Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Willy Wonka & the Chocolate Factory by si po príbehovej stránke zaslúžil vyššie hodnotenie, predsa len je to poučný film s peknou myšlienkou a vhodný pre divákov každého veku. Muzikály hodnotím trošku prísnejšie, pretože ich mám veľmi rada a v tomto prípade sa mi tie muzikálové čísla nepáčili, boli veľmi slabé. Čo sa týka výpravy, beriem do úvahy rok vzniku a malý rozpočet, ale je to žiaľ veľmi poznať. Veľmi skromná výprava mohla byť teda zabalená ako obyčajný cukrík do krásneho obalu, aby pôsobil menej obyčajne a tým luxusným obalom mohli byť práve lepšie pesničky a choreografia. Továreň na čokoládu v tejto pôvodnej verzii o Wonkovi a Charliem už v dnešnej dobe pôsobí zastaralo a nemyslím si, že svet sladkostí má teraz rovnaký efekt na deti ako mal predtým. Každopádne je to pekné, miestami aj vtipné a zábavné, ale nemôžem povedať, že som sa ani chvíľu nenudila. Gene Wilder myslím si je ako Willy Wonka dobre obsadený a takisto aj malý Peter Ostrum ako Charlie, ktorý dovtedy ani potom už nikde nehral. Ako bonus som získala tip na výlet, mestečko Nördlingen v Bavorsku vyzerá naozaj zaujímavo a lákavo, len škoda, že tá čokoláda tu nevyzerá chutnejšie. V porovnaní s novou verziou (2023), ktorá príde do kín čo nevidieť a súdiac podľa traileru bude podľa predpisov obsadená všelijako farebne, táto verzia iste ste si všimli je biela ako biela čokoláda. 65%. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zbavování se pěti rozmazlených děcek bylo silně originální. Gene Wilder filmu dodal potřebnou jistotu. Myslím, že i po letech se jedná o klasiku, jenž remake nenahradí. Natočeno je to svižně a co říct k tomu, Roald Dahl film nenávidí? Jeho názor. Podle mě se jedná o velmi vydařený kousek za který se nemusí nikdo ze zůčastněných stydět. Jediná postava, která mi vadila byl Karlíkův děda, jehož otravnost byla obrovská. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že starší film je ve všech ohledech propracovanější, složitější a smysluplnější než remake. Gene Wilder je ve své roli úžasný a scény jako neskutečně intenzivní psychodelický průjezd "kouzelným" tunelem, který by mohl být v nějakém hororu, člověk z hlavy nevymaže. K dokonalosti chybí jen, že polovinu stopáže trvá, než se do té továrny dostaneme. Sice se stihnou opravdu vybudovat charaktery, takže všichni zúčastnění působí i přes zaškatulkování jako relativně reální lidé, jinak jde ale o poměrně dlouhé čekání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem velmi ovlivněn Burtonovým pojetím, ale u něj jsem měl prostě pocit, že pochopil Dahlovu předlohu a převedl ji skutečně tak, jak byla, jen si něco navíc přidal. Tady je toho navíc až moc a vizuálně to prostě není tak krásné. Možná kdybych to viděl dřív, ale nevím... Je vidět, že tady hodně chyběla triková stránka. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

čekal jsem na ikonický meme s Willym Wonkou, jen abych zjistil, že celej film je jeden velkej meme [viz. psychedelická scénka na loďce, bublinky, nebo mrdkomobil].... zároveň jde o geniální disstrack na buržousty a diabetiky, no prostě jakožto average čokoláda milovník nemůžu hodnotit jinak. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Původně měl hrát Willyho Wonku Spike Milligan. (Chatterer)
  • V roce 2015 se vydražil ikonický zlatý kupón Willyho Wonky (Gene Wilder) za 35 000 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama