foto

Garry Marshall

  • nar. 13.11.1934
    New York City, New York, USA
  • zem. 19.7.2016 (81 let)
    Burbank, California, USA

Biografie

Režisér, scenárista, producent a občasný herec je synom Marjorie Irene Wardovej a Anthony Wallacea Marshalla. Jeho sestrou je režisérka Penny Marshallová, ktorá nakrútila hity ako JUMPIN' JACK FLASH, VEĽKÝ alebo ČAS PREBUDENIA.

Svoju kariéru začal ako televízny scenárista. V roku 1961 sa odsťahoval do Hollywoodu a v roku 1984 zaznamenal filmový hit (ako režisér a scenárista) FLAMINGO KID. Jeho prvá producentská zákazka prišla so seriálom HEY, LANDLORD v roku 1966.

Ako herec sa mihol v televíznom seriáli MURPHY BROWNOVÁ a v takých filmoch, ako sú GRAND THEFT AUTO, SOAPDISH, HOCUS POCUS, KOCÚRI, STRATENÍ V AMERIKE, NEVER BEEN KISSED, NEVESTA NA ÚTEKU, ORANGE COUNTY atď.

Má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

Je ženatý s Barbarou Marshallovou, s ktorou majú syna Scotta Marshalla.

Špecializuje sa predovšetkým na romantické komédie s Juliou Robertsovou (PRETTY WOMAN, NEVESTA NA ÚTEKU, VALENTÍN).

Iveta "tronka" Kučerová

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2010 Na sv. Valentýna
2009 Najít štěstí
Útěk na Horu čarodějnic
2008 Chronic Town
Hole in the Paper Sky
2006 Držte krok se Steinovými
Já-tě-vidím.com
2005 Mute
Strašpytlík
2003 Devil's Knight
Long Ride Home, The
They Call Him Sasquatch
2002 Mother Ghost
Orange County
2001 Majestic
Supersvůdníci
The Hollywood Sign
2000 It's a Shame About Ray
This Space Between Us
To ani nemůže být nebe
1999 Nepolíbená
Nevěsta na útěku
1998 Chips se vrací (TV film)
With Friends Like These...
1997 Soumrak rodiny Goldových (TV film)
1996 Božská lest
1995 Laverne & Shirley Reunion, The (TV film)
Statistically Speaking
1994 Útěk do ráje
1993 Hokus pokus
The Last Shot (TV film)
1992 Happy Days Reunion Special (TV film)
Velké vítězství
1991 Bublifuk
Frankie a Johnny
1990 Pretty Woman
Secret Agent OO Soul
1988 Osudové pláže
1987 Přes palubu
1986 Jumpin' Jack Flash
1985 Ztraceni v Americe
1981 Way They Were, The (TV film)
1977 Grand Theft Auto
1968 Maryjane
Podlomená vůle
1964 Goldfinger
1961 Toller Hecht auf krummer Tour

TV seriály

2015 BoJack Horseman (TV seriál)
Ano a (S02E10)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Středeční příhoda (S02E16)
Nouzové přistání (TV seriál)
All Dolled Up (S06E15)
2014 Penn Zero: Hrdina na půl úvazku (TV seriál)
2012 Rozvedený se závazky (TV seriál)
Late Show: Part 3 (S03E12)
Late Show: Part 1 (S03E10)
2011 Simpsonovi (TV seriál)
Dobrý otec Homer (S22E12)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Láska je bojiště (S15E13)
2007 The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
High, It's Sarah (S02E07)
Bratři a sestry (TV seriál)
Posvátný svazek manželský! (S02E09)
Matriarchát (S01E23)
Láska je Láska (TV seriál)
Lascivně melodický text (S04E09)
2004 Father of the Pride (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a letadlo (S01E12)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Bada-Ping! (S07E08)
1999 The Norm Show (TV seriál)
Norm vs. Norm (S02E09)
Simpsonovi (TV seriál)
Osm raubířů (S11E07)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1970 The Odd Couple (TV seriál)
I Do, I Don't (S01E07)

Dokumentární

2020 The Happy Days of Garry Marshall (TV film) - a.z.
2019 Suzi Q
2016 SCORE: A Film Music Documentary
Tempest Storm
2015 Americká 70. léta (TV seriál)
2013 CinemAbility
2011 With Great Power: The Stan Lee Story
2009 Make 'Em Laugh: The Funny Business of America (TV seriál)
2008 Speechless (TV film)
2006 Wanderlust (TV film)
2002 Intimate Portrait: Pam Dawber (TV film)
Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
She Turned the World On with Her Smile: The Making of the 'Mary Tyler Moore Show'
2001 Intimate Portrait: Cindy Williams (TV film)
New Princess, A
TVography: Happy Days (TV film)
TVography: Laverne & Shirley (TV film)
2000 Celebrity Profile: Scott Baio (TV film)
1999 Celebrity Profile (TV seriál)
Celebrity Profile: Henry Winkler (TV film)
1997 Frank Capra's American Dream (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2011 Šťastný Nový rok
1994 Útěk do ráje
1991 Frankie a Johnny
1972 Evil Roy Slade (TV film)
1970 The Grasshopper
1968 How Sweet It Is!
1967 Sheriff Who (TV film)

TV seriály

1987 Nothing in Common (TV seriál)
1979 Angie (TV seriál)
1966 Hey, Landlord (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1999 Jiná láska
1984 Flamingo Kid
1975 Wives (TV film)
1974 Richie's Car
1972 Evil Roy Slade (TV film)
1970 The Grasshopper
1968 How Sweet It Is!

TV seriály

1982 The New Odd Couple (TV seriál)
1980 Fonz and the Happy Days Gang (TV seriál)
1979 Angie (TV seriál)
1978 Mork & Mindy (TV seriál)
1977 Blansky's Beauties (TV seriál)
1976 Laverne & Shirley (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)
1972 Me and the Chimp (TV seriál)
1971 The Odd Couple (TV seriál)
They Use Horse Radish, Don't They (S01E14)
1970 Barefoot in the Park (TV seriál)
The Odd Couple (TV seriál)
Oscar, the Model (S01E08)
The Laundry Orgy (S01E01)
1969 Love, American Style (TV seriál)
1966 Hey, Landlord (TV seriál)
1965 I Spy (TV seriál)
1964 Gomer Pyle, U.S.M.C. (TV seriál)
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
The Bill Dana Show (TV seriál)
1962 The Lucy Show (TV seriál)
1961 The Dick Van Dyke Show (TV seriál)

TV pořady

1961 The Joey Bishop Show (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

1982 Mork & Mindy (TV seriál)
The Mork Report (S04E22)
Gotta Run: Part 3 (S04E21)
Gotta Run: Part 2 (S04E20)
další epizody (12)
1981 Mork & Mindy (TV seriál)
P.S. 2001 (S04E10)
Alienation (S04E09)
Rich Mork, Poor Mork (S04E08)
další epizody (25)
1980 Mork & Mindy (TV seriál)
Gunfight at the Mor-Kay Corral (S03E07)
Mork, the Monkey's Uncle (S03E06)
Mork the Prankster (S03E05)
další epizody (17)
1979 Mork & Mindy (TV seriál)
Exidor's Wedding (S02E16)
The Mork Syndrome (S02E15)
The Exidor Affair (S02E14)
další epizody (28)
1978 Mork & Mindy (TV seriál)
Mork's First Christmas (S01E12)
Old Fears (S01E11)
Mork's Greatest Hit (S01E10)
další epizody (12)
1975 The Odd Couple (TV seriál)
Felix Remarries (S05E22)
Laugh Clown, Laugh (S05E21)
Old Flames Never Die (S05E20)
další epizody (8)
1974 The Odd Couple (TV seriál)
Two on the Aisle (S05E14)
The Bigger They Are (S05E13)
Oscar in Love (S05E12)
další epizody (23)
1973 The Odd Couple (TV seriál)
A Barnacle Adventure (S04E13)
The Exorcists (S04E12)
Maid for Each Other (S04E11)
další epizody (23)
1972 The Odd Couple (TV seriál)
Don't Believe in Roomers (S03E13)
The Odd Father (S03E12)
Password (S03E11)
další epizody (22)
1971 The Odd Couple (TV seriál)
And Leave the Greyhound to Us? (S02E14)
Felix, the Calypso Singer (S02E13)
Surprise! Surprise! (S02E12)
další epizody (25)
1970 The Odd Couple (TV seriál)
The Blackout (S01E13)
Scrooge Gets an Oscar (S01E12)
Felix Is Missing (S01E11)
další epizody (13)

Host

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad) - a.z.
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2008 Celebrity Family Feud (TV pořad)
2007 Al Pacino - pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
On the Lot (TV pořad)
2003 ABC's 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
Hollywoodská setkání (TV pořad)
2000 AFI's 100 Years, 100 Laughs: America's Funniest Movies (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(141)