako malý som Cliffhangera videl viackrát a vzdy som sa tešil a bavil. A BTW: Bol to prvý americký film, ktorý som videl so slovenským dabingom (a bol som zdesený) a zároveň úplne prvý film ktorý vyselala vtedy začínajúca TV Markízka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani po těch pár letech co jsem tenhle film viděl poprvé neztratil nic ze svého kouzla. Renny Harlin v plné síle ukazuje, jám má vypadat pořádný akční film, který chce udržet diváka v permanentním napětí od začátku dokonce. Záporáci sice nejsou nijak výrazní, ale díky skvěle napsanému scénáři to ani tak nevadí. Je z nich jasně cítit po čem jdou a všechno ostatní je tak trochu mimo, nezáleží na tom. Hlavní postavy jsou sympatické přesně tak jak by měli být a zároveň se jim daří být vždy na těch správným místěch. Celé dvě hodiny je děj brutálně nadupaný a je stále se na co dívat, neboť stále o něco jde. Nebezpečí tady nehrozí pouze od nebezpečných teroristů, ale také od přírody, která za nimi příliš nezaostává, o co se nepostará mráz, to s radostí dokončí gravitace. A hlavně se nedočkáme oblíbeného nekonečně natahovaného konce, i když i tentokrát příběh nekončí v tu chvíli, kdy by se mohlo hrdinům zdát - divák však moc dobře ví co se děje, tvůrci před ním namají co tajit, a tak to má být. Musím se přiznat, že ve scéně kdy se Sylvester Stallone bez bundy potýká s ukrutnou okolní zimou, mi běhal slušný mráz po zádech. Skvělá práce, jen škoda, že pro podobné filmy musíme sahat do filmotéky a nového přírustku se již nejspíš nedočkáme. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Počas záverečného súboja na vrtuľníku sa v jednotlivých scénach objavuje a stráca horolezecký rebrík. (johnsnow)
  • Zanícený golfista Sylvester Stallone (Gabe Walker) zjistil, že mu lezením hrubnou ruce, což má vliv na kvalitu jeho hry. Na place měl tréninkovou síť. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama