Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (178)

kareen 

všechny recenze uživatele

Rivalové ve sportu, rivalové ve vztazích. I když o ten tenis tady jde až v druhém, a možná až ve třetím plánu. Tohle je o přátelství, zradě, ztracených ambicích a touze vyhrávat. Od Luca Guadagnina jsem před tím viděla jen “Dej mi své jméno“ a kdybych předem nevěděla, že se jedná o stejného režiséra, vůbec by mě to ani nenapadlo. Tam, kde v DMSJ převládá idylické prostředí prázdninové Itálie, v Rivalech se každou chvíli pohybujeme v hektickém koloběhu tenisových turnajů a nervní atmosféru ještě umocňuje dunivá elektronická muzika (ze začátku to působilo divně, ale fungovalo to), která se ovšem občas střídá s klasikou. Nevinnou a čistou první lásku z prvně jmenovaného snímku, tu střídá komplikovaný vztah tří vyhraněných osobností, kteří jsou ochotni hrát tvrdě, nejen na kurtu. Celým filmem se prolíná přítomnost, spolu z flashbacky z různého časového období, které postupně utvářejí obraz celého příběhu a motivace všech tří propagonistů. A tří herců myslím doslova, protože toto je komorní show, kde všichni ostatní slouží jen jako bezvýznamní statisté. To ovšem vůbec nevadí, protože celá trojka hraje suprově a Zendaya si tu „mrchu“ očividně užívá. Jen ke konci mi přišlo, že se tam některé ty tenisové nadhozy trochu  protahovaly, ale jinak v celku nemám připomínky. Netvrdím, že jsou Rivalové pro každého, ale rozhodně se Luca Guadagnino profiluje jako zajímavý režisér. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nejednoznačné poselství, fakt, že se prakticky vůbec o nic nehraje, nefunkční vyprávěcí struktura, impotentní postavy a nakonec ještě frustrace, když ve finále Guadagnino servíruje nejlepší tenisový match, co byl kdy natočen, jenom aby podtrhnul, že kdyby takhle dravý byl celý jeho film, bavíme se tu teď úplně jinak. Stylové cvičení v ničem, ne dík, radši si dám posté Wimledon. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenis je koneckonců hra. Takže se těžko divit, že si tenhle film celou dobu hraje nejen s očekáváním publika. Zpočátku trochu nepřehledná časová struktura odhaluje informace, jak se to autorům hodí. Tenisové záběry postupně gradují až po naprosto nereálnou finální výměnu, protože důležitější jsou emoce než realita. Pod tím celou dobu tepe nervní elektronický soundtrack. Výborné bylo i herecké obsazení, jakkoli to byli kromě krásné Zendayi naprosto neznámé tváře. Na první pohled jednoduchý film o milostném trojúhelníku tří tenistů ovšem nabízí množství výkladů, pokud je v něm chcete hledat. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Zendaya je pro mě naprostá femme fatale. Sledovat jí v čemkoli je slast pro oči i smysly. Závěr příjemně vyhrocenej. Tím pro mě výčet ,,highlightů" nového Guadagnina končí. V čemkoli - ,,více tam, méně tam", standartní podívaná, která trpí nedostatkem sympatií k hlavní trojici. Což je u filmu založeném na vztahu trojúhelníku docela velkej kruci prdel Jinak fajn film. ()

Mazarini odpad!

všechny recenze uživatele

Ty recenze, to je nejaky pseudoumelecky flash mob. Delate si prd*l? Byl jsem napalen a wastnul 2h casu. Naprosto debilni nudna, tupa hovadina. Tragicky herecky vykony, idiotska nudna kamera, infantilni scenar, nehodici se prehlusujici hudba, ktera se snazi prehlusit trapne prazdno jak ve scenari,tak v zdlouhavycha nudnych, statickych zaberech. Do ksichtu ti lezou zadky a pera v kazdym tretim zaberu, ano chapeme vasi sexualitu, stop it. Scenar nedava moc smysl. Strihac si mysli, ze striha clip pro "little big" a na posledni nataceci den si pujcili gopro od sousedky a slowmo kameru a tak 5minutovy hloupe finale je roztahane skrz nesmyslne nudny slowmo zabery na celych 20m. Nefunguje to, je to nepovedeny experimentalni, amatersky, studentsky film, ktery nalakal skolacky skrz trailer a jejich idola do kin. Pokud povazuje nekdo ten zavraťo-zavratny zaber na konci filmu jako v komentech vychvalovanou super cinematografii, tak jste spadli z visne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama