Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 11

Recenze (410)

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela hezky natočený, avšak tragicky přitroublý, brutálně homopřebarvičkovaný a účelově parazitický buzikál pro probuzené konzumní retardéry, okatě a marně ve své slaboduché prostotě usilující o fluidum románů Karla Ocasníka. Nenápaditá koňská dávka umělé hmoty, ke všemu tomu neštěstí prodchnutá bolševickou demagogickou manipulací velkobritských libtardů pod heslem „negr v každém záběru“, což je nejen bezskrupulózní stranické anální znásilnění autorova duševního vlastnictví a velké hnědé hovno na hrob vyhlášeného rasisty Dahla, ale také bezprecedentní diskriminace ťamanů, čmoudů, australopitéků, hadrových hlav, Indiánů i Inuitů. Úžasnému Timovi a jeho Čokotovárně to nesahá ani po úchylné kotníky a s Roaldovou nekonečnou fantazií, poetikou i nápady to má společného asi tolik co tasemnice s probiotiky. Pedošarmantní Šalamet, jakož i Dotační Hugo, nemají de fuckto co hrát, a tak jen na plátně uboze a prkenně čurákují dle vymatlaných neomarxistických not. Zaklapnout víko a spláchnout so barbiehajzlu! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

WONKA je woke. Áno, ako ďalší príspevok ku cancel culture a jednej a jedinej pravdy dnešného progresívneho, liberálneho a ,,správneho´´ spôsobu života. Toľko k negatívam. Zaradil som spiatočku, snažil sa nemyslieť a nebrať si k srdcu prekrucovanie kultúry, či histórie a užíval si chytľavé songy, skvelé hlášky a vizuálnu podstatu celého diela. Je to síce až príliš sladké, ale je to predsa len menšie zlo, ako vyššie spomenuté. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Usmívala jsem se od začátku do konce a to je pro mě hlavní, protože to bylo ve správné míře kouzelný a magický, ale zároveň film nepůsobí (jak jsem se obávala) pateticky. Samotný příběh na mě fungoval a vizuál moc potěšil. Bylo fajn být po dlouhé době v relativně plném kině (což je u nás a na poslední den promítání poměrně překvapivé). A přestože je to film, který je pro menší i větší, nejsem si jistá, zda si to užily i ty úplně malé šesti leté děti, byť se tam "hezky zpívalo a mělo to hezký barvičky", kde bylo poznat, že je to na ně už moc dlouhý. Ale když se rozsvítilo, vypadly šťastný. Stejně jako my nudný dospěláci. A nenapadá mě víc, co chcete od filmu dostat... :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nová variace na Wonku, a jeho zde teprve se rodící továrnu na čokoládu, si ostudu určitě neudělala. Timothée je asi největší devizou filmu, protože vše ostatní je hezké, ale nikterak extra výrazné. Muzikálové části jsou klasicky libivé, ale trošku fádní a běžné. Prostředí je milé a nápadité, ale takovým tím svým způsobem, který zaručuje právě režisér Paul King. A který použil i v Paddingtonovi. Pokud Vám to sedí, budete spokojeni. Já mám jednoznačně radši ten černohumorný styl Tima Burtona, ke kterému se vracím po stopadesáté a vždycky mě stejně s něčím dalším překvapí. Největší překvapení je tu každopádně role Hugh Granta, který je tu ale bohužel zatraceně málo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Už by to konečne niekto mal povedať otvorene: Timothée Chalamet má pred sebou závratnú kariéru. Stane sa minimálne hviezdou desaťročia. Je tu nákazlivo optimistický. Ako celý film. Kuriózne nie je to, že máme dočinenia s feel good filmom. Kuriózne je, že je to feel good film o sirotách, nútenej práci, likvidácii bábätiek, chudobe, tyranii, obmedzovaní osobnej slobody, únosoch, vydieraní a korupcii na najvyšších miestach. Občas pár vecí nesedí (Wonka má morálny problém ukradnúť fľašu mlieka, ale desiatky balónov nie... ale OK, máte pravdu, nešlo mu o kravské, lež o žirafie mlieko). Inokedy snímka pôsobí dojmom drastického prestrihávania (som jediný, kto sa tešil sa na finálny megasúboj s desiatkami mníchov a kung-fu zabijačkou?), v iných momentoch si režisér zvolil také jednoduché riešenie, až to musel byť asi zrejme nejaký extra rafinovaný vtip (objavenie úkrytu s účtovnou knihou). Rovnako mi nedáva logiku, ako mohli ak som to správne pochopil denne miznúť na celé hodiny a nikto si to nevšimol. A ako mohli urobiť také gigantické slávnostné otvorenie s TONAMI čokolády, keď pár scén predtým Wonka explicitne povie, že mu Umpa Lumpa vzal posledné zásoby čokolády. Scenár je jedno obrovské klišé. Ale. Wonka ako postava je skvelý, detto jeho herecký predstaviteľ. Atmosféra je jedným slovom úžasná a vizuál podmanivý. Scenár, hoc plný predvídateľných okamihov, je zároveň plný báječných nápadov (neskutočne chytľavý Hugh Grant). Na môj vkus je tu prekvapivo veľké množstvo tzv. konenčníkových momentov. Prvú polovicu by som zhodnotil ako fantastickú. V druhej sa to pokazí (kto sa bude taktiež tešiť na namakaný čoko-heist movie, bude sklamaný, je tomu venovaných len cca posledných 15 minút a aj tých je dosť slabých). Našťastie, napriek tomu máme dočinenia so skvelým prequelom plným rozkošného humoru, milých postáv, hravých dialógov, pekných muzikálových vystúpení a dojemných, silných, kúzelných momentov (mama). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (17)

  • Hugh Grant otvorene kritizoval, že pre tento film musel až príliš často natáčať pred zeleným plátnom. (Arsenal83)
  • Mesto, kde chce Wonka (Timothée Chalamet) otvoriť svoj obchod, sa nikdy nespomína. Hoci sa (čiastočne) natáčalo v Londýne, nápisy na obchodoch sú často vo francúzštine a v ZOO sú nemecké nápisy, čo naznačuje fiktívne európske mesto. (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno