Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (380)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá, to už se jako nesmí točit žádné filmy, kde se do sebe "zamilují" smrtelník a nějaká nadpřirozená bytost, aby to všichni nepřirovnávali k Twilight? Už dost jako... nikoho to nezajímá, že jste byli schopni vidět jeden díl Twilight a teď to vytahujete u všech filmů a nejen filmů. No tohle byl snímek poněkud slabší. Především mi byl naprosto nesympatický hlavní hrdina, hlavně jeho neskutečně nepříjemný upištěný hlas. Hlavní hrdinka taky žádná sláva, ale s tou bych se smířila. Zbytek osazenstva byl skvělý (paradox?). Místy tam bylo i pár vtipných hlášek. No stopáž dvou hodin byla až moc dlouhá na takovýto typ filmu. Ta hoďka a půl, co většinou bývá, by bohatě stačila. Jinak nevím, lehce podprůměrný film o čarodějnicích - pardon zaklínačích. A o tom, že láska překoná zase všechno - aka (Spoiler) na konci díky ohořené ceduli se Ethanovi vrátí všechny vzpomínky a můžeme si podle jeho neskutečně nepříjemně uřvaného: "Lena!" domyslet, že se k sobě vrátili. (konec Spoileru) Jinak Emma Thompson tu byla parádní, stejně jako Jeremy Irons, nebo pro mě doteď neznámá Emma Rossum, v poslední době často viděný Thomas Mann - který se doufám bude objevovat častěji a že tato a tyto dvě role nebyly jeho poslední. No a nějak nám v popisku chybí Kyle Gallner, kterého mám hrozně ráda a tady si teda střihl malou roličku. "God, our creator, will condemn you to hellfire along with terrorists, atheists, homosexuals, democrats, liberals, socialists, Greenpeace and all other unnatural abominations." ()

market. 

všechny recenze uživatele

Upřímně, když jsem viděla první polovinu chtěla jsem dát filmu 1-2*, ale druhá polovina byla skvělá. Četla jsem i knížku a i když tu byly věci pozměněné, líbilo se mi to možná i víc. Ale stejně mi vadilo, že někdy hráli hlavní postavy dost prkeně, ale konec to vynahradili. Také to mělo nádherné efekty a krásné zakončení. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda, kterou nespasí takřka nic. LaGravenese sice nabízí solidní vizuál a efektovou stránku, ale to mu absolutně není nic platné. Moc se mu nedaří vytvořit ta správná tajemná atmosféra a nedokáže ani zajímavě a uspokojivě vysvětlit celou mytologii a fungování Zaklínačů. Po celé dvě hodiny opravdu ničím nezaujme a není se čeho chytit. Všechno působí zmateně a divně. Obsazení se moc nepovedlo - Alice Englert je roztomilá, ale chemie mezi ní a Ehrenreichem nefunguje, protože on je zoufale nevýrazný a křečovitý. Irons a Thompson jsou výteční, co ale dělají v tomhle filmu, nechápu. Jednohubka pro teenagery, která opravdu není ničím víc, ač se o to hodně snaží. Bohužel zklamání. 30% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak sračkovitý jako Tvajlajt,navíc tam neni tolik blbejch láskovitejch keců,i příběh je celkem v pohodě.Nebudu na ten film tak zlej,navíc po sračce Jen bůh odpouští prostě tomuhle objektivně odpad dát nemůžu.A řeknu vám,že to bylo jak pohlazení po duši,když sem viděl ty pohyblivý obrázky,mluvící lidi,prostě v tomhle směru úplně normální film.50%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeremy Irons si na chvilku odskočil ze Svatého stolce aby si zahrál malou roli v naprosto neznámém fantasy (navíc s dost pitomým názvem zavánějícím červenou knihovnou) podle naprosto neznámé (alespoň pro mě) literární předlohy. Aniž bych věděl do čeho jdu jsem si film pustil a nakonec musím říct že jsem vcelku překvapený. Technicky, herecky a hudebně je to velice solidně odvedená práce. Ovšem ty čtyři hvězdy jsou trochu na hraně, zejména díky tomu, že fantasy rovina filmu je místy dost šílená a logika občas solidně skřípe. Jenže jakmile se na scéně objeví pěkná a přirozená baba, v tomto případě Alice Englert, jde objektivita tak trochu stranou. A hlavně něco víc v tom nehledat, tenhle film je čistý popcorn. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Film je natočen podle prvního dílu stejnojmenné a celosvětově úspěšné série Kami Garcii. (Fevas)
  • Jde o druhý film, kde spolu hrají Viola Davis (Amma) a Thomas Mann (Link). Předtím to bylo ve filmu Něco jako komedie (2010). (Kritiq)
  • Název filmu Finale Destination 6, který je promítán v kině, je samozřejmě chybný. Později je však možné všimnout si plakátu na skutečný snímek Final Destination 5 (2010) na stěně budovy. (Illuminare)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama