Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mistr golfista i mnozí další museli mít asi zatmění, když sledovali tento film. Podle mého názoru je to velmi nepovedená romantická komedie ze sportovního prostředí. Děj je velmi přihlouplý a samotné situace, které se dějí na kurtu jsou až zarážející. Dobrý nápad natočit film o Wimbledonu na pozadí milostného vzplanutí dvou tenistů se nakonec moc nepovedl. Některé hloupé situace přímo bijí do očí a vybízí k otázkám... Co je to za demenci? - přesně jak se tázal Paul Brettany před finálovým zápasem svého protivníka. To byla taky jediná chvíle pro zasmání. Skutečnost, že se tenistovi nedaří a 2x ho pokropí živá voda poté co zhlédne v davu diváku osobu, do které se zamiloval během okamžiku, je naprosto stupidní a i některé další náhody dávají pocit, že to točili neomylní a vždy happyendoví amíci. Tento film nenaplnil má očekávání a ty dvě hvězdičky jsou snad za Kirsten Dunst a originální nápad. 40% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wimbledon na první pohled vypadá jako další z mnoha nadprůměrných romantických komedií, kterých jsme mohli vidět už spoustu, ale narozdíl od většiny podobných snímků má v soboě originální nevtíravý humor. Navíc se celý film odehrává v novém a neokoukaném tenisovém prostředí, což je další velké pozitivum. Co se dá označit za "klasiku" byl písničkový soundtrack, tvořený klasickou romanticko-popovou směskou převážně ženských interpretů - nic proti tomu, protože v celkovém výsledku působí film poměrně dobře a to je to hlavní. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná a příběhově příjemná podívaná, která ale dokazuje, že i britský stroj na nezapomenutelné romanticko-komediální skvosty se může zaseknout. Wimbledon v mých očích nikdy nemůže dosáhnout kvalit takového Nottng Hillu, natožpak Lásky nebeské. To, že se s potenciálníhi hitu vyklubala zapomenutelná jednohubka, mi nevadí. Spíš jsem delší dobu přemýšlel, kdy přesně přišla ta doba, kdy spolu hlavní dvojice jen tak stráví noc těsně po seznámení, místo toho, aby z toho byl jeden z emočních vrcholů. Nemluvě o tom, že Paul Bettany je výborný herec, ale romantický hrdina k němu absolutně nepasuje. Naštěstí Kirsten Dunst je nádherná jako asi nikdy a její odlehčený herecký výkon dokáže zakrýt nejeden dějový zádrhel. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Wimbledon je taková lehká, sympatická komedie, díky které si můžete odlehčit teplé letní odpoledne u televize. Svým námětem je sice poměrně svěží, ale schematicky je to naprosto tendenční počin. Naštěstí jsou postavy dobře napsané a některé monology hlavního hrdiny i docela vtipné. Člověk u toho nemusí přemýšlet a já sám se přiznám, že mě to pěkně chytlo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která sice ničím neohromí, ale potěší zobrazením filmově neokoukaného prostředí vrcholového tenisu a nesmírně sympatickou ústřední dvojicí Bettany - Dunst. Filmové ingredience jsou namíchány ve správném poměru - trocha nevtíravého humoru, trocha zápasového napětí (i když vzhledem k vývoji děje s předem odhadnutelným výsledkem a Bettanyho zápasová zmrtvýchvstání byla spíše z říše sci-fi), trocha nepřeslazené (hurá!) romantiky. Jako sportovního komentátora lze vidět legendárního Johna McEnroa a aby herci vypadali jako skuteční hráči, o to se ve funkci poradce a kouče staral australský wimbledonský vítěz Pat Cash. Bettanymu jsem toho vrcholového tenistu věřil, Dunstové už méně (divná smyčka při servisu)......Celkově tři a půl*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)
  • V zápase, ktorý bol päťsetový, Peter Colt (Paul Bettany) prvý set prehral. Keď však komentátor po zápase opakuje výsledok, hovorí, že prvý set vyhral. (redwik)
  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama