Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (559)

kinej 

všechny recenze uživatele

Cliffhanger je taková milá blbůstka, která však potěší. Mimoto je to jeden z nejlepších Stalloneho filmů. Z horolezeckého hlediska je to samozřejmě sled nesmyslů, ale laik si to asi užije. Už jen poster co se mi tu zrovna zobrazil (Stallone leze zády ke skále) je nesmysl. Takhle se absolutně neleze, je to hloupost. Hloupust je i to, aby mohl být člověk se Stalloneho konstitucí dobrý lezec. Ale když člověk vypne mozek a nemyslí, tak se docela dobře pobaví. Tenhle film si také cením proto, že se v něm mihla jedna z největších legend horolezenctví a to Wolfgang Gullich. Ten dubluje Stalloneho v úvodu při lezeckých scénách. Gullich to opravdu leze bez jištění, byl jedním z průkopníků free solo lezení. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní akčňák s nepochybně velikým rozpočtem, efektními scénami a spoustou stupidit, klišé a žvástů - a jinak nic a nic a nic... Nikdy nezapomenu na dávnou LFŠ, kdy jsme tuto pitomost sledovali v předpředpremiéře se simultánním překladem Dany Hábové, která při jedné uSLYntané sekvenci mimo překlad dialogů pronesla nezapomenutelnou hlášku: "...tak si s tím žij..." No a tak nějak no... Třetí hvězdička jen za ty krásné hory doly... Tak si s těma hvězdičkama žijte... :-) - - - P.S. Jediný výborný film se Stalonem je Rocky. Zkrátka a dobře prostě proto, že je to výborný film. Tomuhletomu tři hvězdičky s odřenejma kolenama... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vzdušným pirátům se rozkutálely poctivě ukradené US babky po zasněžených vrcholcích hor. Nezkušený bandita by z dutiny ústní vypustil šťavnatou nadávku a šel by si uloupit další bankovky, ale Eric Qualen se na to dívá jinak. 100 milionů USD je třeba najít a proto ke svým kolegům hledá nějaké nedobrovolné dobrovolníky, kteří umějí běhat po horách. Přivolat si horské záchranáře vypadá na první pohled jako rozumný nápad, ale to se rychle mění po jejich příchodu, protože jeden z nich (ten se psím pohledem) nápadně připomíná křížence Rockyho s Rambem, což pro padouchy znamená velké problémy na skalním převisu. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na takový film se jen tak nezapomíná. Sly v nejlepší formě (ten nehorázný triceps!!). Nabouchaný horolezec, který bojuje nejen s nepřáteli ale i sám se sebou. Akční podívaná od začátku až do konce, jeden z největších klenotů Slye. Parádní atmosféra, napětí, adrenalin, akce, originální nápad na příběh, lákavé prostředí! ta úvodní píseň je božská, jedna z nejlepších znělek vůbec! Bylo super vidět jeden ze svých nejoblíbenějších filmů se Slyem na velkém plátně - Kino Aero 2018. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou jsem si pro jistotu projel filmografii Sylvestra, abych mohl se vší zodpovědností říci, že Cliffhanger je jeho nejlepší film (nepočítám-li Mravence Z). Ovšem spíše než toporný, ale v rámci žánru dostatečný výkon SS, je to zásluha Rennyho Harlina, který udržuje po celé dvě hodiny ten správný akční rytmus - film má spád a nabízí několik opravdu hezkých "explozivních" a vygradovaných scén. Scén hloupých (SS pod ledem) je přiměřeně a jsou v rámci žánru akčního filmu přijatelné. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Angažováno bylo 31 horolezců. (džanik)
  • Aby předvedl, jak důvěřuje jištění, navlékl se režisér Renny Harlin do úvazku a zhoupl se na laně přes skalní sráz. (džanik)
  • V 94. minutě filmu plave Gabe Walker (Sylvester Stallone) kompletně pod vodou, avšak hned pár minut po vylezení je zcela suchý, včetně oblečení a vlasů. (H34D)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama