Reklama

Reklama

Ten den by proběhl jako každý jiný, kdyby se na nebi neobjevilo „cosi“, co sourozencům Haywoodovým zabilo otce. Bylo to UFO? Nebo je vysvětlení mnohem racionálnější? Nikdo nic neví. Zjevné je jen to, že to, co se děje v okolí malé koňské farmy, na níž OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer) žijí, je čím dál znepokojivější a nabírá to na obrátkách. Zatímco oči senzacechtivých amatérských ufologů a záhadologů se upírají k nebi ve snaze alespoň krátce zahlédnout kousek létajícího talíře, Haywoodovi klopí zraky k zemi. Kdo se na ně nedívá, toho přece neunesou. Nebo že by pravidla neplatila? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (512)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

GET OUT byl dobrej, US vynikající. Po těch dvou filmech jsem viděl v Peeleovi velkej potenciál a tudíž jsem měl od tohoto kousku velký očekávání, který ale nebylo naplněný ani náhodou. Tenhle snímek má neskutečně přepálenou stopáž. Po 40 minutách jsem to chtěl vypnout. A měl jsem to udělat a né naivně doufat. Celkem dobrá myšlenka ale málo akce, málo napětí bez tísnivější atmosféry. A k tomu navíc totálně odbitej (na mě až trapně působící) konec. Jestli bych tohle někomu doporučil ? Odpověď je jasná. NOPE. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Strašně to ve mně zraje. I přesto, že bych uvítal víc hororových a mysteriózních scén, tak v tomto případě musím jednoznačně hodnotit hlavně nápad, provedení, a onu celkovou znepokojivost, která se filmem line jako nápadně rudá nit. Začínám si poslední dobou všímat, že v Hollywoodu odrostla spousta fanoušků Akt X, stali se z nich režiséři, a plní si po dekádách své dětské sny - psal jsem něco podobného v mnoha minulých komentářích. Zkratka UFO už po Nope nikdy nebude tím, čím bývala. [SkyShowtime] ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Režiséra osobně mám hodně rád a všechny jeho snímky očekávám s nadšením. NOPE nebyl výjimkou. Proto, když jsem vcházel do IMAXového sálu, věděl jsem, že mě opět čeká velký zážitek. Filmu vévodí tři aspekty, které dohromady tvoří dokonalou souhru, kterou si divák užívá na plátně. V první řadě je kamera. Ta je vysloveně kulervoucí a snímek nabízí spousty dokonalých, nepříjemných a nádherně zachycených scén. Kamera si s divákem ráda hraje a dokáže budovat to správné napětí. Což mě přivádí k druhém faktoru a to atmosféra. Ta je první dvě třetiny filmu většinou hodně tajemná. Některé scény strašidelné, jedna vyloženě infarktová. Peele dokáže pěkně pracovat s detaily a maličkostmi, které z obyčejné scény udělají nervák. Poslední faktor je samotný příběh. Pořádný Thriller s UFO tady nebyl pěkně dlouho a film nabízí opravdu hodně zajímavých nápadů, ať už vizuálních či příběhových. Je proto škoda, že v poslední třetině přeskočí všechna ta budována atmosféra na vedlejší kolej a přichází akční finále, které není ale vůbec špatné, jen po těch pomalých, depresivních a nepříjemných začátcích dostáváme tuctové zakončení. Kdyby byl konec víc podobný první polovině filmu, byl bych radši. Mimo to stojí za zmínku pochválit herecké výkony, práci s efekty a soundtrack. Film doporučuji vidět určitě v kině, protože filmu velké plátno opravdu sluší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele točí hodně zvláštní filmy, ale tentokrát se bohužel moc netrefil do mého vkusu. Filmy s mimozemskou tématikou zrovna moc nemusím (nepočítám-li Predátora či Vetřelce), UFO přímo nesnáším a tady náš tajemný záhadný návštěvník ukrytý v mraku, taky nějak extra záživný nebyl. Stopáž byla doslova smrtící, navíc je tu dost hluchých a nudných míst. Několikrát jsem se přistihl, jak nervózně pokukuji po časomíře a někde v hloubi duše čekám, že už to konečně skončí. Samotný závěr byl zajímavý, ale i tak jsem z tohoto filmu spíše zklamaný.    Několik vedlejších linek – zvláště ta s vraždící opicí se mi ale líbila. Zaujal i samotný tajemný úvod a herecké výkony sourozenecké dvojice, taky nebyli vyloženě špatné. Jenomže té nudné omáčky okolo tu bylo sakra moc. Nekonal se ani žádný solidní masakr (jasně o tom to nebylo), ale když už ten tvor zabil tolik lidí, nedokázal jsem se prostě spokojit s předpotopnými triky jeho trávicího traktu. To už ten krvavý déšť či vír pustošící krajinu a dům mě dokázali zaujmout víc.    Zatím jsem od tohoto režiséra viděl tři filmy a tento byl po všech stránkách nejslabší. No nic škoda, měl jsem tedy větší očekávání, než se mi nakonec dostalo. To ovšem neznamená, že bych na tohoto tvůrce zanevřel. Jistý potenciál v sobě má a třeba se mu v dalším filmu zase povede získat v mých očích plusové body. Takhle to ale bohužel nevidím ani na průměrné ohodnocení. 40% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak nám dorazil NOPE neboli Not Of Planet Earth a spolu s ním i Peele tak, jak jej neznáme. Kde u předchozích snímků Us a Get Out sázel na hlavní nápad, sociálně-rasový podtext a snahu šokovat, zde se dočkáme plnotučného scifi nářezu jen s malým přesahovým motivem (fascinace lidí nad „spektákly“ okolo, snaha o zkrocení zvířat, nadvláda predátorů v přírodě, nekompromisní Hollywood průmysl a jeho chování se k hercům a filmařům jako k odpadu a další, ve filmu méně viditelné motivy...). Díky tomu mi přijde celkem úsměvné, že u Us a Get Out konvenční divák remcal, že chtěl horor a dostal sociální kritiku a naopak zde zase remcá, že chtěl „klasického Jordana“ a dostal scifi melu. Holt haters gonna hate a očividně si vždy záminku najdou. Ale k samotnému filmu. Dvojka Peele a Daniel Kaluuya si navzájem perfektně sedí, což dokázali už jednou, a stejně tak je tomu i zde, navíc kamera je skvělá (o čemž svědčí i fakt, že NOPE je první horor natočený do IMAX podoby), audio je ještě lepší a jen filmu dodává plnohodnotné postavení ve scifi žánru a celkový nápad je sice v jádru všem známý (UFO, že ano...), ale šikovně se odlišuje v detailech, pravidlech, jaké jsou zde nastaveny, a také samotnou podobou talíře, kdy divák v průběhu zjistí, že vlastně nejde úplně o klasického „ufouna“,  jak jsme zvyklí. První třetina je obstojný rozjezd, druhá třetina naprosté vtažení do děje a závěrená část je pak už nezastavující, akcí, krví i napětím narvaná střela, která jede až do konce na plné obrátky a ukazuje nám, že Peele prostě umí. Stopáž dvou hodin vůbec nenudí, herecky je na co koukat a ikdyž mám maličko problém s tím, že trailer slíbil určité prvky a očekávání, kterým se šibalsky vyhnul a ve výsledku nejen že nesplnil, ale vůbec se do nich ani neopřel (nebudu spoilerovat konkrétní scény), tak jsem suma sumárum spokojen – těšil jsem se sice na „klasického Peeleho“, kterého jsem nedostal, ale naoplátku mi byl naservírován velkolepý scifi biják s originálním monstrem, který se zavděčí snad všem. PS brzy nahodím do kolonky „zajímavosti“ celkem pozoruhodné fakty, tak je nepropásněte:D ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Když Jupe (Steven Yeun) prohlásí: „In one hour you will leave here having witnessed a spectacle,“ zbývá do závěrečných titulků filmu přesně jedna hodina. (TheEvilTwin)

Související novinky

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

19.09.2022

Přinejmenším filmoví fanoušci jistě dobře vědí, že noční scény se často točí ve dne. Používá se přitom technika zvaná „americká noc“, kdy se na záběry pořízené za denního světla aplikuje modrý filtr,… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama