foto

Jon Wright

  • nar. 2.3.1971 (48 let)
    Belfast, Severní Irsko, Velká Británie

Biografie

Jon Wright (1971, Belfast, Severní Irsko) se filmu věnuje od svých deseti let, kdy ho uchvátili Dobyvatelé ztracené archy. Studoval film a anglickou literaturu na University of East Anglia. Začínal hudebními klipy a televizními reklamami, ať už jako režisér reklam pro Microsoft či irskou vládu, nebo jako autor hudby pro spoty společnosti Sony a Pepsi. Po několika krátkých snímcích natočil v roce 2009 hororovou komedii Tormented, jíž se i přes omezený rozpočet dostalo rozsáhlého uvedení. Stejný úspěch měl i jeho předchozí krátký film The Librarian’s Dream, s nímž v roce 2001 vyhrál talentovou soutěž BBC a který byl poté vysílán v televizích po celém světě. Chňapáci jsou jeho druhý celovečerní snímek.

47. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Robot Overlords
2012 Chňapáci
2009 Tormented
2001 Fancy Dress
1999 Routine, The

TV seriály

2017 The Good Karma Hospital (TV seriál)
Our Girl (TV seriál)
Nepal Tour - Episode 4 (S03E04)
Nepal Tour - Episode 3 (S03E03)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Robot Overlords

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky