Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka vypráví o tom, jak se do sebe zamilují dva mladí lidé, kteří se původně nechtěli vlastně ani poznat. Princezna Róza a princ Filip II. mají mít svatbu kvůli vyšším státnickým zájmům svých otců, aniž se kdy předtím viděli. Róza je jemná dívka, která přesto, že ji otec nutí šermovat a střílet, má nejraději hru na příčnou flétnu. Filip II. zase nemá vůbec zájem o panování, ale nesmírně rád chodí, samozřejmě tajně, vařit obyčejná hospodská jídla do místního hostince. A to je místo, kde se zcela náhodou mladí hrdinové pohádky setkají… (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka ač televizní a studiová, a těm já příliš nefandím, tak originální, to se jí musí nechat. Hlavně Petr Nárožný klasicky perlí. Ale i zapojení zákoníků či princ vařící v hospodě jsou originální a vskutku humorné prvky. Zapojení herců jako Kateřina Janečková a Matěj Hádek bylo dobrým nápadem. Je to pohádka, která zlehka polechtala mé bránice, ale opravdu jen zlehka. Nenáročná, oddychová, víc od ní nelze čekat. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek, která je kouzelná, zábavná, výtvarně povedená... že to není příliš originální? No a co. Jouda Petra Nárožného je úžasný, princezna je šmrncovní a milá, princ taky a malý Ferda je tak trochu na facku, ale zábavně. Kálovský pár i král Ludvík jsou fajn a prostě se mi to líbilo. Natolik, že to hodnotím 4 hvězdami Tedy byly by tři, ale ten Nárožný je tak bezvadný a princezna tak netuctová a tak jí to sekne,, že hvězdu přidám. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Hodinová studiová pohádka na nedělní odpoledne o princezně, která před domluveným sňatkem uteče dělat servírku do hospody. Ateliérovka s přiznanými modernizmy, která má solidní obsazení - Abrhám Šafránková, v komických rolích Vydru a Nárožného a Janečkovou jako princeznu s krátkým účesem.  Tohle normálně nevyhledávám a jsem alergický na ty modernizmy v pohádkách, ale pokud je mi to naservírované po obědě ke kafi, tak to celkem bezbolestně zkousnu. Notabene se mi to nakonec zdálo hravěji vtipnější a zábavnější než velkorozpočtové pohádky do kina srajdy typu Řachanda, Kovář z podlesí nebo V peřině. PS: Když jsem viděl v první minutě Nárožného za pípou, tak jsem myslel, že začíná novácká Hospoda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových možností se záměnou prince-kuchtíka a princezny-pomocnice v kuchyni, a oni to nechají vyšumět. Soustředí se spíše na prvoplánové vtípky s jinglem (pokolikáté mělo to naražení na brnění být vtipné?), a přitom skutečně zásadní scény zametou pod koberec. Kurnik, setkání prince s princeznou na závěr by se dalo tak hezky a vtipně využít, nějak dramaticky sepsat, ale je z toho jen selanka. Do toho kolovrátková swingová hudba, dlouhé scény o ničem, vtipy bez vtipu.... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Králové Filip I. a Ludvík se rozhodnou svatbou svých potomků vyřešit své mocenské záležitosti. Jejich děti o královské lajnování svého života překvapivě nestojí a tak princezna Róza i princ Filip II. zmizí ze scény dříve, než se mohou poznat. Pátrání po potenciálních posedávačích na trůnu se okamžitě rozjíždí, ale o jejich současné poloze něco ví pouze mudrlantský nezletilec princ Ferdinand, který však dal závazný předkrálovský slib mlčenlivosti a jako budoucí státník ho hodlá řádně dodržet. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama