Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy ještě vypleštěné prkno alias sexuální idol všehomíra Gwyneth Paltrow neprodávala pod značkou GOOP následující: akvárium pro medúzu (2200,- USD), vymačkávač zubní pasty ( 244,- USD) , zásobník na kondomy(42,- USD) nebo růženinové vejce do vagíny ( 55,- USD) a podobně. Tak ona mi vždycky byla podezřelá, dlouho trvalo, než jsem ji přijala za "ve filmu snesitelnou", ani vztah s Bradem ji v mých očích nepřidal, no a vidíte, nakonec jsem si zvykla a teď toto. Film není možná špatný, ale já jsem díky herečce měla problém pochopit, proč on ji tak moc chce... :) Inu, ženská nevraživost. Nic víc, nic míň. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začína. Cuaron ako nájomný režisér priemerného scenára je absolutne nevýrazný, aj keď sú tu veľké hviezdy. Vlastne práve preto tento film dosahuje aspoň priemeru. Mimochodom nepríjemne vlezlá hudba.....Očakávania boli privysoké.....vlastne nádeje vkladané do filmu boli priveľké....Medzičasom som sa dozvedel, že sa jedná o zmodernizovanú verziu slávneho románu, ktorého klasické filmové pojatie zo 40tych rokov ma oslovilo viac. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Zanechalo to ve mně jen samé pozitivní emoce a silné dojmy - všudypřítomná tmavě zelená barva, erotické dusno mezi Ethanem a Gwyneth, které by se v některých scénách dalo doslova krájet, nádherná vila slečny Dinsmoorové (natáčeno v sídle Ca' D'Zan, které je součástí úžasného Ringling muzea ve floridské Sarasotě, kde jsem kdysi byla) a v neposlední řadě krásný soundtrack v čele s písní Siren od Tori Amos. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velké naděje vykazují jisté osobní kouzlo, které však spočívá převážně ve ztvárnění postavy Gwyneth Paltrow. Jako malinká dívka Estella jednoho dne v zahrádce zamotá hlavu klučíkovi jménem Finn, který bude touto svou osudovou láskou navždy trápen. Mezitím se také setká s uprchlým trestancem v podání Roberta De Nira, s nímž se v budoucnu ještě "náhodně" potká a zjistí, že toto setkání z dětství, kdy mu jako kluk pomohl, mu zásadním směrem ovlivnilo život. Gwyneth půvabná, Ethan charismatický. To je asi vše. Děj uběhl závratnou rychlostí a já na konci měla pocit, jako bych vlastně ani žádný film neviděla. V podstatě se nic výrazného, jak obsahově, tak i herecky neudálo. Žádné zvraty, zapamatovatelné či silné momenty nebo výrazný příběh mezi hlavní dvojicí. Snad jen polibek ve fontánce či malování Estelly si pamatuji. A jelikož jsem od tohoto snímku neočekávala žádné Velké naděje, nebyla jsem ani zklamána. ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Tak ani nevím, jsem z tohoto filmu trochu rozpolcený, měl jsem asi Velká očekávání (pod tímto názvem dříve film běžel v tv). Obsazení velmi slibné, hlavně, no jo … správně, De Niro. Jenže film je takový rozplizlý a nijaký. Nejprve dětství ve velkém domě a seznámení s životní láskou, pak kariéra, nic z toho mě ale neoslovilo a nezajímalo. Vše je jen jakoby vysvětleno a divákovi předáno a to je vše. Je to jak když vám někdo převypráví nějaký příběh, a není moc dobrý vypravěč. Pokud bych ale měl říct něco, co je vyloženě špatné, tak konec. Ten je vyloženě tragický, s De Nirem budiž, ale ten s Paltrow je příšerný, vůbec se sem nehodí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama