Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Nový filmový Pán prstenů dorazí i se starými známými

Nový filmový Pán prstenů dorazí i se starými známými

09.05.2024 Autor Jokolo

Tak je to tu. O nových filmech ze Středozemě se mluví už zhruba rok od té doby, co Warneři koupili práva na známé a oblíbené příběhy a postavy. Teď se však CEO studia David Zaslav rozhovořil o tom, co konkrétně to pro další osudy Tolkienova odkazu znamená. Potvrdil, že první film z chystané dvojice nových snímků by měl dorazit na plátna kin už v roce 2026. To je sakra brzy, přihlédneme-li k tomu, že scénář je prý zatím v raných fázích vývoje. Pokud se nic výrazně nezmění, dá se navíc i odhadnout, o čem budou nové filmy pojednávat. Pracovní název, který se ještě může změnit, je totiž prozatím Lord of the Rings: The Hunt for Gollum.

 

Po vzoru Rogue One: Star Wars Story se tak nejspíš bude adaptovat událost, jejíž popis v předloze vystačí na pár vět. Název filmu totiž s největší pravděpodobností odkazuje na období odehrávající se před filmem Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, kdy se Gandalf a Aragorn v Mlžných horách i přilehlém okolí snažili dostihnout Gluma, aby se nedostal do područí Prstenových přízraků a Sauronových vojsk. Vystačí to na plodný film a důstojný příspěvek do oblíbené ságy? Těžko říct. Přitáhne to diváky do kin? Zcela určitě. A o to jde pravděpodobně Warnerům především.

 

Studio také s velkou pompou oznámilo návrat některých starých známých - na režijní stoličku by totiž měl usednout Andy Serkis (Venom 2: Carnage přichází), který svůj výkon nesmazatelně propojil s rolí Gluma. Dá se tedy čekat, že si Serkis i znovu zamiláškuje v hlavním partu. Studio ale bude muset vypláznout tučné šeky na omlazovací kůry, pokud bude chtít do hry vrátit i Iana McKellena a Viggo Mortensena. Kultovní postavy by totiž u milujících fandů jen těžko snesly přeobsazení. Digitální omlazování však zní možná ještě hůř, tak uvidíme, jak k tomu tvůrci přistoupí.

 

Ze starých známých se navíc vrací i tvůrčí tým. Pod producentským dohledem totiž nové filmy bude mít trio Peter Jackson, Fran Walsh a Philippa Boyens, přičemž dvě jmenované autorky se budou podílet i na scénáři, stejně jako tomu bylo u všech dílů Pána Prstenů Hobití trilogie. Sekundovat jim navíc budou Phoebe Gittins a Arty Papageorgiou, tedy dvojice, která má na starosti nadcházející přírůstek do Tolkienova světa. Již v prosinci nás totiž čeká animovaný snímek z jejich pera s názvem The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, v němž se vrací Miranda Otto jako vypravěčka Éowyn. Ještě předtím bychom se nicméně měli dočkat očekávané druhé řady Prstenů mocikterá sice stále nemá stanovené datum premiéry, ale letos by na Prime Video dorazit měla. Rozšiřování oblíbeného světa nás tak v budoucnu čeká v hojné míře. Teď tedy nezbývá než doufat i v kvalitu těchto děl.

Reklama

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

Warneři nakonec možná nechají kojota uniknout

13.11.2023

Jak se zdá, čeho je moc, toho je příliš. Před pár dny jste se zde mohli dočíst zprávu o tom, že studio Warner Bros. se rozhodlo po více než roce od kontroverzního zrušení komiksovky Batgirl a animáku… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023 Reklama

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Blíží se konec stávky scenáristů?

Blíží se konec stávky scenáristů?

21.09.2023

Tak přece jen nějaké dobré zprávy. Vypadá to totiž, že by se konečně mohlo schylovat ke konci alespoň jedné ze dvou současných hollywoodských stávek. Aliance producentů AMPTP se včera totiž sešla s… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

dnes Reklama

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2024 nechá prostřednictvím 801 účinkujících nahlédnout do současné literatury 40 zemí a regionů, čímž o třetinu překonává předchozí… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama