Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (266)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V Temných kútoch je cítiť kvalitnú knižnú predlohu, aj preto zamrzí, že film pôsobí len ako rutinná dvojepizóda Odložených prípadov. Dojem áčkového projektu navodzujú iba herci a do istej miery aj kamera Barryho Ackroyda, ale skratkovitý scenár a nevzrušivá réžia ho naopak posúvajú na úroveň neurážajúcej a zabudnuteľnej kriminálky. Škoda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Psychologicky osekané až na kost aneb nečtenáři absolutně netuší... Pasáže, které v knize - lepší než Zmizelá! - posílaly do kolen a nutily k nekontrolovatelnému chvění, jsou v lehce nadprůměrném snímku buďto jen okrajově zmíněny, anebo prostě trestuhodně nevyužity. Bez hlubších emocí, pocitově odtažité a natočené jakoby jen tak mimochodem. Vlastně jsem se během promítání nemohl zbavit pocitů, jak zmatečně a narychlo spíchnuté asi musí pro předlohou nepolíbené diváky v sále působit veškeré kruciální scény, a to včetně mrazivého finále. Jako jo, Hollywoode, šlo to lépe. Šlo to rozhodně lépe! Jádro pudla? Měl to být spíše chladnokrevný R-kový thriller s přesahem, nikoli přístupný klon temných severských kriminálek. Čtenáři si to holt hádám užijí méně, no. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle mě tedy Charlize, co by herečka hlavní role a spoluproducentka, pěkně naprdla. Čekal jsem, že to nebude kdo ví jak zářné, protože se o tom také kdovíjak zářně nemluvilo, ale Charlize je výborná herečka, jen leze veskrze do volovin - což se tady potvrdilo. Takovou dobu se to snaží budouvat nějakou atmosféru a začíná to pomalu vypadat, že by se z toho nějaké to mysteriózně-dramatické-thrillero vyklubalo, až šlápnete na lejno a rozmáznete ho po celé chodbě, kterou tenhle film je. Naprosto idiotskou pointu s chováním matky (spoiler! která se raději nechá zabít, aby s vrahem nechala samy čtyři/tři děti v baráku? Cože? Kvůli farmě? Ta je dětem u prdele, zajímá jen ji, děti by mohli za tetou i s ní a nějak by se to řešit dalo - zvolený způsob byla naprostá hovadina), stejně jako pointa s bratříčkem (spoiler! a jeho mladou milenkou s dítětem, přičemž oběma bylo u prdele, že uškrtila jeho sestru, wtf?). V tuhle chvíli jsem již věděl, že filmu víc jak dvě hvězdy dát nemůžu, ani kdybych fakt pod drogama kdy snad i chtěl. Jenže pak ještě přišel úplný závěr (spoiler!, kdy si oba zbývající rodinný dementi odpustili svoje chyby a viny)? Cože? Tohle už bylo fakt ultradementní a film šel doprdele. Čekal jsem, že on za to, co (ne)udělal zůstane hnít ve vězení, protože jeho sestřička, vědoma si toho, znovu potvrdí svoji původní výpověď a sama pak skočí pod kola prvnímu kamionu. Jediný, kdo tak zůstane znát pravdu bude její průvodce a člen Kill Clubu, který ale nebude moci nic dokázat a tak případ zůstane veřejně záhadou. A ono takovéhle lejno rozmázlé z toho vylezlo. Charlize, ty vole, co to děláš? ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Druhá zadaptovaná kniha od Gillian Flynn. Ale zatímco Zmizelá atmosférou recyklovanou z Muži, kteří nenávidí ženy až moc, Temné kouty jsou unylou podívanou, která nedokáže vtáhnout do děje. Herci působí, jako kdyby zabíjeli čas mezi rolemi v lepších projektech. Film postrádá napětí i jakýkoliv zapamatovatelný moment. Postavy jsou nezajímavé a budou vám ukradené, a nepomůžou vám v tom ani Chloë Moretz a Charlie Theron. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $208,588Tržby Celosvetovo $3,364,780Tržby za predaj Blu-ray v USA $127,208 //počet predaných kusov 8,660Tržby za predaj DVD v USA $346,504 //počet predaných kusov 29,540║ dohromady ničím zvláštny thriller, ktorý pláva len v priemernosti a čakanie na nejaké väčšie šokujúce odhalenie sa nakoniec nekoná /55%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Stejnojmenná knižní předloha od autorky Gillian Flynn vyšla už v roce 2009 a v témže roce ji časopis Publishers Weekly označil jako Nejlepší knihu roku 2009. (Sevcik)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama