Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že Ma to obišlo, ale priam preskočilo. Takto si teda " nadrúzganú PseudoH " komédiu a hlavne od britov, teda nepredstavujem. Pozrela som to 2x , aby som sa utvrdila v tom, čo si myslím. A je to tak, zasmiala som sa akurát na tom, že som sa nezasmiala. OH skupina minutážou akoby neberala obrátky no výsledok je mizerný. Seknem 2 body za slizké rádoby funny nič. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to film o osahávačoch z Tokijského metra, ani o dlhoprstých menšinách z osád, len ďalšia o ničom hororová komédia, kde na jednom rybacím tukom smrdiacom írskom ostrovčeku zaútočia nejaký krvilačný chápadláci z mora. Z tohto filmu mi utkvelo v pamäti najviac to že tým huhňajúcim Írom nie je skoro nič rozumieť. Celkovo tam humor treba hľadať vidličkou a to aj napriek nápadu chemickej obrany pred chápadláčmi tým že sa všetci ožerú, lebo nikto z tvorcov nevidel vypointovaný vtip ani na satelitných záberoch z Googlu. Okrem toho je ten film prostý nejakého gore ( pár decentne urvaných hláv sa nepočíta ), takže vlastne nemá vôbec nič, možno okrem jedného pekného výbuchu v závere. To je všetko. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nečekejte typickou komedii, hlavně ze začátku to má docela vážnej říz a mrtvolama se vůbec nešetří, potom už je ale těch střípků klasického břitkého černého humoru víc, ale ne tolik kolik bych si přál.Mimozemská zrůda je zdařilá, obsazení sympatické a pár hlášek se najde, hlavně nejlepší jak přežít invazi je být úplně na sračky, ale postrádá to nějakou kulervoucí scénu a pointou i zpracováním je to hodně suché a klišovité.Příjemná jednohubka.60%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V popisu žánrů mi chybí ještě podobenství -kdo seje vítr, sklízí chňapáky, psychologický - přerod hlavního hrdiny z osamělého alkoholika v přitažlivého alkoholika, erotický - zdánlivě mrtvý chňapák byla lascivní a nahá samice se slizkými chapadly a otevřeným otvorem a navíc vysála hlavnímu hrdinovi , sice jen krev, ale odtrhli ji moc brzo, drama - to rozhodně bylo !, fantasy - místo žánru thriller, vyjde to nastejno. Chňapáci jsou však i přes tento multižánrový galimatyáš příjemnou podívanou, která Vás chytne za chapadlo ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

[47th KVIFF 2012] Jo, přiznávám se, kdyby tohle nebyl půlnočňák (a podruhý večerní film) ve Varech, zřejmě bych mu 4 hvězdy nedala. Jenže všichni víme, že vidět něco takovýdleho na velkym plátně je trochu něco jinýho než na notebooku, žejo... Docela mi film připomněl Útok na věžák, kterej jsem shodou okolností taky viděla ve Varech. [SPOILER] Mně se prostě strašně líbí ta hlavní myšlenka, že se člověk musí co nejvíc opít, aby ufounskejm příserám nechutnal (btw. tahle pointa je vlastně docela originální, ne?). Tudíž záběry z hospody, kde se sejde celý městečko a totálně se zlije, byly bezkonkurečně nejlepší. A co teprve slušňácká policajtka, která se opije poprvý v životě. Ruku na srdce, od tohodle typu filmu asi nikdo nečeká důmyslnej horor s nějakym originálnim řešenim. Divák prostě dostane přesně to, co chce a co čeká. Nic víc, nic míň. A to je hlavní pozitivum Chňapáků. A závěr? Ten snad ani nikoho nemohl překvapit, klasickej poslední záběr všech béčkovej komediálních i nekomediálních hororů o nějakejch příšerách, který se líhnou z vajec. Béčkový horory na velkym plátně mám ráda, pokud béčkovej horor očekávam. A jak jsem psala vejš - tady snad ani nikdo nic jinýho čekat nemohl :-). ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)
  • Scenárista Kevin Lehane slyšel městskou legendu o tom, že když člověk bere hodně vitamínu B, zabrání tím bodnutí od komárů. Napadlo ho také, zda se komár opije, když bodne opilce. Tak vznikla předloha ke scénáři. (Terva)

Reklama

Reklama