Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příliš moderně teploušská nuda. ~ Proč museli všichni mladí muži vypadat a chovat se jak přiteplelí metrosexuálové v téhle době, proboha??? Stejně tak Helenka mi přijde, že hraje jen potrhlé bláznivky a všude je tak v podstatě stejná. Jinak, pakli-že bych se měl rozhodovat, zda předlohu na základě požitku z filmu číst, tak raději ne a budu nadále žít v blahém nevědomí. ~ Tohle se totiž fakt moc nepovedlo. ~ 1,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM POVĚŘEN NABÍDNOUT VÁM MOŽNOST ZBAVIT SE SVÉHO UČNĚ. PŘICHÁZÍM VÁM SDĚLIT, ŽE MÁ NADĚJNÉ VYHLÍDKY. MŮŽE TOTIŽ ZÍSKAT ZNAČNÉ JMĚNÍ....“ /// Pohádka (?) o tom, kterak chudý chlapec ke štěstí přišel – no, ale nebyl by to Dickens, aby s milým chlapcem (a tedy štěstím) neměl svoje plány… Dejchne na vás ta románová atmosféra, romantika starý Anglie… jen mám pocit, že je to takový moc televizní. Helena je nádherně podivná, Ralph je vynikající, nekouká se na to špatně, ale řek bych, že z tý předlohy se dá vytřískat víc. Možná s jinou ústřední dvojicí? (nebo rovnou režisérem?) Každopádně je mi tahle ,,romantika“ mnohem milejší, než v těch filmech pro mladý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1861 Charles Dickens, jsem nečetl. 2.) Chtěl bych se stát gentlemanem (…to já taky, ale nemám sponzora!). 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení bylo poměrně ucházející (naprosto skvělí byli Helena Bonham Carter - jako obvykle - v roli zahořklé ženské ve svatebních šatech, a stejně tak i Ralph Fiennes, mladá dvojice nepodala tak dokonalý herecký výkon, ale pořád se na ně dalo dívat. Kostýmy, interiéry i exteriéry byly skvostné, hudba příjemná, kamera dokonalá, no a bohužel jediným zklamáním pro mě byl scénář - paradoxně právě kvůli scénáři jsem se zašel na film podívat. Charles Dickens by se možná divil, ale z jeho velmi zajímavého dílka vznikl chaotický příběh. Divák se ve filmu ztrácel, pokud vám utekla byť jediná věta, už jste nevěděli, co se na plátně děje. Je to velká škoda, pokud by si scénárista dal větší práci, umožnil by zároveň divákovi větší propojení s dějem, vtáhl by ho do filmu a nestalo by se tedy to, že divák sleduje film pouze vnějším pohledem, bez většího se ztotožnění s postavami. Škoda, přeškoda. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Za všetko vlastne môže slečna Havishamová. Za jedno ľadové srdce a za jedno skoro zlomené. Vďaka bohu, že si to Charles na konci príbehu rozmyslel, lebo by to bol celkom depresívny príbeh, ktorý mňa osobne bavil predovšetkým v druhej polovici. Výprava výborná, s hercami spokojnosť, krásna hudba a dokonalá Helena, za ktorú prihadzujem pol hviezdy. 3,5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už niekoľkokrát zfilmovaný román nejako nevie nájsť cestu k divákovi. Neviem či je to tým anglickým nevyspytateľným počasím, ale i toto spracovanie je akési chladné a chýbajú mu emócie. R. Fiennes sa snaží, rovnako ostatní, ale réžia i celé spracovanie je iba priemerné a diváka nedokáže strhnúť. Najlepšie funguje úvod, kde sa stretáva chlapec a zločinec, ale potom to už iba chladne odsledujete . Je to škoda, pretože Dickensova kniha je výborná, len to chce správneho režiséra. Než som to videl, tak som si myslel, že Mike Newell by ním mohol byť. 60%. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Role slečny Havisham (Helena Bonham Carter) byla nabídnuta i Meryl Streep, ta ji však musela odmítnout kvůli práci na jiných projektech. (272827)
  • Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens. (DivX)

Reklama

Reklama