Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Co na tom vidí všichni tak špatného? Vždyť to přece není tak hrozné. Je pravda, že by možná byla lepší Pretty Woman 2, ale to ještě neznamená, že skoro stejně dobrá "Nevěsta" se stále stejnou a nestárnoucí kombinací Julia + Richard by byla špatná. Opravdu jsme se ze srdce zasmáli a dokonale nám zpříjemnila film fantastická hudba. Samozřejmě i tento film má nějaké mušky, ale s tím se musí tak nějak počítat :-)) 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maggie třikrát uteče svým ženichům od oltáře a z jejího příběhu se stane novinový hit. Ike Graham je totiž novinář, který z vyslechnuté hospodské informace napíše atraktivní článek, kterým se chce znovu dostat do přízně redakce. A tak se Ike do Maggie zamiluje a já měl následovat jejího příkladu a měl jsem od tohoto filmu rovnou utéct. 40% ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre chudobnejších o tom, ako to chodí v strednej (Maggie) a bohatšej vrstve (Ike). Osvedčení romantickí hrdinovia Julia Robertsová a Richard Gere v príjemnej romantickej komédii. Film je po všetkých stránkach profesionálne dobre zvládnutý, ale nie je to nič výnimočné, iba mierny nadpriemer. ()

skleboun 

všechny recenze uživatele

je pravda, že kombinace Gere-Robertsová opravdu stojí za to, to přece všichni už dávno víme - ale opakování v tomto případě není matkou moudrosti. JE to naprosto čistý, předem odhadnutelný průměr - co k tomu víc dodat? snad jen, že pokud budete mít opravdu chuť na nějakou romantickou komedii, to se radši po stopadesátéosmé podívejte na Pretty woman :) ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, za jakou ikonickou romantiku tenhle film různé televizní stanice dodnes vydávají jsem byl až v šoku, jak moc to není pravda. Postavy tuze nesympatické, zápletka nesmyslná, dialogy otřepané, humor zřídkakdy humorný, a ještě z toho čiší snaha vyždímat popularitu Pretty Woman. Možná to byla trochu jiná doba, ale jen o pár let mladší Love Actually je pořád velká klasika. Za mě každopádně 45% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama