foto

Keke Palmer

  • nar. 26.8.1993 (24 let)
    Harvey, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ačkoliv je v našich zeměpisných šířkách její jméno málokomu povědomé, za velkou louží tato čokoládová slečna sklízí nemalé úspěchy. Narodila se jako Lauren Keyana Palmer dne 26.8.1993 v americkém státě Illinois v rodině polyuretanového technika. Jako pětiletá začala zpívat v chrámovém sboru. V devíti letech se ucházela o roli v muzikále The Lion King a přestože ji nedostala, utvrdilo ji to v přesvědčení, že se chce stát herečkou. V roce 2003 se rodina přestěhovala do Los Angeles, aby si Keke mohla začít plnit svůj sen.

Svou první velkou roli dostala Keke v roce 2006. Vytvořila hlavní hrdinku filmu AKEELAH AND THE BEE, dvanáctiletou nadějnou hvězdičku v prestižním americkém hláskování (spelling). Tento film byl velmi dobře přijat americkou kritikou. Ještě před natáčením filmu se Keke zúčastnila juniorské soutěže American Juniors, odnože American Idol, což Keke otevřelo cestu k vlastní pěvecké dráze. Filmový soundtrack se stal její debutní písní. První opravdové album přišlo hned v roce 2007 a neslo název So Uncool.

Keke získala roli v komedích HOLIČSTVÍ 2, DIVNÁ SEŠLOST, dramatu JEZDCI Z JIŽNÍHO BRONXU, ANDĚL STRÁŽNÝ či thrilleru ZAMETAČ STOP. Její zatím poslední filmovou rolí se stala americká fotbalistka Jasmine ve filmu THE LONGSHOTS. U nás jsme ji mohli zahlédnout v seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY a ZÁKON A POŘÁDEK. V současné době v amerických televizích běží seriál True Jackson, ve kterém Keke ztvárnila hlavní roli pubertální módní návrhářky.

Bára "Goodie" Marešová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Velikonoční překvapení (TV film)
Pimp
Pomáda: Živě (TV film)
2015 Brotherly Love
2014 Animal
Imperial Dreams
Trip to Bountiful, The (TV film)
2013 Crazy Sexy Cool: The TLC Story (TV film)
2012 Abducted: The Carlina White Story (TV film)
Doba ledová 4: Země v pohybu
Nahlas a naplno
Rags (TV film)
2009 Cvokař
2008 Bajky naruby: Želva a zajíc
Přesný zásah
2007 Jdi do toho (TV film)
Zametač stop
2006 Akeelah
Divná sešlost
2005 Jezdci z jižního Bronxu (TV film)
2004 Anděl strážný (TV film)
Holičství 2

TV seriály

2018 Scream (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
2017 Berlínská mise (TV seriál)
Winners Right the History Books (S02E09)
The Righteous One (S02E08)
Right and Wrong (S02E07)
další epizody (8)
Star (TV seriál)
Climax (S02E09)
Faking It (S02E06)
It Ain't Over (S02E04)
2016 Berlínská mise (TV seriál)
Thomas Shaw (S01E09)
Detektor lži (S01E08)
Rukojmí (S01E07)
další epizody (5)
Scream Queens (TV seriál)
Drain the Swamp (S02E10)
Lovin the D (S02E09)
Rapunzel, Rapunzel (S02E08)
další epizody (9)
2015 Projekt Mc² (TV seriál)
Scream Queens (TV seriál)
The Final Girl(s) (S01E13)
Dorkus (S01E12)
Black Friday (S01E11)
další epizody (13)
2014 Mystérium sexu (TV seriál)
Blackbird (S02E06)
Obdaření (S02E05)
Špinavé záležitosti (S02E04)
další epizody (4)
Chirurgové (TV seriál)
Už abychom byli pryč (S10E16)
Griffinovi (TV seriál)
Baby Got Black (S12E18)
2013 Full Circle (TV seriál)
2012 Key and Peele (TV seriál)
2011 Podvodníčci (TV seriál)
Single Ladies (TV seriál)
Winx Club (TV seriál)
2009 Cleveland show (TV seriál)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
True Jacksonová (TV seriál)
2006 House of Payne (TV seriál)
2005 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bouře (S07E10)
2004 Second Time Around (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Dopis (S01E13)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)

TV pořady

2016 2016 Billboard Music Awards (TV pořad)
The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 Nickelodeon's Worldwide Day of Play: Get Your Game On (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
BET Awards 2009 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 The Teen Choice Awards 2007 (TV pořad)
2006 The 2006 Black Movie Awards (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Keke Palmer feat. Quavo - Wind Up (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace